Denne parkeringsplassen skal bli park til ære for NTNU-botaniker

Et enstemmig formannskap vil opparbeide området som en botanisk park bestående av truede arter.
Plassen mellom Suhmhuset og Gunnerushuset på Kalvskinnet skal få navnet «Olav Gjærevolls plass».
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Plassen mellom Suhmhuset og Gunnerushuset på Kalvskinnet skal få navnet «Olav Gjærevolls plass». Foto: KRISTOFFER FURBERG

Formannskapet vedtok tirsdag å støtte rådmannens anbefaling om å oppkalle plassen mellom NTNU Vitenskapsmuseets bygg Suhmuset og Gunnerushuset på Kalvskinnet etter Olav Gjærevoll, og med det gi stedet «Olav Gjærevolls plass».

Under møtet ble det understreket at plassen må opparbeides på en slik måte at den «hedrer Olav Gjærevoll på en verdig måte».

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Blir botanisk park

Gjærevoll var professor i botanikk og hadde NTNU Vitenskapsmuseet som arbeidsplass i nesten 50 år. I løpet av sin vitenskapelige karriere skrev han over 150 avhandlinger og populærvitenskapelige artikler om botanikk. Han var også en av initiativtakerne bak Ringve Botaniske Hage.

- Det at en parkeringsplass oppkalles etter verdens første miljøvernminister blir feil, sa Geirmund Lykke (Krf) og la til følgende merknad til forslaget:

«Formannskapet anbefaler at plassen opparbeides i Gjærevolls ånd, som en botanisk park bestående av truede, stedegne arter».

Olav Gjærevoll fulgte med på diskusjonen fra veggen i formannskapssalen.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Olav Gjærevoll fulgte med på diskusjonen fra veggen i formannskapssalen. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

 

Rådmannen har tidligere kommet med flere forslag til områder hvor hans Gjærevolls navn kunne hedres. Et av disse stedene var plassen mellom Gunnerushuset og Suhmhuset. Men da saken var oppe i formannskapet tidligere i juni, ble dette forslaget vraket av kultur-, idrett- og friluftslivskomiteen, ifølge Adresseavisen. Flertallets seks stemmer, med Ap i spissen, ville heller at Museumsplass skulle bli «Olav Gjærevolls plass», ifølge avisen. Slik ble det imidlertid ikke.

Verdens første miljøvernminister

Formannskapet ber nå Rådmannen ta kontakt med NTNU angående opparbeidelse av området mellom Suhmhuset og Gunnerushuset til et egnet sted og med rask fremdrift. Navneendringen skal tre i kraft så snart plassen er opparbeidet.

Gjærevoll ble født i 1916 på Tynset og døde i 1994 i Trondheim. Han satt i nesten et kvart århundre i bystyret i Trondheim, var ordfører i to perioder og ble også verdens første miljøvernminister i 1972.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Solberg erkjenner nederlag om lærernorm

Statsminister Erna Solberg (H) innrømmer at budsjettenigheten om en lærernorm betyr at regjeringen har akseptert et tiltak den ikke mener er det beste.

Flere voksne innvandrere deltar på norskopplæring

I 2016 deltok 41.600 personer i opplæring i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere. Det er en økning på 12 prosent fra året før. 

Håper på byggestart om to år:

Trenger 50 millioner til utbygging av Samfundet

Studentersamfundet trenger mer plass, og ønsker byggestart i andre halvdel av 2019. Men først må de få inn 50 millioner kroner for å finansiere utbyggingen.

Nå kommer robotene som kan skrive forskningsartikler

Et amerikansk selskap har utviklet en programvare som sies å kunne skrive forskningsartikler.