Slik jobber arkitektene med nytt campus

Koht arkitekter var torsdag i Trondheim for å få flere innspill til campusprosjektet.
Modellen med utskiftbare brikker var et naturlig samlingssted da Koht-gjengen torsdag besøkte NTNU for å vise frem prosjektet for nye studenter.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Modellen med utskiftbare brikker var et naturlig samlingssted da Koht-gjengen torsdag besøkte NTNU for å vise frem prosjektet for nye studenter. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

- Vi er midt i planleggingsfasen nå, og prøver å skape litt blest rundt prosjektet. Vi skal snart leverer tre eller fire alternativer til ny campus, sier Christopher Wilkens i arktitektkontoret Koht.

Han og resten av gjengen har installert seg midt på Stripa på Gløshaugen i et ønske om å få innspill og tilbakemeldinger på arbeidet så langt.

LES OGSÅ:  - Vi har et fleksibelt prosjekt

Følg Universitetsavisa på  FacebookTwitter  og  Instagram.

- Dårlig timing

Foran ham står et av deres arbeidsverktøy - en 3D-modell i tre over området med brikker som kan byttes ut etter hvert som de prøver forskjellige alternativer for hva som skal bygges hvor. Bak surrer en presentasjon av prosjektet.

Alle alternativene som leveres hører til hovedalternativet «Alternativ vest». Det er det alternativet både NTNU og politikerne ønsker.

- Dette er en prosess hvor det er viktig at vi er åpne og får innspill. Derfor er vi i Trondheim omtrent annenhver uke, fortsetter Wilkins.

I sommer flyttet de nemlig arkitektkontoret ned til hovedstaden.

- Det var litt dårlig timing, men det var noe vi hadde planlagt lenge før vi vant konkurransen om å utforme ny campus ved NTNU. Det var rett og slett familiære årsaker til at vi valgte å flytte det.

LES OGSÅ:  Dette vet vi om arbeidet med nytt campus

Christopher Wilkens (t.v.) følger med mens kollega Kenneth Lønning i Koht arkitekter forklarer hva som er hvor og hvor som er hva. Byggene som har dukket opp i Nidelva er for ordens skyld bare en brikke på villspor.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Christopher Wilkens (t.v.) følger med mens kollega Kenneth Lønning i Koht arkitekter forklarer hva som er hvor og hvor som er hva. Byggene som har dukket opp i Nidelva er for ordens skyld bare en brikke på villspor. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

 

Bygg kommer og går

Wilkens understreker at alt som ligger på bordet er under arbeid. Koht jobber for tiden konseptuelt, og alt de legger frem er åpent for endring.

- Vi jobber også med å se hvor mye som kan tas vekk av nybygg uten at det ødelegger for kvaliteten til prosjektet, så det har vært mye undersøkelser.

Tilbakemeldingene fra nabomøtet  var også mye verdt for arkitektene. Det er også derfor de bruker mye tid i byen.

- Vi fikk mange innspill, spesielt på hvordan de som bor i området bruker parken, og det påvirker jo hvordan vi jobber. Samtalene vi hadde rundt bordene i etterkant var veldig interessante. Derfor tar vi også sikte på å være med på alle nabomøtene som er planlagt fremover, fortsetter Wilkens.

Det neste nabomøtet er allerede syvende september.

- Dette er en stor og viktig utbygging i et område som er viktig for mange flere enn bare NTNU. Derfor må vi være forsiktige med hva vi gjør.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

VG: Iselin Nybø kan bli ny kunnskapsminister

Nybø var nestleder i Stortingets utdanningskomite fram til valget i fjor.

Jenteprosjektet Ada:

9 av 10 søkte seg til NTNU

Hele 89 prosent av dem som gikk i 3.-klasse på videregående skole da de deltok på Teknologicampen i 2015 søkte seg til NTNU. Nå skal Teknologicampen og Jentedagen slås sammen til Teknologiuka.

Sturla Søpstad fikk en idé. Det førte til bonus

For første gang skal NTNU gi de administrativt ansatte bonus. Hovedtillitsvalgt Sturla Søpstad i NTL har lenge jobbet for at dette skulle bli noe av.

Kunst på campus

Landets største fagmiljø for skapende disipliner og kunstfag trenger lokaler, skriver Jørgen Langdalen, leder for Institutt for musikk.