Campusutvikling:

Forslag til planprogram legges fram i februar

Kommunen setter fart i arbeidet med planprogram for campusutbyggingen.
Framtidas campus: Trondheim kommune legger fram planprogram for bygningsrådet tidlig februar.
(Foto: Erik Børseth, Synlig design og foto as/NTNU Info )

Framtidas campus: Trondheim kommune legger fram planprogram for bygningsrådet tidlig februar. Foto: Erik Børseth, Synlig design og foto as/NTNU Info

Et forslag skal legges fram for politikerne i begynnelsen av februar, ifølge Adressa (papiravisa).

Rådmann Morten Wolden opplyste i møtet i bygningsrådet tirsdag at målsettingen er å legge fram et forslag til planprogram for behandling i bygningsrådet 6. februar.

Planprogrammet utarbeides i samarbeid med NTNU med utgangspunkt i anbefalingene fra juryen i idékonkurransen i 2017.

I forslaget som vant idékonkurransen er nye campusbyggene lagt i kanten av parken mot Klæbuveien og Snorres gate, mens Klæbuveien er omdannet til en campusgate. I vinnerforslaget er det meste av nybygg lagt på grøntarealene i ytterkanten av parken.

Det var under behandlingen av forslaget om bygge- og deleforbud for eiendommen Elgeseter gate 21/Klæbuveien 22, hvor Hent Eiendom ønsker å oppføre 228 studenthybler, at de nye opplysningene om planprogrammet ble lagt fram. Forslaget om bygge - og deleforbud i inntil to år ble vedtatt mot stemmene fra Høyre og Frp.

- Vi har fått klare politiske signaler om at man ønsker fortgang i planarbeidet. Vi mener også det er fullt mulig å kjøre en planprosess parallelt med departementets håndtering av campussaken. Det betyr at forslaget først kommer opp til behandling i bygningsrådet og deretter blir sendt på en høringsrunde, noe som vil ta minimum seks uker, forteller Wolden til avisa.

Kommuneledelsen skal ha et møte om campus med kunnskapsministere Torbjørn Røe Isaksen torsdag, og kommunen er i løpende kontakt med NTNU om saken.

- På møtet vil vi gjøre det klart at kommunen svært gjerne ønsker en avklaring i campussaken på lokalt plan, og så snart som mulig, sier Wolden til Adressa.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Stakk med Robert Millar-prisen:

Uka ble best på markedsføring

Uka har kapret Robert Millar-prisen for 4. gang, og er igjen best på markedsføring i Trøndelag.

Gjesteskribentene:

Tappet for energi

Jeg er 36 år, men i møtet med alle de store sakene som pågår i forsknings- og universitetspolitikken for tida føler jeg meg eldgammel.

- Campus blir mye større enn 92 000 kvm

- Man må ha i mente at den nye campusen NTNU skal bygge blir vesentlig større enn de 92 000 kvadratmeterne Regjeringen har bevilget penger til, minnet campusgeneral Merete Kvidal om under torsdagens folkemøte med tittel «Kampen om campus».