SAS går til retten for å stoppe ny NTNU-avtale

NTNU og 13 andre offentlige virksomheter i Midt-Norge valgte Norwegian som avtalepartner for de neste fire år. Nå går SAS til retten for å stoppe avtalen.
Saken om midlertidig forføyning skal behandles i Sør-Trøndelag tingrett fredag.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Saken om midlertidig forføyning skal behandles i Sør-Trøndelag tingrett fredag. Foto: Sølvi W. Normannsen

Fredag skal Sør-Trøndelag tingrett ta stilling til om det er sannsynlig at det er gjort feil i anbudsprosessen. SAS har bedt om midlertidig forføyning etter at Norwegian vant anbudet NTNU og 13 andre offentlige virksomheter i Midt-Norge har utarbeidet for en fireårig avtale på flyreiser.

Vinner SAS frem, betyr det at NTNU og de andre virksomhetene må vente med å inngå kontrakt i påvente av en mer omfattende rettssak.

- SAS mener det er gjort feil i anbudsprosessen. De klaget på vårt valg av tjenestetilbyder, og fikk mer dokumentasjon. På bakgrunn av denne opprettholder de klagen, og da er det opp til retten å avgjøre om det er gjort feil eller ikke, forteller Ingrid Volden, avdelingsdirektør i økonomiavdelingen ved NTNU.

Hun forteller at den eksisterende fireårsavtalen med SAS går ut nå i høst, og at det er på bakgrunn av dette at et nytt anbud ble lagt ut.

- Vi fikk to tilbud, et fra Norwegian og et fra SAS. Basert på kriteriene som ble satt i konkurransegrunnlaget innstilte vi Norwegian som vinnere av anbudet. Det mener SAS er feil, forklarer Volden.

Det er satt av én dag til saken.

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU samarbeider med Flyktninghjelpen:

Lager hub for entreprenører i Kenyas største flyktningleir

Entreprenører og arkitekter fra NTNU jobber sammen med Flyktninghjelpen for å lage et knutepunkt for entreprenørskap i Kenyas største flyktningleir.

Badekarpadlingen:

Øker beredskapen for å unngå nye ulykker

Politiet, brannvesenet og Røde Kors er på plass når studentene skal krysse Nidelva i selvbygde farkoster. - Nidelva er kjempefarlig, sier politibetjent.

LO støtter forbud mot nikab

Lovforslaget fra regjeringen sørger for åpenhet og kommunikasjon på arbeidsplassene, heter det i høringssvaret fra LO.

NTNU for flyktninger:

- NTNU kan gjøre mye mer for flyktningene

Sukhanwar Gulabuddin møtte åpne dører på NTNU, og nå har han fått jobb ved Litteraturhuset. Han mener NTNU kan gjøre enda mer for flyktninger.