Årets opptak sto lenge i fare grunnet uenighet om overtid

Partene signerte kontrakten som gjør jobben gjennomførbar først på torsdag.
NTNU ble til slutt enige med fagforeningene, og dermed kan de som har søkt seg inn på NTNU fra høsten av puste lettet ut. Bildet er fra fjorårets immatrikulering.
(Foto: Sølvi Waterloo Normannsen)

NTNU ble til slutt enige med fagforeningene, og dermed kan de som har søkt seg inn på NTNU fra høsten av puste lettet ut. Bildet er fra fjorårets immatrikulering. Foto: Sølvi Waterloo Normannsen

Hovedopptaket ved NTNU sto i fare på grunn av uenigheter om overtid, skriver Adresseavisen. Først torsdag underskrev fagforeningen og NTNU avtalen som lar de ansatte på opptakskontoret jobbe dobbelt så mye overtid som normalt er tillatt.

- Behovet for ekstra overtid viser at det er for få ansatte på avdelingen. Det viktigste nå er at studentene ikke blir skadelidende, sier hovedtillitsvalgt for Parat ved NTNU, Morten Mørch til Adresseavisen.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Nasjonale regler sier at opptaket skal være ferdig 15.juli.

- Det er virksomhetskritisk arbeid som nå må gjøres, men samtidig må arbeidsbelastningen være forsvarlig, sier organisasjonsdirektør Ida Munkeby til avisen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ny pilot for studentaktiv læring:

Slik vil regjeringen at nye læringsarealer skal være

- En aula med studenter og foreleser er en utdatert idé, sier vikarierende kunnskapsminister Henrik Asheim (H).

- Et prinsipielt brudd med verdiene et moderne universitet er tuftet på

Dette er et prinsipielt brudd med de sentrale verdiene som et moderne universitet er tuftet på, skriver gjengen i Forskningsgruppa for kjønn, etnisitet og likestilling (KEL) ved Nord universitet i dette innlegget.

- Et kjempeproblem hvis skepsisen til oss øker

Kathrine Røe Redalen er ung og har en lang forskerkarriere foran seg. Undersøkelsen som viser at mange ikke stoler på forskning, gjør henne bekymret for hva som kan vente forskere i framtida.