Teknologimiljøer ser etter muligheter for samarbeid

Teknologer og matematikere fra NTNU og høgskolene i Sør-Trøndelag, Gjøvik og Ålesund møttes til åpen dag for å bli kjent.
Førsteamanuensis Hao Wang ved Høgskolen i Ålesund fortalte under sin presentasjon at de har hatt stor økning i antall søkere etter at det ble klart at de blir en del av nye NTNU.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Førsteamanuensis Hao Wang ved Høgskolen i Ålesund fortalte under sin presentasjon at de har hatt stor økning i antall søkere etter at det ble klart at de blir en del av nye NTNU. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Rundt 100 personer deltok da Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk (IME) ved NTNU torsdag inviterte til åpen dag for sine kommende kolleger ved fusjonshøgskolene.

- Vi forsøker å skape et miljø for samarbeid. Først er det presentasjoner på et overordnet plan, før vi deler inn etter fagmiljøer, og de interessante diskusjonene om samarbeid innen forskning og utdanning kan starte, sier Harald Lenschow ved IMEs fakultetsadministrasjon.

Målgruppen for arrangementet var vitenskapelig ansatte.

På grunn av et kolliderende arrangement ved Høgskolen i Ålesund, var representasjonen fra Ålesund relativt lav, men Høgskolen i Gjøvik og Høgskolen i Sør-Trøndelag var godt representert.

Da UA var til stede holdt førsteamanuensis Hao Wang ved Høgskolen i Ålesund presentasjon. Han kunne fortelle om en kraftig økning innen flere studier etter det ble klart at høgskolen blir en del av det nye NTNU.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskommentaren:

Om noen busker i en park ryker, får det stå sin prøve

Mange av trondheimspolitikerne har valgt å bøye blikket ned mot småsteinene i fjæra heller enn å skue utover havet og inn i fremtiden, skriver UAs gjesteskribent om campussaken.

Ytring:

UA mangler forståelse for alvorligheten i saken

Universitetsavisa mangler forståelse for både alvorligheten i saken(e) det er snakk om og at de ikke tar hensyn til studentene som Langeland ville kommet i kontakt med om han ble ansatt, mener studenttillitsvalgte Victor Elias Okpe og Ida Johnsen Ingebrigtsen.

- Fast jobb gjør det lettere å være raus

Postdoktor Henning Fjørtoft mener fast ansettelse er et godt utgangspunkt for å skape en bedre samarbeidskultur i akademia.

Exit ex.phil?

Statsråden er skeptisk til forslag om et felles førsteår for studenter

Bør dagens innføringsemner ex.phil og ex.fac erstattes av ett, felles første år? UiT-rektor Anne Husebekk foreslår dette. Statsråd Iselin Nybø er skeptisk avventende.