Dette er Blackboard-tiltakene NTNU vil sette inn

Én av fire ved NTNU sier de ikke visste om kurs i Blackboard. Det ønsker NTNU å gjøre noe med.
Fra høsten skal alle NTNUs studenter og faglærere ta i bruk e-læringssystemet Blackboard.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Fra høsten skal alle NTNUs studenter og faglærere ta i bruk e-læringssystemet Blackboard. Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Vi ser at kommunikasjonen ikke når ut godt nok når 24 prosent svarer at de ikke kjenner til tilbudene om kurs og læringsassistent, skriver Blackboard-prosjektet i rapporten som følger brukerundersøkelse numer tre.

For å løse dette ønsker Blackboard-prosjektet nå å kommunisere tilbudet gjennom ledelsen med informasjon om tilgjengelighet og påmelding. I tillegg ønsker prosjektet at IT-avdelingen skal gjennomføre en kampanje for å fremheve Orakeltjenesten som et kontaktpunkt som kan videreformidle alle henvendelser, etter tilbakemeldinger om tjenesten oppleves som kun en teknisk hjelpesentral.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

LES OGSÅ: Kritiserer Blackboard, men møter ikke opp på kursene

Under én av ti svarte

Samtlige drøyt 40.000 Blackboard-brukere mottok undersøkelsen, men bare 3586 personer, eller 8,26 prosent, gjennomførte den. Også det er et forbedringspunkt ifølge prosjektet, spesielt med tanke på fordelingen mellom de forskjellige gruppene ved universitetet. Av de 2586 som fullførte undersøkelsen var 2802 studenter, 503 emneansvarlige eller forelesere, 247 læringsassistenter eller studentassistenter og 34 administrativt ansatte.

Dette mener prosjektet at fører til et lite representantivt grunnlag, og de vil derfor se på flere måter å få ut informasjonen på, samt at de vil vurdere å la undersøkelsen ligge ute lengre enn to uker.

LES OGSÅ: Over 40.000 har tatt i bruk Blackboard ved NTNU

Liten tillit til systemet

Undersøkelsen har også kommet frem til at det er et behov for en standardisering når det gjelder hvordan emnesider bygges opp innad på instituttene for å gjøre bruken av Blackboard mer sømløs for studentene.

Rapporten trekker blant annet frem at studentene må ta noen ekstra runder for å finne frem når oppbyggingen er forskjellig fra emne til emne. Et annet ankepunkt fra studentene er at de ikke synes underviserne bruker Blackboard godt nok.

Avslutningsvis skriver prosjektet at det er mye rom for forbedring i Blackboard, og at undersøkelsen viser at brukerne har liten tillit til systemet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Google vil forske på kunstig intelligens i Kina

Google vil åpne et forskningssenter for kunstig intelligens i Kina til tross for at kineserne har stengt søkemotoren ute fra internett og kjemper for sensur.

Ny utstilling viser døde dyr på innsida

NTNU Vitenskapsmuseet og Institutt for klinisk og molekylær medisin har brukt «Body worlds»-teknikken for å lage en unik utstilling.