Campusutbyggingen:

- Vi er ikke blitt hørt!

- Det er vi som har hjertet på rette plassen. Derfor kommer vi til å vinne. De vil bli nødt til å høre på oss.
- Prisverdig initiativ, meget god timing, sa Ola Renolen da han tok i mot underskriftslista fra Elisabeth Østgaard i aksjonsgruppa Bevarw Høyskoleparken.
(Foto: Tore Oksholen)

- Prisverdig initiativ, meget god timing, sa Ola Renolen da han tok i mot underskriftslista fra Elisabeth Østgaard i aksjonsgruppa Bevarw Høyskoleparken. Foto: Tore Oksholen

Det slo Elisabeth Østgaard i aksjonsgruppa «Bevar Høyskoleparken» fast mandag kveld. Et syttitalls av NTNUs naboer omkring Gløshaugenplatået hadde møtt fram for å bivåne overrekkelsen av underskriftslista mot utbyggingen til varaordfører Ola Renolen i Trondheim kommune.

LES OGSÅ Her samler de underskrifter mot utbygging

LES OGSÅ Slik gikk det da naboene fikk si sin mening

Omkring 1 350 personer hadde skrevet under oppropet mot utbygging i parken innen lista ble levert vararodføreren senere samme kveld.
(Foto: Tore Oksholen)

Omkring 1 350 personer hadde skrevet under oppropet mot utbygging i parken innen lista ble levert vararodføreren senere samme kveld. Foto: Tore Oksholen

 

- Vi vet Bovim har makt

Østgaard: Hvor stor tror du sjansen er for at dere blir hørt i vesentlig grad?

- Vi vinner. Det vet jeg.

- Jaha. Hvorfor?

- Fordi vi har rett. Det er vi som har hjertet og hodet på rette plassen, og det er vi som bryr oss om byen og om framtida.

- Men makta, den befinner seg i steinbygningen der oppe på platået?

- Ja, vi vet at Bovim har makt, og vi vet at han kan å bruke den, men vi viser her i dag at vi bryr oss, og det kommer vi til å fortsette med i tida framover. Jeg er helt overbevist om at politikerne hører på oss, og tar sitt ansvar.

Dette sa Østgaard til UA rett etter appellen ved Døvekirken. Like før hadde om lag 70 hørt henne gi NTNU-ledelsen det glatte lag i prosessen som har vært kjørt så langt i utbyggingssaken.

Aksjonsgruppa Bevar Høyskoleparken stilte opp i stort og smått mandag kveld. Parken er vår!
(Foto: Tore Oksholen)

Aksjonsgruppa Bevar Høyskoleparken stilte opp i stort og smått mandag kveld. Parken er vår! Foto: Tore Oksholen

 

Finner ikke igjen innspillene våre

- På spørsmål om vi naboer føler oss hørt av NTNU i planprosessen, er svaret NEI!, ropte Østgaard til de fremmøtte, og ble svart med applaus og tilrop.

Årsaken til at de ikke føler seg hørt er følgende:

- Vi finner ikke igjen noen av innspillene våre i to av tre forslag fra Koht arkitekter, fortsatte Østgaard.

Hun viste til at NTNU har holdt tre nabomøter, hvor de har invitert til innspill og dialog. De har fått mange og gode innspill, som har kommet etter det første nabomøtet. Men likevel ser man altså lite igjen av dem i forslagene.

- På oss virker det som et uttrykk for arroganse, og at våre perspektiv ikke tas seriøst, når de ikke tas med i prosessen, sa Østgaard fra aksjonsgruppa.

Aksjonskomiteen har foretatt markeringer av hvor bygningene i Høgskoleparken er tenkt plassert. Aksjonistene bedyrer at de har fulgt Koht Arkitekters skisser til punkt og prikke. (Foto: Tore Oksholen)

Aksjonskomiteen har foretatt markeringer av hvor bygningene i Høgskoleparken er tenkt plassert. Aksjonistene bedyrer at de har fulgt Koht Arkitekters skisser til punkt og prikke. Foto: Tore Oksholen

 

Vil flytte utbyggingen til Egeseter gate

Aksjonsgruppas motforslag er å flytte det meste av bygningsmassen til Elgeseter gate. Denne innfartsåren er egnet til næringsvirksomhet, den strekker seg fra nord til sør inn mot sentrum og er en naturlig akse som kommuniserer bedre med byen, argumenterer naboene.

Dette alternativet er basert på Koht arkitekters alternativ null, og vil bli levert inn som eget høringsinnspill. Underskriftslista, som er basert på dette alternativet, hadde ved overrekkelsen til varaordfører Renolen samlet om lag 1350 signaturer.

Den nybakte varaordføreren fra MDG uttrykte stor sympati for nabolagskomiteen. Han mente at sannsynligheten er stor for at i alle fall full utbygging aldri kommer til å bli noen realitet.

- Jeg kan ikke forskuttere utfallet. Men jeg kan si med stor sikkerhet at den massive utbygginga aldri blir realitet. Men det blir en utfordring å bevare alt, advarte varaordfører Renolen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Øystein R. Skjælaaen tok doktorgrad på pub:

Han leverte i barnehagen og gikk direkte på puben

Øystein Rudningen Skjælaaen tror han har norgesrekord i antall timer tilbrakt på pub under doktorgradsarbeidet. Den ferske sosiologiavhandlingen utforsker fellesskapet som oppstår blant dem som bestiller dagens første halvliter i grålysningen.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

Unge forskerhelter hedres med ny pris:

Vil bruke pengene på å la andre unge lovende forske

Terje Lohndal, Øivind Wilhelmsen og Kyrre Eeg Emblem trekkes fram som forskerhelter av Forskningsrådet.