Innfører strengere regler for opprykk

- Nå gir vi universitetene og høyskolene større innflytelse over hvilke kompetansekrav som skal stilles til stillinger og mer kontroll over bedømmingsprosessene ved opprykk til en høyere stilling, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Lanserer universitetsskole:

Forskere inntar skolene

To trondheimsskoler er plukket ut til et tett samarbeid med NTNU. Forskere skal jobbe på skolene, mens lærere skal ta doktorgrad på NTNU.

Nobelprisvinner fikk Onsagerutmerkelse

Årets Onsager-foreleser, professor Jean-Marie Lehn fra Strasbourg, Frankrike fikk Nobelprisen i kjemi i 1987. Fredag ble han overrekt en utmerkelse av rektor Gunnar Bovim i forbindelse med at han holdt årets Onsagerforelesning.

Forskere bygger nettverk på nett

Egne sosiale nettverk for forskere kan være med på å bygge forskerkarrieren. - Dette er ein måte å dela forskinga si med andre forskarar på, sier Jill Walker Rettberg.

Vil du teste livet i et nullutslippshus ?

NTNU og Sintef Byggforsk inviterer folk til å bo i sitt nye nullutslippshus, forsøksbygget Living Lab, i 25 dager.

Får pris for beste forskningsartikkel

NTNU-forskerne Steinar Engen, Russel Lande og Bernt-Erik Sæther har fått Wildlife Publication Award 2015.

Siste fra forsiden

UKA:

Nå slippes billettene til UKA

Én måned igjen til feststart, i dag torsdag slippes over 19 000 billetter.

Lyst på doktorgrad i nedbør?

Våtere og villere vær skaper utfordringer. Nå trengs skarpe hoder og nytenkning.

Studentene er opprørte over forslag til ny studieforskrift

Det kan bli lettere å miste studieretten, og studentene kan få maksimalt tre forsøk på å bestå en eksamen.

Kronprinsen talte om klimautfordringer

Kronprinsparet er på åpningsferd i Trondheim, og besøker både Sintef Energy Lab og NTNUs senter for studentinnovasjon, samt Kavli-instituttet. Se bilder fra kronprinsparets besøk her.

Shanghai-rankingen: Moserne løftet NTNU

- Dette kommer til å få umiddelbar effekt på Shanghai-rankingen, sa gammelrektor Torbjørn Digernes etter fjorårets nobelpristildeling til ekteparet Moser. Han fikk rett.

"Steinaldermat" er en myte

"Paleo" og "ancestral health" er både filosofi og storindustri, men er basert på en overfladisk og til dels feilaktig fremstilling av menneskets historie og biologi.

Samfunnsviterne under angrep

I 2013 vedtok Senatet å forby offentlig finansiering av statsvitenskapelig forskning. Samfunnsvitenskapene beleires av høyresiden i amerikansk politikk.

Noreg på niandeplass over land med flest nobelprisvinnarar

Noreg er på niandeplass over dei nasjonane som har fått flest vitskaplege nobelprisar sidan år 2000. Lista blir toppa av USA, viser eit oversyn frå Times Higher Education.

Forskningsdata ble ulovlig delt fra Bergen

UiB ble tvunget av Datatilsynet til å offentliggjøre informasjon om lovbruddet som har kostet universitetet 350 000 kroner.

Iranersaken:

Tapte søksmålet mot staten

De to iranske NTNU-stipendiatene nådde ikke frem med sitt søksmål for å få oppholdstillatelse i Norge. Nå anker de saken.

Edvard Moser om veien fra Haramsøya til Nobelinstituttet

Livet leves uten fasit. Man følger sine lidenskaper. Om man fikk velge opp igjen kunne man komme til å velge noe annet. Edvard Moser, for eksempel, er ikke sikker på om han da ville valgt å bli forsker, fortalte han i sin sommerprat søndag 5. juli.

Alexandra Bech Gjørv ny toppsjef i SINTEF

Juristen og industrilederen Alexandra Bech Gjørv blir ny konsernsjef i Sintef fra 1. januar 2016.

Søkte om 13 milliarder - må slåss om én

Kampen om midler fra Forskningsrådet har knapt vært tøffere. 1 601 søkere har bedt om over 13 milliarder kroner , men i potten ligger det kun én milliard.