Slik blir det nye universitets- og idrettsbygget i Trondheim

På 18.000 kvadratmeter skal NTNU samle helse- og sosialfagutdanningene. I tillegg skal Sit ha et integrert idrettsbygg i lokalet.
Slik ser Backes forslag ut. Her er det også en klatrevegg eksponert for forbipasserende. Mens det i stor grad er fritt innsyn i nedre del av bygget, er de øverste etasje kledd i tre.
(Foto: Illstrasjon Backe)

Slik ser Backes forslag ut. Her er det også en klatrevegg eksponert for forbipasserende. Mens det i stor grad er fritt innsyn i nedre del av bygget, er de øverste etasje kledd i tre. Foto: Illstrasjon Backe

I en pressemelding skriver Sit at det er entreprenør Backe og Link arkitekter som skal utforme det nye universitets- og idrettsbygget til NTNU i Elgesetergate 10.

- Vi har tenkt langsiktig og fremtidsrettet, og lagt vekt på generalitet når vi har valgt løsningsforslag for nybygget. En av kvalitetene med det nye bygget blir de sosiale sonene i første etasje og sambruket med Sit som legger til rette for gode møter mellom studenter, fagansatte og byens øvrige befolkning, sier Merete Kvidal, campussjef for NTNU i en pressemelding.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

LES OGSÅ: Slik er planene for det nye idrettsbygget

LES OGSÅ: Sit vil ha nytt idrettsbygg

- Mange års sparing

I pressemeldingen står det at bygget er utformet slik at store auditorium kan gjøres om til mindre undervisningsrom etter behov, og at det er planlagt at trenings- og idrettsarealene til Sit også skal kunne brukes i undervisningen.

- Dette skal bli studentenes eget idrettsbygg, med aktivitet gjennom hele døgnet. Vi har satt av og spart opp egenkapital i mange år for å kunne realisere et nytt idrettsbygg, og tror studentene kommer til å få stor glede av de mange fasilitetene, sier Sit-direktør Knut Solberg.

LES OGSÅ: Over 100 millioner til nytt idrettsbygg

LES OGSÅ: Ingen cellekontorer tegnet inn i det nye idrettsbygget

5000 kvadratmeter idrett

Idrettsdelen av bygget skal etter planen være på 5000 kvadratmeter og inneholde treningsstudio, squash-hall og klatrevegg.

Entreprenør Backe og Link arkitekter ble ifølge pressemeldingen valgt ut av et utvalg bestående av representanter for studentene, NTNU, Sit og Statsbygg.

- Backe og Link svarte best på kravene til blant annet funksjonalitet. Vi begynner videreutviklingen av prosjektet sammen med brukerne og entreprenøren i august, sier prosjektleder Tore Berg i Statsbygg i pressemeldingen.

Byggestart avhenger av når Stortinget vedtar finansiering av prosjektet.

Åpne løsninger og mye lysinnslipp er et gjennomgangstema. Slik ser Backe for seg at noe av innsiden av bygget kan se ut.
(Foto: Link arkitekter)

Åpne løsninger og mye lysinnslipp er et gjennomgangstema. Slik ser Backe for seg at noe av innsiden av bygget kan se ut. Foto: Link arkitekter

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Åpne landskap passer ikke ved et universitet

- Åpne kontorlandskap vil gå ut over kontakten med studentene, skriver tre vitenskapelig ansatte ved Universitetet i Tromsø.

Sverige gir statsborgerskap til dødsdømt forsker i Iran

Forskeren Ahmadreza Djalali, som sitter på dødscelle i Iran, får innvilget svensk statsborgerskap.

Ytring:

Bli med på et paradigmeskifte i menneskets plass i verden

- Det kan komme et nytt paradigmeskifte i menneskets evolusjon, skriver geologiprofessor Allan Krill i dette innlegget.

Uenighet om polklinikkene:

Uenighet om framtida for poliklinikkene

- Studentene mener klinikkene bør være en del av Institutt for psykologi, sier studenttillitsvalgt Kristin Tange Harbø.