Årets opptak sto lenge i fare grunnet uenighet om overtid

Partene signerte kontrakten som gjør jobben gjennomførbar først på torsdag.
NTNU ble til slutt enige med fagforeningene, og dermed kan de som har søkt seg inn på NTNU fra høsten av puste lettet ut. Bildet er fra fjorårets immatrikulering.
(Foto: Sølvi Waterloo Normannsen)

NTNU ble til slutt enige med fagforeningene, og dermed kan de som har søkt seg inn på NTNU fra høsten av puste lettet ut. Bildet er fra fjorårets immatrikulering. Foto: Sølvi Waterloo Normannsen

Hovedopptaket ved NTNU sto i fare på grunn av uenigheter om overtid, skriver Adresseavisen. Først torsdag underskrev fagforeningen og NTNU avtalen som lar de ansatte på opptakskontoret jobbe dobbelt så mye overtid som normalt er tillatt.

- Behovet for ekstra overtid viser at det er for få ansatte på avdelingen. Det viktigste nå er at studentene ikke blir skadelidende, sier hovedtillitsvalgt for Parat ved NTNU, Morten Mørch til Adresseavisen.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Nasjonale regler sier at opptaket skal være ferdig 15.juli.

- Det er virksomhetskritisk arbeid som nå må gjøres, men samtidig må arbeidsbelastningen være forsvarlig, sier organisasjonsdirektør Ida Munkeby til avisen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Solberg erkjenner nederlag om lærernorm

Statsminister Erna Solberg (H) innrømmer at budsjettenigheten om en lærernorm betyr at regjeringen har akseptert et tiltak den ikke mener er det beste.

Flere voksne innvandrere deltar på norskopplæring

I 2016 deltok 41.600 personer i opplæring i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere. Det er en økning på 12 prosent fra året før. 

Håper på byggestart om to år:

Trenger 50 millioner til utbygging av Samfundet

Studentersamfundet trenger mer plass, og ønsker byggestart i andre halvdel av 2019. Men først må de få inn 50 millioner kroner for å finansiere utbyggingen.

Nå kommer robotene som kan skrive forskningsartikler

Et amerikansk selskap har utviklet en programvare som sies å kunne skrive forskningsartikler.