SAS går til retten for å stoppe ny NTNU-avtale

NTNU og 13 andre offentlige virksomheter i Midt-Norge valgte Norwegian som avtalepartner for de neste fire år. Nå går SAS til retten for å stoppe avtalen.
Saken om midlertidig forføyning skal behandles i Sør-Trøndelag tingrett fredag.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Saken om midlertidig forføyning skal behandles i Sør-Trøndelag tingrett fredag. Foto: Sølvi W. Normannsen

Fredag skal Sør-Trøndelag tingrett ta stilling til om det er sannsynlig at det er gjort feil i anbudsprosessen. SAS har bedt om midlertidig forføyning etter at Norwegian vant anbudet NTNU og 13 andre offentlige virksomheter i Midt-Norge har utarbeidet for en fireårig avtale på flyreiser.

Vinner SAS frem, betyr det at NTNU og de andre virksomhetene må vente med å inngå kontrakt i påvente av en mer omfattende rettssak.

- SAS mener det er gjort feil i anbudsprosessen. De klaget på vårt valg av tjenestetilbyder, og fikk mer dokumentasjon. På bakgrunn av denne opprettholder de klagen, og da er det opp til retten å avgjøre om det er gjort feil eller ikke, forteller Ingrid Volden, avdelingsdirektør i økonomiavdelingen ved NTNU.

Hun forteller at den eksisterende fireårsavtalen med SAS går ut nå i høst, og at det er på bakgrunn av dette at et nytt anbud ble lagt ut.

- Vi fikk to tilbud, et fra Norwegian og et fra SAS. Basert på kriteriene som ble satt i konkurransegrunnlaget innstilte vi Norwegian som vinnere av anbudet. Det mener SAS er feil, forklarer Volden.

Det er satt av én dag til saken.

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Arbeidsmarkedet for sivilingeniører og naturvitere friskmeldes

88,5 prosent nyutdannede sivilingeniører og naturvitere var i jobb fem måneder etter studieslutt, ifølge en undersøkelse Tekna har gjort blant sine medlemmer.

Regjgeringen vurderer foretaksmodell:

Slik vil universitene bli påvirket av å bli foretak

Regjeringen vil sikre mer uavhengige institusjoner. En mulighet er å innføre foretaksmodell, men hvilke praktiske konsekvenser vil det få?

Ytring:

Elgesetergate 10 må inn på revidert statsbudsjett

Hvor ble det av planene for Elgesetergate 10? Studentene i helse- og sosialfag trenger at byggeplanene går etter planen, skriver tre ledere for studentvirksomheter i Trondheim.

Ytring:

Åpne landskap passer ikke ved et universitet

- Åpne kontorlandskap vil gå ut over kontakten med studentene, skriver tre vitenskapelig ansatte ved Universitetet i Tromsø.