Campusutvikling:

Her samler de underskrifter mot campusbygging i Høgskoleparken

Elisabeth Østgaard og de andre bak Facebookgruppen Bevar Høgskoleparken har på en uke samlet minst 700 underskrifter mot at NTNU skal bygge nytt campus i parken.
Elisabeth Østgaard forteller at de på en uke har fått inn rundt 700 underskrifter. - Vi er en gjeng naboer som ikke kjente hverandre fra før av, men som nå har en felles kampsak, sier hun om gruppen som står bak initiativet «Bevar Høgskoleparken» og «Nabolagsalternativet».
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Elisabeth Østgaard forteller at de på en uke har fått inn rundt 700 underskrifter. - Vi er en gjeng naboer som ikke kjente hverandre fra før av, men som nå har en felles kampsak, sier hun om gruppen som står bak initiativet «Bevar Høgskoleparken» og «Nabolagsalternativet». Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

- Vi har fått særs mye positive reaksjoner fra både studenter og personer som bor andre steder i byen. Jeg synes det virker relativt klart at folk i Trondheim ønsker å bevare Høgskoleparken. Det gjør det til en gledelig og takknemlig jobb for oss å samle underskrifter, sier Elisabeth Østgaard.

- Det er mange som ikke har fått med seg hva det er som skjer, så vi må gi endel informasjon og forklare mye for at folk skal signere. Men de tilbakemeldingene vi får er så og si utelukkende positive i vår favør, sier Mona Rønning som står sammen med Østgaard.

Klokken har nettopp passert 16.00 mandag ettermiddag, og de to står klare til å samle underskrifter utenfor Bunnpris-butikken i Elgeseter gate.

Østgaard er en av initiativtakerne bak både Facebook-siden «Bevar Høgskoleparken» og underskriftskampanjen de nå har satt igang. Målet er å få gjennom deres forslag til nytt campus, et forslag hun omtaler som en styrket og utbedret versjon av 0-forslaget til NTNU og arkitektene i Koht.

Etter å ha bodd i området i halvannet år hadde Mona Rønning mandag første dag med innhenting av signaturer. Her peker hun og forklarer for å få enda flere signaturer.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Etter å ha bodd i området i halvannet år hadde Mona Rønning mandag første dag med innhenting av signaturer. Her peker hun og forklarer for å få enda flere signaturer. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.

LES OGSÅ: NTNU vil ha større tydelighet om campusutvikling i langtidsplanen

Her kan du lese om de tre alternativene NTNU ønsker at det skal jobbes videre med.

700 signaturer på en uke

Østgaard stilte seg opp for å hente inn underskrifter for første gang tirsdag forrige uke. Rønning står for første gang, men har tidligere hatt med seg lister i sekken på jobb og andre steder hun møter folk. Totalt har det kommet inn 700 underskrifter så langt. I tillegg anslår Østgaard at det er rundt 100 signaturer på lister som er i sirkulasjon.

- Alle som har sett og lest innspillet vi har sendt berømmer det, og er enige i de punktene vi skisserer at må utredes bedre. Det er jo det vi mener er den største svakheten i prosjektet også. At konsekvensutredningene har vært for dårlige, fortsetter Østgaard.

Forslaget er signert av syv borettslag og sameier i nabolaget til Høgskoleparken. De syv representerer til sammen omlag 260 boenheter.

«Vi mener at det (vedtaket om alternativ vest, journ anm.) er fattet på sviktende kunnskapsgrunnlag, da det enda ikke er lagt fram noen utredninger som viser hvilke konsekvenser forslaget har for bomiljø og nabolag» skriver naboene i forslaget.

Naboenes eget forslag holder seg til områder som allerede er regulert til bygging, slik som områdene oppe på Gløshaugen-platået og vest for Elgeseter gate.

- Kommunen presenterte også vårt forslag på storskjerm under sist nabomøte, og berømmet det, sier Østgaard.

Det ble også arrangert nabomøter i juni og i september.

Dette er forslaget fra naboene til nytt campus, passende titulert «Nabolagsalternativet».
(Foto: Faksimile)

Dette er forslaget fra naboene til nytt campus, passende titulert «Nabolagsalternativet». Foto: Faksimile

LES OGSÅ: Rådmannen åpner for bygging i Høgskoleparken

- Vi trengte et forum

Facebooksiden ble laget onsdag forrige uke, dagen etter at Østgaard tok til gatene for å hente inn signaturer, og dagen før det siste nabomøtet.

- Det var helt spontant, og var et forslag fra en av dem som signerte underskriftskampanjen, sier hun.

Gruppen ble opprettet for å nå ut til flere, og har i skrivende stund snaut 450 likerklikk.

- Vi trengte rett og slett et forum for å nå bredere ut, også fordi vi ikke har noen velforening i området. Vi er bare en gjeng som ikke kjente hverandre fra før av som nå har en felles kampsak, sier Østgaard.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tapte søksmålet mot NTNU

Hilde Skeie saksøkte NTNU etter å ha blitt tvunget ut av lederjobben ved Internasjonal seksjon. NTNU ble frifunnet av Sør-Trøndelag tingrett.

Sprik i sensur og karakterer:

Tøffe krav til opptak kan gi tøffere sensur

Når sensorer ved NTNU Handelshøyskolen setter karakterer på egne studenter synes de å være strengere enn kolleger ved andre læresteder. En forklaring kan være høye opptakskrav.

Én NTNU-forsker blant de fjorten nye i akademi for yngre forskere

Akademiet for yngre forskere har plukket ut 14 nye medlemmer. Guro Busterud fra NTNU er en av dem.

Erfaringer etter en måneds kamp mellom de ulike bærekraftsmålene

NTNU er interessert, her er det forståelse for at Afrika er det neste viktige kontinentet, skriver er vår gjestekommentator, som har permisjon fra varaordførerjobben i Trondheim for å jobbe med bærekraft for regjeringen i Ghana.