Du kan miste oppspart fleksitid dersom du ikke avspaserer snart

Har du jobbet ekstra mye ved NTNU i år? Hvis du ikke avspaserer i løpet av året, kan du miste timer.
Mye har skjedd ved NTNU på kort tid og noen ansatte har hatt et hardt arbeidspress. Har antallet plusstimer gått i taket, bør de avspasere innen utgangen av året. (Foto: Mikkel Østergaard/Samfoto)

Mye har skjedd ved NTNU på kort tid og noen ansatte har hatt et hardt arbeidspress. Har antallet plusstimer gått i taket, bør de avspasere innen utgangen av året. Foto: Mikkel Østergaard/Samfoto

Det er NTNUs internavis «Innsida», som orienterer om fleksitidavtalens regler for hvor mange pluss- og minustimer som kan overføres til neste år.

Det magiske tallet er 45 timer. Har du jobbet så mye at antallet plusstimer overstiger 45 timer, bør du ta ut avspasering før året er omme.

Slik forklarer «Innsida» ordningen:

«Eksempel; Du har per i dag 75 plusstimer. Du må da avspasere 30 timer i løpet av 2017 for å ikke miste plusstimene over 45. De resterende 45 plusstimene kan føres over til 2018.»

«Ekstratid særavtale» inngår også i dette regnestykket.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Trekk i lønn

I motsatt ende: Har du jobbet mindre enn du skal, kan du bli trukket i lønn. Her er det magiske tallet 10 timer. Har du jobbet for lite, slik at antallet minustimer overstiger 10 timer, bør du gi jernet på tampen av året.  

Slik forklarer «Innsida» ordningen:

«Eksempel: Du har i dag 15 minustimer. Du jobber inn 5 timer i løpet av 2017 for å unngå trekk i lønn. Resterende 10 minustimer blir overført til 2018.»

Avspasér, ikke feriér

Det er håp i hengende snøre for NTNUs ansatte som har jobbet svært mye i år. Feriedager til gode kan du nemlig overføre til neste år. Har du mange feriedager til gode og et hopetall av plusstimer, er det sistnevnte du bør redusere framfor å ta en ferie oppunder jul.

Og et siste råd fra «Innsida»:

«Dette betyr at det er lurt å planlegge årsavslutningen av året med din nærmeste leder.»

Innlegget understreker at dette ikke gjelder overtidstimer og timer opparbeidet gjennom reise.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

May-Britt Moser og Edvard Moser:

Kongen har utnevnt dem til Storkorset

Professor May-Britt Moser og professor Edvard I. Moser utnevnes til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Bovim til statsråden:

- Dette bygget må inn i revidert statsbudsjett

Statsråd for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, var på krasjkurs i NTNU. Rektor Gunnar Bovim benyttet anledningen til å be om penger til Elgesetergate 10.

Planprogram for campus på høring:

Fortsatt uenige om hvor mye som kan bygges i det grønne

Fortsatt uenighet om hvor mye NTNU kan bygge i parkene rundt universitetet og usikkerhet rundt flere tomter, gjør at NTNUs nye planprogram nå sendes ut på seks ukers offentlig høring.

Ytring:

Universitetene må være sentrale i ny kompetansereform

Jeg tror tiden inne for å diskutere et felles første år for alle studenter, i alle fall at en del av det første året brukes til generisk kunnskap, skriver Anne Husebekk i denne ytringen.