Arkitektstudentenes årlige pepperkakekonkurranse har med årene blitt nesten like sikkert juletegn som første søndag i advent. I år kom det inn 15 fantasifulle bidrag til arkitektbiblioteket, som står bak arrangementet.Same procedure as last year

Konseptet er det samme uansett år: arkitektstudenter skal ved hjelp av pepperkakedeig vise at de mestrer både faglig basiskunnskap og kreativitet over et gitt tema. To faglærere er nådeløse i sin bedømming av bidragene, vinnere kåres, hvorpå bebyggelsen knuses og fortæres av det frammøtte publikum.

Årets tema var ”Helt gresk”.Et hestehode foran

Den Trojanske hesten vant den store publikumsprisen. Arkitektspirene bak ideen er Sebastian Østlie, Kristine Øvstebø, Lene Dybwald, Lael Aprieto og Kristine Gulliksen

IKEA-prisen ble delt mellom to prosjekter: ”Villa Villekulla” med Monika Charlotte Stenholm, Marit Heggvoll, Marie C.R. Haugerud, Mikael Skodjereite og Maya Laitinen og "Blue Village" med Robin Loe, Signe Helland Nyberg, Signe Andersen, Silje Ruud og Cecilie Grundt. Disse to unngikk riving. Over helgen kommer folk fra IKEA for å hente de to vinnerbidragene som skal utstilles på Leangen.

- En nesten ubrutt tradisjon, bare forkludret av Kvalitetsreformen, ifølge primus motor for tradisjonen, Kjersti Lie.

Med økt studiebelastning, hadde ikke studentene lenger tid til baking. To påfølgende år ble det ikke arrangert førjulskonkurranse inntil professor Jan Siem – lærer i konstruksjonslære – revitaliserte konseptet.

Konkurransen har nemlig et faglig siktemål. Det er førsteår arkitektstudenter i Konstruksjonslære som med pepperkakedeig demonstrerer sin forståelse av teoretisk kunnskap om strekk, bøyning, og trykk i konstruksjoner.

For ikke å bli for faglig, konkurreres det også i en åpen klasse, åpen for alle studenter og ansatte ved Fakultet for arkitektur og billedkunst.Hjalp Bergen

For et år siden fikk den til og med nasjonal betydning: Etter at Bergens pepperkakeby ble utsatt for vandaler, satte dekan Tore Haugen seg på flyet sørover med selveste Domen i fanget for å bidra til gjenoppbyggingen.