Vaktbikkjene samles

Neste uke samles de sentrale og lokale hovedverneombudene fra alle landets universitet. Ombudene treffes årlig og NTNU er vertskap for tredje gang.

En munter gjeng med lokale hovedverneombud slår seg ned rundt bordet. NTNUs hovedverneombud Heidi Egseth leder møtet og det er klart for siste finpuss. Sammen har arbeidsgruppa snekret sammen programmet for neste ukes samling, og de fleste brikkene har funnet sin plass.

Faglig påfyll

Arbeidsgruppa kan i år notere seg ei rekordpåmelding. I alt 57 lokale og sentrale hovedverneombud er påmeldt fra alle universitetene i landet, med unntak av Universitetetssenteret på Svalbard.

- Dette er et populært arrangement. Her treffer vi likesinnede, får faglig påfyll og det er nyttig å utveksle felles erfaringer, sier Heidi Egseth.

Den todagers samlinga går av stabelen 20.-21. september. Sentralt tema denne gangen er arbeidsmiljø i sunne omstillingsprosesser.

LES OGSÅ: Konferansens program

Tellekanter og honningfelle

- Hvilke problemer er felles for de sentrale og lokale hovedverneombud ved alle universitetene?

- Universitetene er i dag underlagt tellekanter, og arbeidstakerne på alle nivå skal produsere noe hele tida. Arbeidsdagene er lange for de fleste. Dessuten er det i vår nye digitale verden ikke lett å definere når arbeidsdagen slutter, forteller Egseth.

Hun viser til honningfella. Av og til kan arbeidstakerne være sine verste fiender. De vitenskapelig ansatte synes arbeidet er så gøy og interessant at de jobber for mye. Når arbeidsmengden blir for stor, går de på en smell.

Felles arbeidsmiljøundersøkelse

- Felles for oss alle verneombud er også rolleavklaring. Arbeidsgiverne har ansvaret, mens vi er påpasserne – ja, kall det gjerne vaktbikkjene, sier NTNUs hovedverneombud.

Et annet stort tema som er aktuelt for alle de 57 deltakerne på neste ukes samling, er den kommende arbeidsmiljøundersøkelsen. Den vil bli gjennomført ved alle landets universitet.

Neste uke treffer de hovedverneombud fra de andre universitetene. Her er NTNUs hovedverneombud Heidi Egseth flankert av de lokale hovedverneombudene Erling Hove, Mai-Brit Blaasmo, Nina Quale, Terje Gustavson, Sigrid Lindmo og Birgit Sørgård.
(Foto: Solveig Mikkelsen)

Neste uke treffer de hovedverneombud fra de andre universitetene. Her er NTNUs hovedverneombud Heidi Egseth flankert av de lokale hovedverneombudene Erling Hove, Mai-Brit Blaasmo, Nina Quale, Terje Gustavson, Sigrid Lindmo og Birgit Sørgård. Foto: Solveig Mikkelsen

NTNU samler hovedverneombudene
Den årlige samlinga av sentrale og lokale hovedverneombud går av stabelen 20.-21. september. Ombud fra alle landets universitet, med ett unntak, deltar. NTNU er vertskap for tredje gang.
  • Hovedverneombudene samordner verneombudenes arbeid.
  • Ved NTNU er Heidi Egseth hovedverneombud. I tillegg finnes det lokale hovedverneombud, samt verneombud.
  • Verneombudene skal blant annet bidra til at arbeidsmiljøet er trygt og at arbeidstakerne ikke utsettes for fare.
  • De skal også melde fra om arbeidsulykker.
Mye er likt ved universitetene: - Universitetene er i dag underlagt tellekanter, og arbeidstakerne på alle nivå skal produsere noe hele tida, sier NTNUs hovedverneombud Heidi Egseth.
(Foto: Tore Oksholen)

Mye er likt ved universitetene: - Universitetene er i dag underlagt tellekanter, og arbeidstakerne på alle nivå skal produsere noe hele tida, sier NTNUs hovedverneombud Heidi Egseth. Foto: Tore Oksholen

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ny, stor omstilling på vei for Bott:

Nå skal lønn og regnskap settes bort til staten - eller markedet

Lønn og regnskapssystemene kan om kort tid bli foreslått skilt ut fra de fire gamle universitetene. Leveransen i 100- millionersklassen går enten til Direktoratet for økonomistyring, eller settes ut i det private markedet.

KD tvinger universiteter til å etterkomme innsynsbegjæring

To ankerunder til tross: Kunnskapsdepartementet ga denne uka flere norske universiteter og høgskoler ordre om å etterkomme begjæring om innsyn.

NTNUs knoppskyting Kahoot:

Nå har læringsspillet over 70 millioner brukere i måneden

Læringsspillet Kahoot! vokser fortsatt i rekordfart, og har nå over 70 millioner unike brukere verden over – hver måned.

NTNU etablerer egen avdeling i Oslo

NTNU etablerer en avdeling for etter- og videreutdanning i Oslo. Siden kan det bli aktuelt med egne avdelinger i inn- og utland.