Politikerne sa ja - nytt studenthus nærmer seg

Ålesund kommune vil gå videre i samarbeidet om å bygge nytt studenthus på Campus Ålesund.
Et etterlengtet studentbygg tar snart form. Dette er en tegning gjort av Rodeo Arkitekter til en presentasjon i regi av eieren SiT - bare på skissestadiet. Hvordan studentbygget skal se ut og hvor bygget nøyaktig skal plasseres, er ennå ikke bestemt.
(Foto: Skisse©Rodeo Arkitekter)

Et etterlengtet studentbygg tar snart form. Dette er en tegning gjort av Rodeo Arkitekter til en presentasjon i regi av eieren SiT - bare på skissestadiet. Hvordan studentbygget skal se ut og hvor bygget nøyaktig skal plasseres, er ennå ikke bestemt. Foto: Skisse©Rodeo Arkitekter

Formannskapet er enstemmige i at kommunen skal gå videre i samarbeidet, skriver Sunnsmørsposten.

Det var vi september en intensjonsavtale der Brødr. Sunde bidrar med 20 millioner kroner ble signert. Intensjonsavtalen ble undertegnet mellom Brødr. Sunde og Studentsamskipnaden, Ålesund kommune og NTNU.

- Da jeg hørte dette sa jeg hipp hurra. Vi er kjempeglade for at denne intensjonsavtalen nå er signert, og at vi kan få et sårt tiltrengt studentbygg her i Ålesund, sa viserektor Annik Magerholm Fet til Universitetsavisa.

- Næringslivet på Sunnmøre er avhengig av å ha et godt universitetsmiljø som gjør at folk søker seg hit, og ikke minst blir værende her. Bygget skal være med på å levendegjøre resten av Campus Ålesund, og løfte Ålesund som en attraktiv universitetsby, sa administrerende direktør, Karl Johan Sunde, hos Brødr. Sunde i en pressemelding.

Brødr. Sunde er produsent av ekspandert polystyren, og har hovedkontor i Ålesund. I forbindelse med at bedriften markerte at den var 100 år i fjor, ønsket den å bidra til å utvikle universitetsbyen Ålesund. Som motytelse for bidraget på 20 millioner kroner, vil Brødr. Sunde bli profilert med navn når det nye bygget står ferdig.

I intensjonsavtalen står det at arbeidet med et slikt bygg skal være påbegynt i 2018. Rundt påsketider skal alle formaliteter være på plass for regulering av området, sa viserektor Annik Magerholm Fet i september.

Det som er klart, er at studentbygget skal plasseres i nærheten av Campus Ålesund med lett tilgang til undervisningsbygg, laboratorier, Norsk maritimt kompetansesenter og kollektivtransport.

Ifølge avtalen forplikter kommunen seg til å bidra ved å gå inn som deleier, eller ved å forplikte seg til en langsiktig leiekontrakt i studenthuset til en verdi på fire millioner kroner, ifølge Sunnmørsposten. Avisen skriver at rådmannens innstilling er at kommunen i hovedtrekk slutter seg til avtalen, men at det gjenstår en avklaring av nærmere detaljer før endelig signering.

LES OGSÅ: Velferdstinget positive til at studenter får bo i eldreboliger
LES OGSÅ: Gjøvik kommune vil gjøre byen kjent som studentby
LES OGSÅ: Tidenes første disputas i Ålesund

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Øystein R. Skjælaaen tok doktorgrad på pub:

Han leverte i barnehagen og gikk direkte på puben

Øystein Rudningen Skjælaaen tror han har norgesrekord i antall timer tilbrakt på pub under doktorgradsarbeidet. Den ferske sosiologiavhandlingen utforsker fellesskapet som oppstår blant dem som bestiller dagens første halvliter i grålysningen.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

Unge forskerhelter hedres med ny pris:

Vil bruke pengene på å la andre unge lovende forske

Terje Lohndal, Øivind Wilhelmsen og Kyrre Eeg Emblem trekkes fram som forskerhelter av Forskningsrådet.