Over halvparten av NTNUs parkeringsplasser vil forsvinne under samlokaliseringen

Når alle campusene i Trondheim samles på Gløshaugen vil det bli betydelig trangere om plassen for dem som ønsker å kjøre til jobb.
Når NTNU i Trondheim samler seg på Gløshaugen vil det bli færre parkeringsplasser for både ansatte, studenter og besøkende.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Når NTNU i Trondheim samler seg på Gløshaugen vil det bli færre parkeringsplasser for både ansatte, studenter og besøkende. Foto: KRISTOFFER FURBERG

NTNU har per i dag 3002 parkeringsplasser ved studiestedene i Trondheim, i tillegg til 65 plasser for handikappede, står det i en merknad fra NTNU til Trondheim kommune i forbindelse med endringene i kommunens parkeringspolitikk.

Der skriver NTNU at den varslede endringen i parkeringspolitikk for å få ned bilbruken i byen ikke vil påvirke NTNU når universitetet samler seg på Gløshaugen.

Følg Universitetsavisa på  Facebook  og  Twitter.

«NTNU har ingen planer om å øke parkeringskapasiteten ved Gløshaugen som følge av samlokalisering», skriver eiendomssjef Lindis Burheim i brevet og legger til:

«Ordningen vil i liten grad påvirke NTNU direkte, i og med at universitetet har privat parkeringsordning på sine eiendommer. Endringene i parkeringsforskriften har også den sideeffekt at NTNU vil innskrenke arealer som er tilgjengelige for besøksparkering».

De 820 parkeringsplassene på Dragvoll utgjør størsteparten av parkeringsplassene som forsvinner.

Det betyr at NTNUs rundt 6500 ansatte og 33.000 studenter vil måtte dele på i underkant av 1300 ordinære parkeringsplasser etter samlokaliseringen.

I tillegg har det også vært snakk om å bygge igjen parkeringsplassen Hesthagen i forbindelse med utbyggingen. Hvor mange parkeringsplasser som eventuelt vil forsvinne der, og hvorvidt de vil erstattes, vites ikke.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Exit ex.phil?

Statsråden er skeptisk til forslag om et felles førsteår for studenter

Bør dagens innføringsemner ex.phil og ex.fac erstattes av ett, felles første år? UiT-rektor Anne Husebekk foreslår dette. Statsråd Iselin Nybø er skeptisk avventende.

Mads Gilbert kommer til NTNU

Den kjente legen og palestinaaktivisten holder foredrag på Dragvoll under arrangementet «Palestinske dager»

- Også smartinger støtter Brexit

Akademikere vil tilbakevise at det bare er idioter som støtter utmelding av EU.

Ap og SV etterlyser romfartsstrategi

Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet mener regjeringen somler med en romfartsstrategi. Norge henger etter og er ikke proaktive nok, mener partiene.