Eksamensdager

Eksamen byr på pugg, nerver, skjønnskrift og tipp-ex. Fra 20. mai til 10. juni har alle NTNUs studenter én eller flere eksamener.

Rekke på rekke med studenter piner seg igjennom tre-seks timer med regning, multiple choice eller egensnekrede formuleringer.

55 000 eksamener

I vår er det 20 000 registrerte studenter som i snitt skal gjennom fire eksamener hvert halvår. Trekker man fra dem som ikke møter opp eller henger etter blir dette 55 000 - 60 000 avlagte eksamener bare i vår.

Et lag med 430 registrerte eksamensvakter gjør sitt for at logistikken skal gå rundt. Og hittil er to tilfeller av mistanke om fusk innrapportert til eksamenskontoret.

18 hektiske dager

De fleste dagene er det fullt i eksamenslokalene.

- Når 600 emnekoder skal fordeles på 18 eksamensdager blir det en vanskelig kabal å få til å gå opp, sier Hans Olav Damstuen ved eksamenskontoret.

Siste innspurt fem minutter før start. Flere hundre studenter skal prøves i alt fra grunnleggende psykologi til tysk og sosialantropologi.
(Foto: Frida H. Gullestad)

Siste innspurt fem minutter før start. Flere hundre studenter skal prøves i alt fra grunnleggende psykologi til tysk og sosialantropologi. Foto: Frida H. Gullestad

Hver dag dag møter 1200 til 3800 nervøse studenter opp for å vise hva de kan. De fleste eksamensdagene er det mellom 2000-3000 som skal i ilden.
(Foto: Frida H. Gullestad)

Hver dag dag møter 1200 til 3800 nervøse studenter opp for å vise hva de kan. De fleste eksamensdagene er det mellom 2000-3000 som skal i ilden. Foto: Frida H. Gullestad

Noen minutter på ni siger folk inn i lokalet.
(Foto: Frida H. Gullestad)

Noen minutter på ni siger folk inn i lokalet. Foto: Frida H. Gullestad

Klokken tre på ni presis kunngjør overinspektør Ingeborg Tanem at eksamen er i gang. Luften er allerede stinn i Nidarøhallen, og bakerst på veggen går klokken litt over en time for seint. Penner i ulike farger er lagt frem, sammen med energidrikk, epler og tipex.
(Foto: Frida H. Gullestad)

Klokken tre på ni presis kunngjør overinspektør Ingeborg Tanem at eksamen er i gang. Luften er allerede stinn i Nidarøhallen, og bakerst på veggen går klokken litt over en time for seint. Penner i ulike farger er lagt frem, sammen med energidrikk, epler og tipex. Foto: Frida H. Gullestad

Bevoktet av 18 inspektører tar omtrent 250 studenter eksamen i D2 og D1 i Nidarøhallen, i fag som kraftmarkeder, organisasjonsteori og instrumentering.
(Foto: Frida H. Gullestad)

Bevoktet av 18 inspektører tar omtrent 250 studenter eksamen i D2 og D1 i Nidarøhallen, i fag som kraftmarkeder, organisasjonsteori og instrumentering. Foto: Frida H. Gullestad

Overinspektør Ingeborg Tanem har 17 års erfaring som eksamensinspektør. Sammen med Bjørg Eggem kontrollerer hun at alt går riktig for seg.
(Foto: Frida H. Gullestad)

Overinspektør Ingeborg Tanem har 17 års erfaring som eksamensinspektør. Sammen med Bjørg Eggem kontrollerer hun at alt går riktig for seg. Foto: Frida H. Gullestad

Vesker er vel plassert ved veggen, eksamensreglementet lest opp og oppgaver utdelt. Hjelpemidler som bøker og kalkulatorer kontrolleres for juks. Første eksamensdag fant vaktene flere jukselapper innimellom sidene på tillatte bøker.
(Foto: Frida H. Gullestad)

Vesker er vel plassert ved veggen, eksamensreglementet lest opp og oppgaver utdelt. Hjelpemidler som bøker og kalkulatorer kontrolleres for juks. Første eksamensdag fant vaktene flere jukselapper innimellom sidene på tillatte bøker. Foto: Frida H. Gullestad

Det er to skift med eksamener, fra 09:00 om morgenen og fra 15:00 om ettermiddagen. Dette for at det skal være fysisk mulig å ta opp igjen emner fra tidligere årskurs.
(Foto: Frida H. Gullestad)

Det er to skift med eksamener, fra 09:00 om morgenen og fra 15:00 om ettermiddagen. Dette for at det skal være fysisk mulig å ta opp igjen emner fra tidligere årskurs. Foto: Frida H. Gullestad

- Før tok folk røykepauser. Nå springer de på do. Det har blitt så travelt, sier Ingeborg Tanem om dagens korte eksamener, i to skift daglig. Denne dagen har studentene 4 timer på seg.
(Foto: Frida H. Gullestad)

- Før tok folk røykepauser. Nå springer de på do. Det har blitt så travelt, sier Ingeborg Tanem om dagens korte eksamener, i to skift daglig. Denne dagen har studentene 4 timer på seg. Foto: Frida H. Gullestad

På de trangeste dagene tar 1300 eksamen på Dragvoll. I Trondheim Spektrum disponerer NTNU 2500 plasser på det meste. På Gløshaugen med idrettsbygget er det 500 plasser, hvis studentene klemmes inn i auditoriene.
(Foto: Frida H. Gullestad)

På de trangeste dagene tar 1300 eksamen på Dragvoll. I Trondheim Spektrum disponerer NTNU 2500 plasser på det meste. På Gløshaugen med idrettsbygget er det 500 plasser, hvis studentene klemmes inn i auditoriene. Foto: Frida H. Gullestad

Stille konsentrasjon på idrettsbygget på Dragvoll – kun brutt av brøl fra squashhallen vegg i vegg med eksamenslokalet.
(Foto: Frida H. Gullestad)

Stille konsentrasjon på idrettsbygget på Dragvoll – kun brutt av brøl fra squashhallen vegg i vegg med eksamenslokalet. Foto: Frida H. Gullestad

Klokken ett presis skal pennene ned i Nidarøhallens D2. Mange skriver til siste sekund - og litt til.

Klokken ett presis skal pennene ned i Nidarøhallens D2. Mange skriver til siste sekund - og litt til.

Endelig ferdig. Dagens bunke med papir kan leveres, sirlig merket med studentnummer og emnekode.

Endelig ferdig. Dagens bunke med papir kan leveres, sirlig merket med studentnummer og emnekode.

Dagens sukkerkikk. Cola, yoghurt og styrkedrikk.
(Foto: Frida H. Gullestad)

Dagens sukkerkikk. Cola, yoghurt og styrkedrikk. Foto: Frida H. Gullestad

Overinspektør Ingeborg Tanem kontrollerer at alt stemmer med innleveringene.

Overinspektør Ingeborg Tanem kontrollerer at alt stemmer med innleveringene.

Eksamen ved NTNU foregår fortsatt på tolags eksamenspapir, på tvers av studentorganisasjonenes ønske om å tre inn i dataalderen.
(Foto: Frida H. Gullestad. )

Eksamen ved NTNU foregår fortsatt på tolags eksamenspapir, på tvers av studentorganisasjonenes ønske om å tre inn i dataalderen. Foto: Frida H. Gullestad.

På vei ut spekuleres det i oppgaver, løsninger og karakterer.

På vei ut spekuleres det i oppgaver, løsninger og karakterer.

Utladning. Klokken er kvart over ett, dagen er halvgått og solen skinner.

Utladning. Klokken er kvart over ett, dagen er halvgått og solen skinner.

Teppefall.Overinspektørene Ingeborg Tanem og Bjørg Eggem kontrollerer bunker med 190 leverte eksamener.
(Foto: Frida H. Gullestad)

Teppefall.Overinspektørene Ingeborg Tanem og Bjørg Eggem kontrollerer bunker med 190 leverte eksamener. Foto: Frida H. Gullestad

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Jusprofessor i hardt ver: - Er optimist

Benedikte M Høgberg refsa studentane for å vera bortskjemte. Det vart det bråk av.

Ytring:

Ansatte trenger ikke delta

Vitenskapelige ansatte skal være faglig oppdatert. Det får vi til ved å delta i forskningsfronten ute i verden.

Herrenes historie, igjen?

«Som unge kvinner var vi forundret og rystet over den skjeve kjønnsbalansen i faget... I dag er vi kanskje mer forundret og mer pessimister enn noensinne. For hva har skjedd? Fint lite, dessverre,» skriver 29 kvinnelige historikere i denne ytringen.

Ph.d-studenter mer utsatte for psykiske problemer

Stress, konkurranse og liten kontroll øker risikoen for psykiske problemer. En ny studie indikerer at doktorgradsstudenter er vesentlig mer utsatt enn befolkningen generelt.