Over halvparten av NTNUs parkeringsplasser vil forsvinne under samlokaliseringen

Når alle campusene i Trondheim samles på Gløshaugen vil det bli betydelig trangere om plassen for dem som ønsker å kjøre til jobb.
Når NTNU i Trondheim samler seg på Gløshaugen vil det bli færre parkeringsplasser for både ansatte, studenter og besøkende.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Når NTNU i Trondheim samler seg på Gløshaugen vil det bli færre parkeringsplasser for både ansatte, studenter og besøkende. Foto: KRISTOFFER FURBERG

NTNU har per i dag 3002 parkeringsplasser ved studiestedene i Trondheim, i tillegg til 65 plasser for handikappede, står det i en merknad fra NTNU til Trondheim kommune i forbindelse med endringene i kommunens parkeringspolitikk.

Der skriver NTNU at den varslede endringen i parkeringspolitikk for å få ned bilbruken i byen ikke vil påvirke NTNU når universitetet samler seg på Gløshaugen.

Følg Universitetsavisa på  Facebook  og  Twitter.

«NTNU har ingen planer om å øke parkeringskapasiteten ved Gløshaugen som følge av samlokalisering», skriver eiendomssjef Lindis Burheim i brevet og legger til:

«Ordningen vil i liten grad påvirke NTNU direkte, i og med at universitetet har privat parkeringsordning på sine eiendommer. Endringene i parkeringsforskriften har også den sideeffekt at NTNU vil innskrenke arealer som er tilgjengelige for besøksparkering».

De 820 parkeringsplassene på Dragvoll utgjør størsteparten av parkeringsplassene som forsvinner.

Det betyr at NTNUs rundt 6500 ansatte og 33.000 studenter vil måtte dele på i underkant av 1300 ordinære parkeringsplasser etter samlokaliseringen.

I tillegg har det også vært snakk om å bygge igjen parkeringsplassen Hesthagen i forbindelse med utbyggingen. Hvor mange parkeringsplasser som eventuelt vil forsvinne der, og hvorvidt de vil erstattes, vites ikke.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tapte søksmålet mot NTNU

Hilde Skeie saksøkte NTNU etter å ha blitt tvunget ut av lederjobben ved Internasjonal seksjon. NTNU ble frifunnet av Sør-Trøndelag tingrett.

Sprik i sensur og karakterer:

Tøffe krav til opptak kan gi tøffere sensur

Når sensorer ved NTNU Handelshøyskolen setter karakterer på egne studenter synes de å være strengere enn kolleger ved andre læresteder. En forklaring kan være høye opptakskrav.

Én NTNU-forsker blant de fjorten nye i akademi for yngre forskere

Akademiet for yngre forskere har plukket ut 14 nye medlemmer. Guro Busterud fra NTNU er en av dem.

Erfaringer etter en måneds kamp mellom de ulike bærekraftsmålene

NTNU er interessert, her er det forståelse for at Afrika er det neste viktige kontinentet, skriver er vår gjestekommentator, som har permisjon fra varaordførerjobben i Trondheim for å jobbe med bærekraft for regjeringen i Ghana.