Dekanmøtet orientert om mulig HiMolde-samarbeid

Det jobbes for utvikle en samarbeidsavtale mellom NTNU og Høgskolen i Molde.
Prorektor for forskning, Bjarne Foss, forteller at det er oppnevnt en referansegruppe som skal følge arbeidet. Her fra styremøtet 15. juni i 2016.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Prorektor for forskning, Bjarne Foss, forteller at det er oppnevnt en referansegruppe som skal følge arbeidet. Her fra styremøtet 15. juni i 2016. Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Det er per nå en prosess igang for å utvikle en samarbeidsavtale med HiMolde innen felles fagfelt, skriver prorektor for forskning, Bjarne Foss i en epost til Universitetsavisa.

Han forteller at det under dekanmøtet ble orientert om denne prosessen. Det er Foss som har ansvaret for koblingen til HiMolde.

- I tillegg ble det utnevnt en referansegruppe som skal følge dette, skriver Foss.

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.

Styrevedtak i HiMolde

Torsdag vedtok styret ved HiMolde at høgskolen skal jobbe mot et samarbeid, og en eventuell fusjon, med NTNU.

«Styret anser at prosessen så langt i høst gir et godt grunnlag for et utvidet samarbeid med NTNU, og at en fusjon på sikt kan være en naturlig konsekvens av et tettere faglig samarbeid. Styret mener det i lys av dette ikke parallelt skal utredes andre fusjonsalternativer nå.

Styret mener det er positivt å inngå en utvidet samarbeidsavtale med NTNU og ber ledelsen og fagmiljøene jobbe konkret med dette nå. Styret ber om å få samarbeidsavtalen til behandling så snart som praktisk mulig.» sto det i styrets vedtak.

Rektor Gunnar Bovim har tidligere uttalt at han ikke vil foreslå en fusjon med HiMolde for styret med mindre det kommer et ønske fra fagmiljøene.

- Jeg vet at det er fagmiljø som sonderer terrenget, men jeg holder meg i ro så lenge de ikke kommer med et klart ønske, sa NTNU-rektor Gunnar Bovim til Universitetsavisa etter at høgskoledirektøren ved HiMolde i april var i Trondheim for å snakke om hvordan de eventuelt kunne få frem i forbindelse med en mulig sammenslåing.

Familjøene positive

Møtet førte til at daværende rektor ved HiMolde, Hallgeir Gammelsæter, raste i en intern melding til de ansatte ved HiMolde etter at han ikke hadde blitt informert om møtet.

Når det kommer til fagmiljøene har også de vært på besøk ved NTNU tidligere. Blant annet fikk Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse besøk rundt påsketider i år.

- En fusjon med HiMolde vil gjøre oss til Norges ledende miljø for logistikk. Vi jobber med mye av det samme, men utfyller også hverandre, sa dekan Monica Rolfsen ved fakultet for økonomi i mai.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slik forsøker de å stanse bygging i Høyskoleparken

- Vi vil gi trærne i Høyskoleparken en stemme, sier Elisabeth Østgaard i Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken.

Ytring

Norwegian svarer: "Grunnløse påstander"

- Grove påstander uten rot i virkeligheten, svarer Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen på kritikken om at selskapet ikke respekterer grunnprinsipper i norsk arbeidsliv.

Hjelseth vil ikke fly med Norwegian:

«En rammeavtale med Norwegian undergraver norsk arbeidsliv»

Arve Hjelseth får støtte i UAs kommentarfelt for sin personlige boikott av Norwegian, som NTNU har inngått rammeavtale med. Kritikken av Berg-Hansen møter delte reaksjoner.

Ytring:

Berg-Hansen svarer på kritikken

- Den enkelte kan oppleve at friheten begrenses, men man må huske at virksomheten oppnår store besparelser kan brukes til kjernevirksomheten, skriver administrernde direktør Per Arne Villadsen i Berg-Hansen.