UiO:

Rasistiske ytringer kan bety sparken

Universitetet i Oslo må rydde i eget hus etter at ansatte ved Eiendomsavdelingen varslet om trakassering.
UiO-rektor Svein Stølen sier rasisme kan bety avskjedigelse ved UiO.
(Foto: Tore Oksholen)

UiO-rektor Svein Stølen sier rasisme kan bety avskjedigelse ved UiO. Foto: Tore Oksholen

Rektor Svein Stølen sier til Uniforum at de nå har fått kritisk tilbakemelding om at universitetet som arbeidsgiver kunne gjort mer for å hindre og forebygge trakassering. Det var Universitas som først omtalte saken.

- Etter at saken har kommet opp, er det også blitt gjort mye, men diskriminerings- og likestillingsombudet ber oss gjøre enda mer, sier Stølen til Uniforum.

LDOhar behandlet rasismesaken ved Eiendomsavdelingen, der fire ansatte ved Eiendomsavdelingen hos UiO har varslet om rasistisk trakassering fra kolleger. Ydmykende oppførsel og stygge kallenavn skal ha vært en del av hverdagen i avdelingen. Eiendomsdirektør John Skogen innrømmet at avdelingen har hatt «problemer med arbeidsmiljøet over tid». En av de ansatte fortalte at han hadde måttet tåle rasisme i ulike uttrykk gjennom ti år på arbeidsplassen.

«Etter ombudets syn må det på bakgrunn av trakasseringens omfang og en arbeidsstyrke preget av mangfold, kunne stilles krav om klarere regler for oppførsel og iverksettelse av holdningskampanjer», står det å lese i uttalelsen.

Stølen forteller at ledelsen stadig jobber med rutinene og informasjonen:

– Vi har gått gjennom nettinformasjonen om trakassering og sextrakassering, og for tiden gjør vi en undersøkelse blant brukere om hvordan denne nettinformasjonen fungerer, sier Stølen, som sier at det generelt er «soleklart at rasisme kan bety avskjedigelse fra UiO. Det ligger i regelverket vårt».

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Exit ex.phil?

Statsråden er skeptisk til forslag om et felles førsteår for studenter

Bør dagens innføringsemner ex.phil og ex.fac erstattes av ett, felles første år? UiT-rektor Anne Husebekk foreslår dette. Statsråd Iselin Nybø er skeptisk avventende.

Mads Gilbert kommer til NTNU

Den kjente legen og palestinaaktivisten holder foredrag på Dragvoll under arrangementet «Palestinske dager»

- Også smartinger støtter Brexit

Akademikere vil tilbakevise at det bare er idioter som støtter utmelding av EU.

Ap og SV etterlyser romfartsstrategi

Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet mener regjeringen somler med en romfartsstrategi. Norge henger etter og er ikke proaktive nok, mener partiene.