Tekna-undersøkelse:

Stor misnøye etter fusjonen

Misnøyen er meget stor blant ansatte ved sivilingeniørutdanningen på Gløshaugen og ingeniørutdanningen ved tidligere Høgskolen i Sør-Trøndelag to år etter fusjonen, ifølge en undersøkelse.
Tilliten til NTNU-rektor Gunnar Bovim har økt siden undersøkelsen i 2015, men 40 prosent ved «gamle NTNU» sier de ikke har tillit til ham. En tredel sier har tillit til rektoren.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Tilliten til NTNU-rektor Gunnar Bovim har økt siden undersøkelsen i 2015, men 40 prosent ved «gamle NTNU» sier de ikke har tillit til ham. En tredel sier har tillit til rektoren. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Bare 18 prosent av de Tekna-organiserte professorene på «gamle NTNU» mener fusjonen har vært positiv, eller delvis positiv, skriver Adresseavisen (+).

Det er en spørreundersøkelse Tekna gjennomførte i desember 2017 som viser misnøyen. Tekna organiserer medlemmer som har en mastergrad innen teknologi, realfag eller naturvitenskap.

Fortsatt positive i Gjøvik

En lignende undersøkelse Tekna gjennomførte i 2015, like etter fusjonsvedtaket, viste at holdningen var meget negativ ved «gamle NTNU» også da. Resultatene for Hist, Hig og Hials var bedre. Den nye undersøkelsen viser at holdningene fortsatt er like negativ blant «gamle» NTNU-ere, skriver Adresseavisen. Ansatte fra gamle Hist har blitt klart mer skeptiske, mens stemningen har dalt noe i Ålesund. I Gjøvik derimot er folk fortsatt meget positive til fusjonen.

Også Forskerforbundet gjennomførte en undersøkelse i 2015. Resultatene skal ha vært sammenfallende med Tekna-undersøkelsen.

Tillit til rektor er også et tema i den nye Tekna-undersøkelsen. Den har økt siden undersøkelsen i 2015, men 40 prosent ved «gamle NTNU» sier de ikke har tillit, og en tredel sier de har tillit til rektor Gunnar Bovim.

- Fusjoner er kompliserte

- De færreste har direkte kjennskap til rektor. Når spørsmålene ikke forteller noe om hvorfor de ikke har tillit, tror jeg svarene gir uttrykk for manglende tillit til ledelsen og prosessene, og bekymring for egen enhet. Måten butikken drives på. Fusjoner er kompliserte prosesser. I dette tilfelle er det Hist som er blitt slaktet, sier sosiologiprofessor Per Morten Schiefloe til Adresseavisen.

Prorektor Bjarne Foss svarer følgende i en kommentar om spørreundersøkelsen:

- Fusjonen var riktig, men den er krevende. Vi gikk fra å være 22 000 studenter til 40 000. Hist har vært gjennom de største endringene. Det tar tid til de positive resultatene når helt ut i organisasjonen. I tillegg har de ansatte vært gjennom en tøff prosess med kutt i administrative støttefunksjoner på grunn av krav fra staten, sier han til Adresseavisen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

11 grunner til å elske studentene sine

Denne ukas gjestekommentator lurte på om hun skulle skrive en misantropisk kommentar om alt som er feil med dagens studenter. I stedet kom hun på hvorfor hun er så glad i dem.

Venstre vannet ut nikab-forbud

Venstre har endret regjeringens forslag til forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg i utdanningsinstitusjoner til kun å gjelde mens undervisning pågår. 

Et grønt konsept kan gi Campus mening

For at valg av løsning for et fremtidig NTNU campus skal gå fra å være en hodepine til en vinn-vinn situasjon for universitetet, byen, folk og fremtiden bør velges et konsept som samler, skriver Bjørn Røe.

Ytring:

Berre eit straumbrot

Gravemaskin kutter elektrisiteten. Kven kan hjelpe? Sei det. Les hjartesukket etter siste straumbrot.