NTL frykter karriereløp vil styre mer av forskningen

I en ny rapport anbefales det at NTNU tar i bruk stillingsløpene «dosentløpet» og «professorløpet». Det skaper bekymring hos tillitsvalgte.

Får ikke stå i stillingen:

Hilde Skeie tapte første rettsrunde

Sør-Trøndelag tingrett har bestemt at lederen ved Internasjonal seksjon ikke får fortsette i jobben inntil søksmålet mot NTNU er avgjort.

NTL mener at det har gått prestisje i saken mot Skeie

Nestleder Iver Johnsen i Norsk tjenestemannslag ved NTNU mener rettssaken mellom Hilde Skeie og Kunnskapsdepartementet kan få betydning for NTNU-ansatte.

Tilsettingsstoppen er over:

Nå er det fritt fram for å søke på de ledige jobbene

Ubesatte stillinger ved NTNU kan nå lyses ut internt, men ledelsen minner om at det fortsatt skal spares og nedbemannes i tiden som kommer.

Fakultet for økonomi:

Stram økonomi for økonomene

Festtalene fra åpningen er stilnet, nå begynner hverdagen. Dekan Monica Rolfsen sier økonomien er stram ved NTNUs nye Fakultet for økonomi, samtidig ser hun fordelen i å starte med blanke ark.

Jussprofessor Hans Petter Graver stiller som rektorkandidat ved UiO

To gonger har han avvist overfor Uniforum at han vil stilla som kandidat, men no har han ombestemt seg.

Siste fra forsiden

Foreslår forskerkutt og elitesatsing i SSB

Et utvalg foreslår å kutte kraftig i forskningsavdelingen i Statistisk sentralbyrå (SSB).

Debatt om hvordan skape ett NTNU-miljø i tre byer

Studenttinget ved NTNU inviterer til nyskapingen Universitetskonferansen 2017 i Ålesund 1. mars.

NTL frykter karriereløp vil styre mer av forskningen

I en ny rapport anbefales det at NTNU tar i bruk stillingsløpene «dosentløpet» og «professorløpet». Det skaper bekymring hos tillitsvalgte.

500 år på 500 minutter:

Aarebrot feirer 70 år og varsler nytt stunt

UiB-professoren er Norges mest kjente foreleser, og i dag fyller han 70 år. Frank Aarebrot benytter anledningen til å presentere et nytt NRK-prosjekt.

Skeie kjemper for å få tilbake lederjobben

Hilde Skeie ble tvunget ut av jobben som leder for Internasjonal seksjon ved NTNU og har saksøkt Kunnskapsdepartementet. I Sør-Trøndelag tingrett tirsdag kom det fram at seksjonen skal ha hatt problemer med arbeidsmiljøet over flere år.

UiO-rektor Ottersen truleg ny rektor ved Göteborgs universitet

Universitetsstyret gjekk i dag samrøystes inn for han. Den svenske regjeringa tar den endelege formelle avgjerda i løpet av våren.

Fakultet for økonomi åpnet:

Kjente økonomer og samfunnstopper kom for å feire NTNUs nye Fakultet for økonomi

-Dette er en stor dag for NTNU. Med dette fakultetet får Norge et nytt tyngdepunkt for utdanning og forskning i økonomi og ledelse, sa Gunnar Bovim, etter at prosesjonen med trommevirvler, finansminister og rektorat i spissen, var unnagjort.

Åpning av Teknologibygget:

Vil heller ha grupperom enn flotte fellesarealer

- Det ser estetisk fint ut, men vi er skuffet over at det er vanskelig å få grupperom, sier skeptiske studenter under åpningen av det nye Teknologibygget på Kalvskinnet.

Mange musikere fra NTNU er nominert til Spellemannprisen

Svært mange av dem som er nominert til årets spellemann har bakgrunn fra NTNU.

NTNU-leder saksøker staten etter å ha mistet lederjobben

Hilde Skeie er tvunget ut av jobben som leder for Internasjonal seksjon ved NTNU. Allerede tirsdag skal saken opp i Sør-Trøndelag tingrett.

Internasjonal seksjon:

NTNU-leder tvunget ut av jobben

Etter mer enn 20 år som leder må Hilde Skeie slutte i jobben som sjef ved Internasjonal seksjon på NTNU. Nå tar tidligere fusjonsgeneral Trond Singsaas over, men ingen vil si hvorfor.

Uklart hva som skjer med nye og dyre lab-er på Kalvskinnet

- Om noen fortsatt blir brukt som laboratorier og andre blir brukt til noe annet, er for tidlig å si, sier prorektor Helge Klungland.

Massiv IT-endring på NTNU: - Alt ser ut til å ha gått bra

Risikoen for IT-kluss ved overgangen til det nye året ble vurdert som høy. Ifølge IT-sjef Håkon Alstad ved NTNU har de store problemene uteblitt, men skuldrene senkes ikke helt ennå.