Slår ned på dårlig styring av økonomien i Technoport

Technoport har et samlet underskudd på rundt 7,5 millioner kroner de tre siste årene, og nå peker rådmannen i Trondheim kommune på for dårlig styring med økonomien.

Adresseavisen skriver at resultatprognose for i år viser et estimert underskudd på 2,1 millioner. I fjor var underskuddet på 2,8 millioner og i 2015 2,6 millioner kroner. Foreningen Technoport ble etablert i 2005 og på eiersiden er blant andre NTNU, Sintef, Statoil, Sparebank1 SMN Trondheim kommune og de trønderske fylkeskommunene. Foreningen Technoport gikk inn i 2017 med en negativ egenkapital på 1,6 millioner.

Technoports styreleder Nina Udnes Tronstad er tidligere styremedlem i NTNU. Hun medgir at kritikken fra kommunen er alvorlig. (Foto: Sølvi W. Normannsen)

Technoports styreleder Nina Udnes Tronstad er tidligere styremedlem i NTNU. Hun medgir at kritikken fra kommunen er alvorlig. Foto: Sølvi W. Normannsen


- Rådmannen er ikke fornøyd med den økonomiske utviklingen i Technoport, og peker på for dårlig styring og manglende styringssystemer, sa kommunaldirektør Ola By Rise da han orienterte politikerne i formannskapet om saken tirsdag. 
Styreleder Nina Udnes Tronstad  er enig i at  den økonomiske situasjonen er alvorlig: 
- Men jeg mener verdiene i form av brand, kompetanse og støtte fra eierne er større enn det underskuddet tilsier. Jeg er ikke fornøyd med driften, men jeg anbefaler videre drift av selskapet, og eierne har gitt styret tillit til å fortsette. Nå har vi to viktige oppgaver: Å få orden på økonomien og å ansette ny daglig leder, sier styreleder Nina Udnes Tronstad til Adresseavisen. 
I september ble det klart at daglig leder Lars Iversen slutter i stillingen. 
- Det er også positivt at Gunnar Bovim og NTNU, som kanskje den viktigste eieren, ga tydelige signaler om at de vil satse på Technoport også i fremtiden, ikke minst etter Starmus, sa kommunaldirektøren i formannskapet.
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Utdanningskvalitetsprisen gikk til Nasjonal delprøve i medisin

Kunnskapsdepartementets pris for kvalitet i utdanningen går til et samarbeidsprosjekt mellom de fire breddeuniversitetenes medisinske fakulteter.

Macchiarini-skandalen:

43 medforfattere funnet uredelige

En svensk ekspertgruppe har gått gjennom seks artikler i Macchiarini-saken. De konkluderer med at samtlige 43 medforfattere har opptrådt vitenskapelig uredelig.

Nå blir hun svensk æresdoktor

Anne Borg, prorektor for utdanning ved NTNU, utnevnes til æresdoktor ved Lunds universitet i Sverige.

NTNU vurderer guttepoeng

NTNU vurderer å innføre guttepoeng for å bedre kjønnsbalansen på sykepleiefag og andre kvinnedominerte studier.