Mer enn 5 000 har sett Afghanistan-utstillingen

Folk strømmer til NTNU Vitenskapsmuseets Afghanistan-utstilling. Hittil har mer enn 5 000 besøkende tatt de unike kunstskattene i øyesyn.

- Utrolig hyggelig, rett og slett kjempegøy, sier Arnfinn Stendahl Rokne, som har hatt ansvaret for utstillingen som hadde offisiell åpning 14. mai.

Totalt har et 60-talls personer ved NTNU Vitenskapsmuseet på ulikt vis vært involvert i arbeidet med «Afghanistan – Den gjemte historien». Mange av dem har jobbet over svært lang lang tid.

Fulltreffer

- Vi har gått høyt ut og fortalt publikum at vi har noe veldig stort og unikt å vise frem. Tilbakemeldingene tyder på at besøkende har hatt en bra opplevelse, så vi får bekreftet at det vi har sagt holder mål. Det er veldig artig å få full treff, sier Rokne.

I løpet av de tre første ukene er det solgt nærmere 2 400 billetter. Det betyr at man nærmer seg halvparten av budsjettet på 6 000 betalende.

- Vi har budsjettert forholdsvis lavt. Nå ligger vi fint an i forhold til skjema, jeg tror det skal gå greit å nå budsjett, sier Stendahl Rokne.

Neste stopp Sydney

Det er ennå tre måneder igjen av utstillingsperioden. Dette er den siste muligheten til å se de flere tusen år gamle afghanske kunstskattene mens de er i Europa. Neste stoppested er Sydney, Australia.

En tredel av billett-budsjettet ble tatt inn i løpet av de ti første dagene i Trondheim. Nå har både medieomtalene stilnet noe og tilstrømmingen likeså. Besøket ligger på 200-300 hver dag, og det er fortsatt svært gode tall.

- Og nå står vi foran turistsesongen, det blir spennende å se om vi holder koken gjennom sommeren, sier Stendahl Rokne.

Heftig markedsføring

Det skorter i allefall ikke på markedsføringsinnsatsen. Utstillingen promoteres mot cruisetrafikk som anløper Trondheim, og museet samarbeider både med Visit Trondheim og Hurtigruten asa.

- Vi har benyttet alle de kanaler vi har, og ut over sommeren kommer det mer - både av medieomtale og markedsføring.

Da utstillingen gjestet London på denne tiden i fjor, ble visningsperioden forlenget to ganger på grunn av publikumsinteressen. I Trondheim er forlengelse uaktuelt, både av økonomiske og praktiske grunner. Statsgarantien utløper på en gitt dato i høst, og gjenstandene skal legge ut på den lange reisen til Australia.

Se UAs bildegalleri fra Afghanistan - den gjemte skatten

Eksklusivt. Dette er rester av møbelben, utskåret i indisk elfenben. Fra Begram 1 århundre etter Kr. Kvinnefigurene representerer den indiske elvegudinnen Ganga
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Eksklusivt. Dette er rester av møbelben, utskåret i indisk elfenben. Fra Begram 1 århundre etter Kr. Kvinnefigurene representerer den indiske elvegudinnen Ganga Foto: Sølvi W. Normannsen

Fulltreffer. - Vi har gått høyt ut med at vi har noe stort og unikt å vise frem - og fått bekreftet at det vi har sagt holder mål, sier utstillingsansvarlig Arnfinn Stendahl Rokne.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Fulltreffer. - Vi har gått høyt ut med at vi har noe stort og unikt å vise frem - og fått bekreftet at det vi har sagt holder mål, sier utstillingsansvarlig Arnfinn Stendahl Rokne. Foto: Sølvi W. Normannsen

Gull og edle stener. Denne kvinnepynten utgjør kun en liten del av anseelige mengder gull som for tiden befinner seg på NTNU Vitenskapsmuseet.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Gull og edle stener. Denne kvinnepynten utgjør kun en liten del av anseelige mengder gull som for tiden befinner seg på NTNU Vitenskapsmuseet. Foto: Sølvi W. Normannsen

Relaterte artikler

Utvikler samarbeid med Afghanistan

NTNU støtter opp om et nytt faglig samarbeid med akademia i Afghanistan. Utgangspunktet er arkeologi og kulturminnevern, men flere fagmiljø ønskes inn for å styrke kraften i samarbeidet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

- Obligatorisk oppmøte uforenelig med lik rett til utdaning

De fleste talerne stilte seg lørdag negative til krav om obligatorisk oppmøte i høyere utdanning.

- Det var et stort sjokk da de leste opp navnet mitt

Vi møtte en sjokkert studentleder minutter etter at valgseieren var offentlig.

Dette er den nye nestlederen i NSO

NSO valgte lørdag ny leder og nestleder.

Ønsker å fjerne alderspoengene

NSO behandlet under landsmøtet et forslag om å fjerne alderspoeng i høyere utdanning. - Ordningen diskriminerer yngre studenter, mener forslagsstillerne.