Notifier:

Siste nytt - og om litt er kaffen klar

Informatikkstudent Michael Johansen sørger for at du får dekket dine basale behov på campus. Notifier varsler deg blant annet om siste nytt fra UA, middagstilbudet på kantinene og hvor lenge det er til bussen går.

- Jeg utviklet Notifier fordi jeg ønsket å gjøre nyhetene lettere tilgjengelig for brukerne. Ved et par tastetrykk kan nå NTNU-befolkningen koble seg på tjenesten og skreddersy sin egen nyhetsstrøm, forteller Johansen.

Popper opp

Dagens nyhet fra UA smyger seg elegant inn fra nedre høyre hjørne når UAs journalist slår på nettleseren. Et raskt klikk gjør at jeg får opp selve artikkelen.

Da UA lastet ned appen, valgte vi hvilke to nyhetskilder vi vil ha varsler fra. I tillegg ønsket vi å få informasjon om hvilke middager to av kantinene tilbyr denne uka, og hvor lenge det er til bussen kommer til vår nærmeste holdeplass. Alt dette får vi oversikt over ved å klikke oss inn på Notifier.

Alle som har en RSS-feed og som bruker Chrome, kan benytte seg av Notifier. Det finnes også en Opera-versjon, men denne tilbyr ikke nyhetsvarsling ennå.

Henter og serverer

Tjenesten henter nyheter fra linjeforeningene, Samfundet, Under Dusken, Universitetsavisa, Gemini, Adresseavisen, studentdemokratiene og utdanningsinstitusjonene og skal være en støttefunksjon for studenter og ansatte ved NTNU. Også studentene ved HIST kan dra nytte av tilbudet.

- Den første versjonen laget jeg for et år siden for Online, som er linjeforeninga til informatikkstudentene. Men så fikk jeg lyst til å utvide tjenesten, sier Michael Johansen.

Prosjektet har han utarbeidet på vegne av drifts- og utviklingskomiteen i Online.

Åpen kildekode

Michael Johansen har brukt svært mye tid på å utvikle Notifier, og hele påska gikk med til å videreutvikle og fullføre tjenesten. Prosjektet er på hele 9000 kodelinjer. Til sammenlikning bestod bachelorprosjektet hans på 1500 kodelinjer.

- Notifier er gratis. Det er åpen kildekode og fritt fram for alle å kopiere og forbedre tjenesten. Men jeg vil gjerne selv også ha innspill fra brukerne om hva de synes om den, sier han.

Nykokt kaffe på gang!

Foreløpig er det mulig å velge bare to nyhetskilder av gangen, men Michael Johansen har allerede fått tilbakemeldinger fra flere av brukerne om at de ønsker seg enda flere nyhetskilder. Han forteller at responsen fra brukerne så langt er positiv og at de melder tilbake at tjenesten er relevant for dem og lett å bruke.

Litt ekstra service yter han overfor sin egen linjeforening, Online. Medlemmene kan nå få informasjon om kontorstatus: åpent, stengt og i møte. Og enda viktigere: Nå er det nykokt kaffe eller vafler på gang.

Kommersialisering

- Er du ikke fristet til å gjøre dette til en kommersiell tjeneste?

- Jeg fikk fortalt om Notifier på en entreprenørfrokost og de likte tjenesten godt. Særlig de spesielle funksjonene med kontorstatus og at det spretter opp en beskjed når kaffen er klar. Egentlig har jeg en ide til noe helt annet som kan kommersialiseres, men vi får se, sier han.

Nå har han søkt på entreprenørskolen til høsten og har lagt ved arbeidet sitt i søknaden. Skolen hjelper studentene med å etablere bedrifter og er i regi av Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse.

Du kan teste ut Notifier i Chrome Nettmarked.

Sulten på nyheter eller mat? Notifier informerer om alt fra middagstilbud til bussavganger - og nyheter fra UA.
(Foto: Tor H. Monsen)

Sulten på nyheter eller mat? Notifier informerer om alt fra middagstilbud til bussavganger - og nyheter fra UA. Foto: Tor H. Monsen

Oppfinnsom informatikkstudent. Michael Johansen håper mange vil ha glede av gratis nyhetsforing fra Notifier.
(Foto: Solveig Mikkelsen)

Oppfinnsom informatikkstudent. Michael Johansen håper mange vil ha glede av gratis nyhetsforing fra Notifier. Foto: Solveig Mikkelsen

Oppdatering om litt av hvert. Du kan skreddersy tjenesten, slik at du får den informasjonen du ønsker.
(Foto: Notifier)

Oppdatering om litt av hvert. Du kan skreddersy tjenesten, slik at du får den informasjonen du ønsker. Foto: Notifier

Varsel om siste nytt kommer opp i hjørnet.
(Foto: Notifier)

Varsel om siste nytt kommer opp i hjørnet. Foto: Notifier

Notifier lar deg velge hvilken informasjon du vil ha
(Foto: Notifier)

Notifier lar deg velge hvilken informasjon du vil ha Foto: Notifier

Slik ser det ut hvis du ønsker nyheter fra både UA og NTNUs informasjonsavdeling.
(Foto: Notifier)

Slik ser det ut hvis du ønsker nyheter fra både UA og NTNUs informasjonsavdeling. Foto: Notifier

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Samlokalisering ble for dyrt:

- Hele poenget med fusjonen forsvinner

Kjetil Rasmussen mener avgjørelsen om å ikke flytte matteknologimiljøet opp fra Kalvskinnet er svært alvorlig for instituttet.

Fikk 10 000 hver i bot etter eddik-forgiftning

To NTNU-studenter har fått 10 000 kroner hver i bot etter opptaksprøven som gikk galt.

Ny direktør nullstiller omorganisering i SSB

Alle foreslåtte endringer i forskningsavdelingen i Statistisk sentralbyrå blir satt til side, opplyser byråets konstituerte direktør Birger Vikøren.

Drøyt syv av ti har svart om arbeidsmiljøet sitt

Mer enn 5000 ansatte ved NTNU har svart på arbeidsmiljøundersøkelsen, og på nyåret kommer svarene.