Kjente akademikere kommer til Technoport

Karin Veltman Knox skal snakke om big data. Wiebe Bijker foredrar om hvordan samfunnet former teknologien.
Den store Technoport-konferansen arrangeres årlig i Trondheim. Her fra fjorårets arrangement. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Den store Technoport-konferansen arrangeres årlig i Trondheim. Her fra fjorårets arrangement. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Knox jobber hos Palantir Technologies, som er kjent for de to programmene Gotham og Metropolis. Hun har mer tro på at det går an å forsterke den menneskelige intelligensen framfor å erstatte den.

Ifølge ei pressemelding fra Technoport har selskapet klart å skape en balanse mellom hva data skal gjøre og hva mennesker skal gjøre.

Palantir bruker analyser fra big data til å bekjempe trafficking og terrorisme, og til å finne savnede barn. Bedriften som holder til i Silicon Valley ønsker å gjøre en forskjell og donerer penger og gratis hjelp til enkelte formål.

Professor Wiebe Bijker jobber ved Maastricht University Science, Technology and Society studies og er professor II ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier ved NTNU.

Ifølge pressemeldinga vil Bijker bidra med tanker om hvordan samfunnet er med på å forme teknologien. Han mener det er mulig å endre samfunnet ved bruk av ny teknologi, og at teknologi er hva vi mennesker gjør det til.

Temaet for Technoport i 2017 vil være "The Human Factor". Technoport jobber for å stimulere til innovasjon i Norge med utgangspunkt i Trondheim. De arrangerer Norges største teknologikonferanse 8. og 9. mars neste år.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ny utstilling viser døde dyr på innsida

NTNU Vitenskapsmuseet og Institutt for klinisk og molekylær medisin har brukt «Body worlds»-teknikken for å lage en unik utstilling.

Nokut gir HiOA klarsignal til å bli universitet

Nokut har i styremøte i dag tirsdag besluttet å gi Høgskolen i Oslo og Akershus klarsignal til å bli universitet.

Slik forsøker de å stanse bygging i Høyskoleparken

- Vi vil gi trærne i Høyskoleparken en stemme, sier Elisabeth Østgaard i Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken.