Pris til to unge forskere

Marie Elisabeth Rognes og Trond Nordfjærn får 50 000 hver for sin forskning.
Trond Nordfjærn er professor ved NTNU og Marie Elisabeth Rognes jobber ved Simula Research Laboratory i Oslo. (Foto: PRIVAT/BÅRD GUDIM)

Trond Nordfjærn er professor ved NTNU og Marie Elisabeth Rognes jobber ved Simula Research Laboratory i Oslo. Foto: PRIVAT/BÅRD GUDIM

Det er Det kongelige Norske Videnskabers Selskab som deler ut prisen i Trondheim fredag 2. mars.

Trond Nordfjærn jobber som professor ved NTNU og får prisen i kategorien humaniora. Marie Elisabeth Rognes mottar prisen i kategorien naturvitenskap.

Nordfjærn har to doktograder og forsker på psykologiske modeller for å forstå transportvalg. I tillegg forsker han på bruk av rusmidler i ulike undergrupper. DKNVS skriver i ei pressemelding at hans bidrag på disse områdene er av stor betydning.

Rognes forsker på matematiske metoder for å løse partielle differensiallikninger. Hun har bygget opp en stor forskningsgruppe, og ifølge DKNVS har hennes bidrag på feltet gjort forskere og utviklere over hele verden i stand til å løse kompliserte modeller enda bedre. Hun jobber ved Simula Research Laboratory i Oslo.

Denne prisen går hvert år til unge forskere i Norge som har dokumentert fremragende talent, originalitet og innsats, og som har oppnådd eksepsjonelt gode resultater innen sitt fagfelt.


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

11 grunner til å elske studentene sine

Denne ukas gjestekommentator lurte på om hun skulle skrive en misantropisk kommentar om alt som er feil med dagens studenter. I stedet kom hun på hvorfor hun er så glad i dem.

Venstre vannet ut nikab-forbud

Venstre har endret regjeringens forslag til forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg i utdanningsinstitusjoner til kun å gjelde mens undervisning pågår. 

Et grønt konsept kan gi Campus mening

For at valg av løsning for et fremtidig NTNU campus skal gå fra å være en hodepine til en vinn-vinn situasjon for universitetet, byen, folk og fremtiden bør velges et konsept som samler, skriver Bjørn Røe.

Ytring:

Berre eit straumbrot

Gravemaskin kutter elektrisiteten. Kven kan hjelpe? Sei det. Les hjartesukket etter siste straumbrot.