Sondre Jacobsen tar kaffe på alvor:

Går vitenskapelig til verks for å brygge perfekt kaffe

Få elsker kaffe så høyt som Sondre Jacobsen, og enda færre er så lidenskapelige at de har lyst på et apparat som kan telle kaffemolekyler.

Sondre Jacobsen er sivilingeniør i marinteknikk, gründer og daglig leder i InnSep AS.  Bedriften er en knoppskyting fra NTNU og skal leve av å separere gass fra væsker, ikke ulikt prinsippene som gjelder når Jacobsen brygger sin daglige kopp kaffe på kontoret. Det gjelder å trekke maksimalt med smak ut av nøye utvalgte kaffebønner.

Hørt om Balancing Vacuum Syphon Coffee maker? Cona? Eller en Cold Drip Coffee maker? På kontoret til Sondre Jacobsen i Perleporten på Gløshaugen står de alle sammen, og flere kaffetraktere til. Sistnevnte bruker 1,5 sekund per dråpe vann som passerer filteret og 12-14 timer på å brygge noen kopper. Her står også en kaldbrygger som skal gi en fantastisk kaffeopplevelse - om du gir den nærmere to døgn til å brygge på og liker kaffen kald.

Men alt med måte. Kaffeelsker Jacobsen drikker faktisk kun én kopp om dagen. Den skal til gjengjeld smake optimalt. I videoen kan du se hvordan kaffe brygges slik Dronningen av England gjør det, og refraktometeret som kan telle kaffemolekyler.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

11 grunner til å elske studentene sine

Denne ukas gjestekommentator lurte på om hun skulle skrive en misantropisk kommentar om alt som er feil med dagens studenter. I stedet kom hun på hvorfor hun er så glad i dem.

Venstre vannet ut nikab-forbud

Venstre har endret regjeringens forslag til forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg i utdanningsinstitusjoner til kun å gjelde mens undervisning pågår. 

Et grønt konsept kan gi Campus mening

For at valg av løsning for et fremtidig NTNU campus skal gå fra å være en hodepine til en vinn-vinn situasjon for universitetet, byen, folk og fremtiden bør velges et konsept som samler, skriver Bjørn Røe.

Ytring:

Berre eit straumbrot

Gravemaskin kutter elektrisiteten. Kven kan hjelpe? Sei det. Les hjartesukket etter siste straumbrot.