Ansatte får 8 mill. i bonus av NTNU

Rektor bevilger pengene som en takk for at administrativt ansatte har stått på i en tøff periode med fusjon, omorganisering og innsparinger.
- Jeg skulle gjerne selv delt ut blomster til hver enkelt, men regner med at en påplussing på lønnsslippen vil bli minst like godt mottatt, sier rektor Gunnar Bovim.
(Foto: Tore Oksholen)

- Jeg skulle gjerne selv delt ut blomster til hver enkelt, men regner med at en påplussing på lønnsslippen vil bli minst like godt mottatt, sier rektor Gunnar Bovim. Foto: Tore Oksholen

– Jeg vet at belastningen og usikkerheten har vært stor for mange ansatte ved de fire institusjonene som ble slått sammen. Etter tre år kan vi nå si at vi har lagt den tøffeste perioden bak oss i en av de største fusjonene som har vært gjennomført i offentlig sektor her i landet. Jeg er stolt over den formidable jobben som er gjort og resultatene som vi har oppnådd sammen, sier rektor Gunnar Bovim i et intervju med Innsida, som er NTNU interne informasjonsside.

Forslaget kommer opprinnelig fra fagforeningene, som mente det er på sin plass å gjøre stas på de ansatte etter alle de omkalfatringene som har vært.

Det er de administrative og tekniske stillingene som nå får nyte godt av bonusen.

- De har «stått han av» gjennom både omorganisering, avbyråkratisering og kostnadskutt. Vi har nå vel 100 færre administrative stillinger enn i begynnelsen av 2016, og likevel holdes hjulene i gang. Selv om endringene ikke har gått knirkefritt over alt, opplever jeg at beslutningene som ble tatt underveis er blitt lojalt fulgt opp, sier Gunnar Bovim til Innsida.

Fagforeningene får et ord med i laget når det skal besluttes hvordan potten på 8 milloner kroner skal fordeles. Dette blir bestemt i februar. Da blir det forhandlet om hvilke administrative og tekniske stillingsgrupper som skal få denne påskjønnelsen. Og for at forventingene ikke skal gå helt i taket: De heldige ansatte vil motta et engansbeløp, noe varig lønnspåslag er det ikke snakk om.

Det er altså ikke klart hvor mange som vil få ekstra penger på kontoen og om alle får tildelt det samme beløpet. I 2016 ble det anslått at 2500 administrativt ansatte ville bli berørt av omorganiseringen. Hvis alle disse får et flatt beløp, får de utbetalt 3200 kroner.

– Administrative og tekniske ansatte er oljen i det store NTNU-maskineriet. Jeg skulle gjerne selv delt ut blomster til hver enkelt, men regner med at en påplussing på lønnsslippen vil bli minst like godt mottatt, avslutter rektor Gunnar Bovim.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Stakk med Robert Millar-prisen:

Uka ble best på markedsføring

Uka har kapret Robert Millar-prisen for 4. gang, og er igjen best på markedsføring i Trøndelag.

Gjesteskribentene:

Tappet for energi

Jeg er 36 år, men i møtet med alle de store sakene som pågår i forsknings- og universitetspolitikken for tida føler jeg meg eldgammel.

- Campus blir mye større enn 92 000 kvm

- Man må ha i mente at den nye campusen NTNU skal bygge blir vesentlig større enn de 92 000 kvadratmeterne Regjeringen har bevilget penger til, minnet campusgeneral Merete Kvidal om under torsdagens folkemøte med tittel «Kampen om campus».