Uka farget Hovedbygningen rød

Gløshaugens stasbygg skinte i rødt da Uka 17 ble åpnet onsdag kveld.
Hovedbygningen solte seg i rødlyset da Uka åpnet.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Hovedbygningen solte seg i rødlyset da Uka åpnet. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

I går kveld var det offisiell åpning av 100-årsjubilanten Uka med promenadekonserten i Dødens dal som har vært tradisjon siden 1991, og påfølgende åpningsfest på Samfundet der årets Ukenavn, Ta-De-Du!, ble offentliggjort.

Noen steinkast unna promenadekonserten småløp dress- og kjolekledde mennesker opp Høyskoleveien med paraplyer og regnjakker for å få med seg festen, uten å få ødelagt finstasen. Samtidig kom det stadig nye biler kjørende som slapp av enda flere med finstasen på.

Men menneskene på vei til promenadekonsert var ikke de eneste som hadde pyntet seg. Også Hovedbygningen, selve symbolet for NTNU, hadde fått på seg finstasen der den badet i rødt lys som et monument over vitenskap, sosialt samvær og god gammeldags norsk grøftefyll.

LES OGSÅ: Økonomisk trøbbel ga startskuddet for Uka

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

May-Britt Moser og Edvard Moser:

Kongen har utnevnt dem til Storkorset

Professor May-Britt Moser og professor Edvard I. Moser utnevnes til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Bovim til statsråden:

- Dette bygget må inn i revidert statsbudsjett

Statsråd for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, var på krasjkurs i NTNU. Rektor Gunnar Bovim benyttet anledningen til å be om penger til Elgesetergate 10.

Planprogram for campus på høring:

Fortsatt uenige om hvor mye som kan bygges i det grønne

Fortsatt uenighet om hvor mye NTNU kan bygge i parkene rundt universitetet og usikkerhet rundt flere tomter, gjør at NTNUs nye planprogram nå sendes ut på seks ukers offentlig høring.

Ytring:

Universitetene må være sentrale i ny kompetansereform

Jeg tror tiden inne for å diskutere et felles første år for alle studenter, i alle fall at en del av det første året brukes til generisk kunnskap, skriver Anne Husebekk i denne ytringen.