Markerte starten på en samling av lærerutdanninga i midtbyen

- Kalvskinnet og Lysholm-bygget blir en del av en bynær og urban campus for NTNU. Og med dette bygget er universitetet sterkere til stede i midtbyen enn noen gang før, sa rektor Gunnar Bovim da Lysholm-bygget ble offisielt åpnet mandag.

Ei megasvær kake og annen pomp og prakt markerte åpningen av det nye lærerbygget på Kalvskinnet.

Foreløpig er det i hovedsak ansatte og studenter fra Rotvoll som har tatt bygget i bruk. Når hele instituttet har flyttet inn i 2019, vil 330 årsverk og 4000 studenter være samlet midt i byen.

Fra øl til utdanning

På toppen av ei lang trapp i uteområdet sto Bovim og tittet ned på de hutrende tilhørerne og konstaterte at de står på historisk grunn. Her drev familien Lysholm sitt tradisjonsrike bryggeri og det har foregått produksjon av både øl, sukker og akevitt i E.C. Dahls-kvartalet.

- Fra 2018 er det noe helt annet enn øl som skal produserer her. Lysholm-bygget skal huse det som er den viktigste yrkesgruppa for hele nasjonsbyggingen, nemlig framtidas lærere, konstaterte NTNU-rektoren.

Under den offisielle åpningsseremonien overleverte byggherre Svein Erik Nordbotten fra E.C. Dahls eiendom AS, nybygget til NTNUs rektor i form av en stor nøkkel. Bovim ga den videre til instituttleder Torberg Falch siden det er Institutt for lærerutdanning som nå skal benytte lokalene i årene framover.

Gunnar Bovim overleverte nøkkelen til instituttleder Torberg Falch. Nå er det lærerutdanninga som skal bruke bygget i mange år framover. (Foto: Thor Nielsen/NTNU)

Gunnar Bovim overleverte nøkkelen til instituttleder Torberg Falch. Nå er det lærerutdanninga som skal bruke bygget i mange år framover. Foto: Thor Nielsen/NTNU

 

Fra mur til glass

- De fleste som har flyttet inn kommer fra Rotvoll. Det har vært en stor overgang fra det landlige til det urbane, fra tykke murvegger til glass, fra lukkede klasserom med forrige tiårs utforming av teknologi til nye undervisningsrom med fleksibel møblering og neste tiårs teknologi. Og fra gamle cellerom til teamkontor,  og fra bibliotek i en sidebygning til bibliotek i sentrum. Dette blir et levende læringsmiljø, slo en meget fornøyd instituttleder fast.

Lysholmbygget inneholder undervisningsrom, spesialrom for fagretningene, grupperom, lesesaler, ansattearealer og bibliotek. Som Universitetsavisa tidligere har omtalt, har det falt mange ansatte tungt for brystet at svært mange av dem nå må sitte i åpent kontorlandskap.

LES OGSÅ: Lærerutdanninga flytter inn i nytt bygg med 20 enekontor

- Det er så åpent og lyst her, sa et noen av studentene da UA spurte hva de synes om det nye bygget. Flere uttrykte stor begeistring over den langstrakte kaka og det tok ikke lange tida før den var krympet betraktelig.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Øystein R. Skjælaaen tok doktorgrad på pub:

Han leverte i barnehagen og gikk direkte på puben

Øystein Rudningen Skjælaaen tror han har norgesrekord i antall timer tilbrakt på pub under doktorgradsarbeidet. Den ferske sosiologiavhandlingen utforsker fellesskapet som oppstår blant dem som bestiller dagens første halvliter i grålysningen.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

Unge forskerhelter hedres med ny pris:

Vil bruke pengene på å la andre unge lovende forske

Terje Lohndal, Øivind Wilhelmsen og Kyrre Eeg Emblem trekkes fram som forskerhelter av Forskningsrådet.