NTNU har valgt nytt system for e-læring:

Vraker Itslearning til fordel for amerikanske Blackboard

NTNUs periode med læringsplattformen Itslearning er definitivt over. Fra høsten innfører universitetet det amerikanske e-læringssystemet Blackboard.
Ifølge prorektor Berit Kjeldstad er åpenhet, brukervennlighet og fleksibilitet utslagsgivende for valget av Blackboard.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Ifølge prorektor Berit Kjeldstad er åpenhet, brukervennlighet og fleksibilitet utslagsgivende for valget av Blackboard. Foto: Sølvi W. Normannsen

-  Vi valgte det verktøyet som blir best for brukerne, og som møter NTNUs fremtidige behov. Aller viktigst i vurderingen var det å finne fram til systemet med de beste egenskapene, f.eks åpenhet, fleksibilitet og brukervennlighet.

Blackboard scorer best, men er ikke billigst

Blackboard scorer samlet sett best på dette blant de aktuelle leverandørene, sier prorektor for utdanning, Berit Kjeldstad, til Innsida.

Blackboard er ikke den billigste løsninga. Men, ifølge Innsida, skal regnestykket likevel være gunstig totalt sett. De skriver: «…totalt sett blir kostnaden for det fusjonerte NTNU ca 75 prosent lavere per år enn før.»

Itslearning er blitt en sentral norsk leverandør av læringsplattformer etter at de nylig kjøpte opp Fronter.

Største leverandør av læringssystem i USA

Blackboard er den største leverandøren av læringssystemer i USA, og er også mye brukt i andre land. Ifølge Innsida bruker blant andre Aarhus universitetet og Syddansk universitet i Danmark systemene til Blackboard.

Høsten 2016 og våren 2017 settes det i gang pilotprosjekter med utvalgte miljøer. Seinest våren 2017 skal alle få tilgang til det nye systemet. Kursing og opplæring står for tur.

Høsten 2017 er det over og ut for Itslearning og Fronter ved NTNU. Da blir det nye systemet tatt i bruk.

NTNU vraket Itslearning

Valg av nytt læringssystem har vært et langt lerret å bleke for NTNU. I juni 2013 ble det kjent i UA at NTNU vraket Itslearning til fordel for Fronter enda førstnevnte scoret best på kvalitet og gjennomføringskraft.

LES OGSÅ: Best på kvalitet - ble valgt bort

Itslearning mente det var begått en feil i anbudsprosessen og truet med rettssak. Enden på visa ble at NTNU inngikk forlik med leverandøren, startet hele anbudsprosessen på nytt og fortsatte å bruke Itslearning inntil videre.

Nå, i februar 2016, har balubaen rundt dette anbudet fått sin avslutning: Blackboard International B.V. er foretrukne leveranør. Itslearning nådde ikke opp heller ikke denne gangen, ei heller Fronter og Canvas.

LES OGSÅ:  Aksel Tjora kritiserer skifte av leverandør  fra forrige runde med debatt da Itslearning ble vraket.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Stakk med Robert Millar-prisen:

Uka ble best på markedsføring

Uka har kapret Robert Millar-prisen for 4. gang, og er igjen best på markedsføring i Trøndelag.

Gjesteskribentene:

Tappet for energi

Jeg er 36 år, men i møtet med alle de store sakene som pågår i forsknings- og universitetspolitikken for tida føler jeg meg eldgammel.

- Campus blir mye større enn 92 000 kvm

- Man må ha i mente at den nye campusen NTNU skal bygge blir vesentlig større enn de 92 000 kvadratmeterne Regjeringen har bevilget penger til, minnet campusgeneral Merete Kvidal om under torsdagens folkemøte med tittel «Kampen om campus».