Kjente akademikere kommer til Technoport

Karin Veltman Knox skal snakke om big data. Wiebe Bijker foredrar om hvordan samfunnet former teknologien.
Den store Technoport-konferansen arrangeres årlig i Trondheim. Her fra fjorårets arrangement. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Den store Technoport-konferansen arrangeres årlig i Trondheim. Her fra fjorårets arrangement. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Knox jobber hos Palantir Technologies, som er kjent for de to programmene Gotham og Metropolis. Hun har mer tro på at det går an å forsterke den menneskelige intelligensen framfor å erstatte den.

Ifølge ei pressemelding fra Technoport har selskapet klart å skape en balanse mellom hva data skal gjøre og hva mennesker skal gjøre.

Palantir bruker analyser fra big data til å bekjempe trafficking og terrorisme, og til å finne savnede barn. Bedriften som holder til i Silicon Valley ønsker å gjøre en forskjell og donerer penger og gratis hjelp til enkelte formål.

Professor Wiebe Bijker jobber ved Maastricht University Science, Technology and Society studies og er professor II ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier ved NTNU.

Ifølge pressemeldinga vil Bijker bidra med tanker om hvordan samfunnet er med på å forme teknologien. Han mener det er mulig å endre samfunnet ved bruk av ny teknologi, og at teknologi er hva vi mennesker gjør det til.

Temaet for Technoport i 2017 vil være "The Human Factor". Technoport jobber for å stimulere til innovasjon i Norge med utgangspunkt i Trondheim. De arrangerer Norges største teknologikonferanse 8. og 9. mars neste år.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Exit ex.phil?

Statsråden er skeptisk til forslag om et felles førsteår for studenter

Bør dagens innføringsemner ex.phil og ex.fac erstattes av ett, felles første år? UiT-rektor Anne Husebekk foreslår dette. Statsråd Iselin Nybø er skeptisk avventende.

Mads Gilbert kommer til NTNU

Den kjente legen og palestinaaktivisten holder foredrag på Dragvoll under arrangementet «Palestinske dager»

- Også smartinger støtter Brexit

Akademikere vil tilbakevise at det bare er idioter som støtter utmelding av EU.

Ap og SV etterlyser romfartsstrategi

Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet mener regjeringen somler med en romfartsstrategi. Norge henger etter og er ikke proaktive nok, mener partiene.