Over halvparten av NTNUs parkeringsplasser vil forsvinne under samlokaliseringen

Når alle campusene i Trondheim samles på Gløshaugen vil det bli betydelig trangere om plassen for dem som ønsker å kjøre til jobb.
Når NTNU i Trondheim samler seg på Gløshaugen vil det bli færre parkeringsplasser for både ansatte, studenter og besøkende.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Når NTNU i Trondheim samler seg på Gløshaugen vil det bli færre parkeringsplasser for både ansatte, studenter og besøkende. Foto: KRISTOFFER FURBERG

NTNU har per i dag 3002 parkeringsplasser ved studiestedene i Trondheim, i tillegg til 65 plasser for handikappede, står det i en merknad fra NTNU til Trondheim kommune i forbindelse med endringene i kommunens parkeringspolitikk.

Der skriver NTNU at den varslede endringen i parkeringspolitikk for å få ned bilbruken i byen ikke vil påvirke NTNU når universitetet samler seg på Gløshaugen.

Følg Universitetsavisa på Facebook  og Twitter.

«NTNU har ingen planer om å øke parkeringskapasiteten ved Gløshaugen som følge av samlokalisering», skriver eiendomssjef Lindis Burheim i brevet og legger til:

«Ordningen vil i liten grad påvirke NTNU direkte, i og med at universitetet har privat parkeringsordning på sine eiendommer. Endringene i parkeringsforskriften har også den sideeffekt at NTNU vil innskrenke arealer som er tilgjengelige for besøksparkering».

De 820 parkeringsplassene på Dragvoll utgjør størsteparten av parkeringsplassene som forsvinner.

Det betyr at NTNUs rundt 6500 ansatte og 33.000 studenter vil måtte dele på i underkant av 1300 ordinære parkeringsplasser etter samlokaliseringen.

I tillegg har det også vært snakk om å bygge igjen parkeringsplassen Hesthagen i forbindelse med utbyggingen. Hvor mange parkeringsplasser som eventuelt vil forsvinne der, og hvorvidt de vil erstattes, vites ikke.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ny klynge for treindustrien:

- Dette vil føre til bedre kvalitet på undervisningen

Stedlig leder for Studentparlamentet i Gjøvik og Studenttinget NTNU mener den nye klyngen for treindustri er en tillitserklæring til campus Gjøvik.

Teslas toppsjef advarer mot utvikling av robotvåpen

Tesla-sjef Elon Musk advarer mot drapsroboter. Han mener framtidas krigsteknologi kan løpe fra oss, med mindre vi bremser den raske robotutviklingen.

NTNU Tilrettelegging:

Tusenvis av studenter sliter - her får de hjelp

NTNU har samlet kreftene som bistår studenter med behov for støtte og tilrettelegging.

Arrangerer NM i hacking for å kapre de klokeste hodene

Mange forbinder nok fagfeltet mest med småkriminelle tenåringer. Nå arrangerer NTNU norgesmesterskap i hacking for å få tak i de skarpeste hodene på området.