Linjeforeningen Smørekoppen:

- Drikken burde aldri vært en del av arrangementet

Linjeforeningen Smørekoppen tar sterk selvkritikk etter at 15 studenter fikk i seg eddik og måtte ha legebehandling etter en opptaksprøve. - Vi burde ha skjønt at vi ikke skulle brukt eddik, sier linjeforeningslederen.
Studentene skal ha fått i seg eddik på en post ved Elgeseter bru under opptaksprøvene til linjeforeningen Smørekoppen.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Studentene skal ha fått i seg eddik på en post ved Elgeseter bru under opptaksprøvene til linjeforeningen Smørekoppen. Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Opptaket til Smørekoppen er et alkoholfritt arrangement i regi av studentene selv. På et rebusløp gjennom byen var det en post der noen studenter drakk en blanding av eddik og vann. Denne blandingen var ikke var godt nok uttynnet, og den kunne derfor være skadelig. Det var ikke vår intensjon at noen skulle bli skadet, og dette beklager på det sterkeste.

Det skriver leder Oscar Lilleløkken i linjeforeningen Smørekoppen i en pressemelding.

- Ikke slik vil ta i mot våre medstudenter

Én student er alvorlig skadd etter å ha inntatt eddik under opptaksprøve til en linjeforening og fire andre studenter ligger til observasjon på St. Olavs Hospital.

LES SAKEN: 15 studenter til sykehus etter fest

Lilleløken opplyser at det var opptaksarrangement for nye studenter ved studieprogrammet Produktutvikling og Produksjon ved NTNU i Trondheim tirsdag kveld. De ansvarlige i linjeforeningen fjernet eddiken så snart det ble oppdaget at dette kunne være farlig, ifølge linjeforeningslederen.

- Denne drikken burde aldri vært en del av arrangementet, og vi beklager at den var det. Vi vil gjennomgå våre rutiner, og sørge for at noe slikt ikke skjer igjen. Det er en veldig uheldig og beklagelig hendelse. Det er ikke slik vi ønsker å ta imot våre medstudenter. Vi tar saken på største alvor, og beklager på det sterkeste overfor alle involverte. Det viktigste nå er at det går bra med våre medstudenter.

Tar sterk selvkritikk

Linjeforeningen tar selvkritikk for å ikke ha hatt gode nok rutiner for gjennomgang av opptaket på forhånd.

- Vi som linjeforening er opptatt av sikkerhet, og har tidligere gjennomgått sikkerhetsanalyser av opptaket, og for denne delen av opptaket kartla vi blant annet studentenes allergier. Vi burde ha skjønt at vi ikke skulle brukt eddik, og tar følgelig sterk selvkritikk, sier Lilleløkken.

Han påpeker at linjeforeningenes viktigste oppgave er å være en inkluderende, trygg og sosial arene for alle studentene, og at dette selvfølgelig også gjelder opptaket.

- De som velger å ikke ta opptaket blir på lik linje med de som velger å delta inkludert i linjeforeningens arrangementer, opplyser Lilleløkken.

Smørekoppen havnet også i søkelyset etter opptaket i 2015. Da vekket en «bøddelseremoni» på Gløshaugen reaksjoner. Daværende prorektor for utdanning, Berit Kjeldstad, var skuffet over studentenes dømmekraft.

LES SAKEN: «Bøddelseremoni» vekker avsky

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.
 

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU samarbeider med Flyktninghjelpen:

Lager hub for entreprenører i Kenyas største flyktningleir

Entreprenører og arkitekter fra NTNU jobber sammen med Flyktninghjelpen for å lage et knutepunkt for entreprenørskap i Kenyas største flyktningleir.

Badekarpadlingen:

Øker beredskapen for å unngå nye ulykker

Politiet, brannvesenet og Røde Kors er på plass når studentene skal krysse Nidelva i selvbygde farkoster. - Nidelva er kjempefarlig, sier politibetjent.

LO støtter forbud mot nikab

Lovforslaget fra regjeringen sørger for åpenhet og kommunikasjon på arbeidsplassene, heter det i høringssvaret fra LO.

NTNU for flyktninger:

- NTNU kan gjøre mye mer for flyktningene

Sukhanwar Gulabuddin møtte åpne dører på NTNU, og nå har han fått jobb ved Litteraturhuset. Han mener NTNU kan gjøre enda mer for flyktninger.