Merete Kvidal skal lede NTNUs campussamling

- Dette er en av de største utfordringene man kan få innenfor byutvikling og -planlegging.
Campusprosjektet. Utvendig sosiale soner, nye tilbygg.
(Foto: BERGERSEN ARKITEKTER)

Campusprosjektet. Utvendig sosiale soner, nye tilbygg. Foto: BERGERSEN ARKITEKTER

Etter at regjeringen tidligere i høst gikk for samling av NTNUs campuser i Trondheim, ble det lyst ut en stilling som leder av campusprosjektet.

Fredag ble det klart at sivilingeniør og byplanlegger Merete Kvidal får jobben.

LES OGSÅ: 26 vil bli sjef for campusutvikling
LES OGSÅ: Regjeringen samler NTNU

Tung søkerliste

- Dette er en av de største utfordringene man kan få innenfor byutvikling og -planlegging. Jobben handler også mye om kommunikasjon, organisasjon og politikk, og det var denne miksen som interesserte meg. Og så er det noe som er veldig viktig for NTNU og for Trondheim, sier hun i en pressemelding.

Da UA skrev om søkerlista i november var det klart at fire kvinner og 22 menn hadde søkt den attraktive jobben. Blant søkerne var regiondirektør Karl Fredrik Torp i Entra og Lars Magnussen, eiendomssjef i Helse Midt-Norge.

Det var også to NTNU-ere på søkerlista: Eiendomssjef Lindis Burheim som er leder av campusprosjektet i dag, og arkitektprofessor Tore Haugen som ledet det store arbeidet med NTNUs visjonsprosjekt for et par år tilbake. HiST sin campusdirektør Christian Brødreskift søkte også. Det samme gjorde avdelingsleder Per Arne Tefre ved byplankontoret i Trondheim kommune. Sju av søkerne på lista ønsker var unntatt offentlighet. Kvidal var trolig en av disse.

LES OGSÅ: Flytting kan ta 20 år
LES OGSÅ: Skal spare 100. mill midt i fusjon og campussamling

Utdannet ved NTH

Kvidal er utdannet sivilingeniør i bygg ved NTH, og har grunnfag i sosiologi fra AVH. I tillegg har hun jobbet på Sintef og undervist på NTNU. Nå er hun avdelingsleder ved arkitektkontoret tegn_3, som blant annet jobber med regjeringskvartalet i Oslo. Kvidal har tidligere vært prosjektleder for opprustingen av Torvet i Trondheim.

Den nye campusprosjektsjefen sier hun liker tanken på en 24/7-by der studentene vrimler på campus døgnet rundt.

- Jeg har tro på å samle fagmiljøene mer. Når man setter seg ned sammen og omgås mer, kan fantastiske ting skje. Emnet Eksperter i team har jo eksistert på NTNU i årevis, nå er det på tide at vi alle blir det, sier hun.

- Hun er god på ledelse, og det er viktig for å bygge opp et velfungerende prosjektteam. Hun er også dyktig på kommunikasjon, og det blir essensielt i dette prosjektet å ha god dialog med både NTNU og omverden, sier økonomi- og eiendomsdirektør Frank Arntzen ved NTNU i pressemeldingen.
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ny, stor omstilling på vei for Bott:

Nå skal lønn og regnskap settes bort til staten - eller markedet

Lønn og regnskapssystemene kan om kort tid bli foreslått skilt ut fra de fire gamle universitetene. Leveransen i 100- millionersklassen går enten til Direktoratet for økonomistyring, eller settes ut i det private markedet.

KD tvinger universiteter til å etterkomme innsynsbegjæring

To ankerunder til tross: Kunnskapsdepartementet ga denne uka flere norske universiteter og høgskoler ordre om å etterkomme begjæring om innsyn.

NTNUs knoppskyting Kahoot:

Nå har læringsspillet over 70 millioner brukere i måneden

Læringsspillet Kahoot! vokser fortsatt i rekordfart, og har nå over 70 millioner unike brukere verden over – hver måned.

NTNU etablerer egen avdeling i Oslo

NTNU etablerer en avdeling for etter- og videreutdanning i Oslo. Siden kan det bli aktuelt med egne avdelinger i inn- og utland.