Vil ha 320 studenthybler midt i smørøyet på Gløs

- Studentboliger på campus er prikken over i-en i en levende campus, sier Sit-direktør Knut Solberg. Nå har Studentsamskipnaden gjennomført en undersøkelsen som viser at det er mulig å bygge om kontorer til hybler.
Campusprosjektet skal sørge for en levende campus. Den beste måten å få til det på er med studenthybler, mener Sit-direktør Knut Solberg.
(Foto: BERGERSEN ARKITEKTER)

Campusprosjektet skal sørge for en levende campus. Den beste måten å få til det på er med studenthybler, mener Sit-direktør Knut Solberg. Foto: BERGERSEN ARKITEKTER

Studentsamskipnaden har funnet ut at 320 studenter kan få plass dersom de får bygge om kontorene fra 4. til 13. etasje i Sentralbygg 1 og 2 på Gløshaugen til studentboliger.

Mulighetsstudien de har gjennomført viser at det er praktisk mulig å bygge om dagens kontorer til hybler med bad. Det skal også bli plass til gode fellesrom. Studentsamskipnaden vil i tillegg vurdere å bygge på en 14. etasje på de to blokkene om prosjektet blir noe av.

Må ha aktivitet for å få levende campus

De har i første omgang vurdert mulighetene for vanlige studentboliger, men en alternativ løsning er at en del av hyblene benyttes som et campushotell.

- I forbindelse med at NTNU skal flytte fra Dragvoll snakkes det om levende campus. Campus skal være et sted man ønsker å komme, man skal ha det faglige der, og møte sine venner der. Som et ledd i det må det være aktivitet. Vi tenker at det skal være mulighet til spising, trenings-, velfreds- og helsetilbud, men det som virkelig setter prikken over i-en er det å kunne bo på campus. Da er det faktisk studenter der hele tida. Det er en tanke som ikke er fremmed i forhold til hvordan det tenkes når man utvikler attraktive universitet i utlandet. Der er det mer vanlig enn uvanlig at studentene også bor på campus.

Det var NTNU-rektor Gunnar Bovim som først, iallfall offentlig, lanserte ideen om alternativ anvendelse av sentralbyggene. Hvorfor ikke ta det i bruk som hybelhus for studenter, funderte Bovim under immatrikuleringen høsten 2015.

LES OGSÅ: Sentralbyggene på Gløshaugen har plass til mer enn 300 studenthybler

Eiendomssjef: - En god idé

På tampen av året fortalte boligdirektør Lisbeth Glørstad Aspås i Sit at hver bygg kan huse 150-170 studenter. Nå har de altså landet på at det er plass til 320 hybler totalt fra 4. etasje og oppover. Det ble poengtert at det vil være teknisk krevende å få til en slik ombygging, men mulighetsstudien viser nå at det er mulig.

- Vi har gjort en grov teknisk studie, og tegnet et konsept over hvordan dette kan bli, og funnet at dette rent teknisk er mulig å gjennomføre, sier Solberg.

Eiendomssjef Lindis Burheim ved NTNU sier studenthybler i sentralbyggene er en av mange ting som vurderes i arbeidet med campusprosjektet på NTNU.

- Vi synes det er en god idé med studenthybler på campus, men hvis dette blir en realitet må vi finne gode erstatningslokaler for den aktiviteten som i dag er i sentralbyggene, sier hun.

Sentralbygg I og II
  • Sentralbygg I ble bygget 1959-61, II 1966-68.
  • Med sine 13 etasjer dominerer byggene universitetets silhuett mot byen, sammen med hovedbygningen fra 1910.
  • Byggene brukes i dag til undervisningsformål, samt kontorer for ansatte.
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kontaktkonferansen 2018:

Utvalg skal se på hvordan samfunnets behov for utdanning skal bli ivaretatt

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen opplyste tirsdag at han vil nedsette et utvalg som skal ta for seg dimensjoneringen av høyere utdanning.

NTNU i Gjøvik preget av drapssak

Politiet bekrefter at det var NTNU-student Janne Jemtland som ble funnet død i Glomma lørdag. Saken preger ansatte og studenter ved NTNU i Gjøvik.

Kontaktkonferansen:

Toppene i UH-sektoren møter Torbjørn Røe Isaksen

«Universitet og høgskoler inn i framtida« er tema når kunnskapsministeren i dag inviterer til sin årlige samling.

Gledestårer etter at AP snur om lærerkrav

– Det rimer dårlig med Aps tradisjoner om at folk som har vært i arbeid i mange år, plutselig ikke er gode nok, at erfaring ikke skal telle, sier stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg