Disse universitetene vokser raskest i verden

NTU, ikke NTNU, troner på topp av de raskest voksende universitetene i verden, ifølge THE. Det skjer under ledelse av svenske Bertil Andersson.

Risikoen ble for høy - dropper vindturbinen

Risikoen går langt ut over mulighetene for en vellykket gjennomføring, derfor gir NTNU og Sintef opp planene om en en stor flytende vindturbin sammen med EU-konsortiet HiPRWind.

Bibliotekarer skal finne vegen ut av kaos

Bibliotekarer fra et titalls land, mange av dem godt over gjennomsnittlig teknologi-interesserte, skal snakke om forståelsens arkitektur og dalstrøka innafor under Emtacl15 om en måned. NTNU er vertskap.

Moserparet får Peer Gynt-prisen

Stortingsrepresentantene har stemt fram ekteparet May-Britt og Edvard Moser som vinnere av prisen som Årets Peer Gynt.

Institusjonsbarn 3 av 4 psykisk syke

Ny rapport avdekker at 76 prosent av barn og unge som bor på norske barnevernsinstitusjoner har alvorlige psykiatriske diagnoser.

Politikernes krav gir dårlig forskning

Torbjørn Røe Isaksen vil ha norske forskere til å publisere mer. Politikere og byråkrater stimulerer forskerne til ”å publisere halvferdige arbeider av lav kvalitet”, ifølge professor Erik Boye. Edvard Moser er hjertens enig.

Siste fra forsiden

Bovim og Tjora møtes til debatt

De er skarpt uenige på enkelte punkter. De deler omsorg og omtanke for NTNU Ganske snart etter påske samler UA Aksel Tjora og Gunnar Bovim til debatt. Du kan få komme og høre på, og stille dem spørsmål.

Isaksen skuffer høgskoler og de nye universitetene

Det blir ingen grunnleggende endringer i finansiering av universiteter og høgskoler.

Føler seg stemplet etter at de ble dårlige under forsøk

NTNU-studentene som ble syke og besvimte under forsøk i kjemi, mener fakultetet har skapt inntrykk av at det var deres feil.

"Vi fusjonerer ikke for å bli mindre kompetente"

"Kjære Aksel Tjora. Takk for ditt engasjement. Min største bekymring i den prosessen vi nå er inne i, er at ikke alle motforestillinger, refleksjoner og gode argumenter kommer på bordet", skriver NTNU-rektor Gunnar Bovim, og fortsetter:

169 nye NTNU-doktorer hedret

Siden i sommer har 169 avlagt doktorgrad ved NTNU. Under doktorpromosjonen fredag ble også også en nobelprisvinner presentert som ny æresdoktor.

O msatellitter og romheiser og litt til

Mannen som inspirerte Steve Jobs og Steve Wozniak kom til Technoport 2015 for å fortelle om hvor man skal lete etter framtida.

Ingen norske blant verdens 100 beste universiteter

Dette er de 100 beste, ifølge Times Higher Educations omdømmeranking.

Vil samle inn 50 millioner fra rike givere

Hundre trøndere har fått brev med oppfordring om å gi penger til Kavli-instituttet.

Disputas om dysleksi og flerspråklig input

Stipendiat Ammara Farukh har disputert for graden ph.d. i språkvitenskap ved NTNU. Avhandlingen hennes viser at språklig input er en beskyttelsesfaktor når det gjelder barns leseforstyrrelser.

Lik forskingstid i Tromsø

Universitetet i Tromsø er igang med sin tredje fusjon, og gir alle lik forskingstid, uavhengig om dei kjem frå høgskole eller universitet. Dei har ingen planar om å endre dette.

Mener journalister har for stor respekt for forskere

- Mange journalister har en overdreven respekt for forskere, og lar seg i for stor grad styre av forskernes ønsker. Det er en kamp om makt, sier redaktøren i forskning.no, Nina Kristiansen.

- Ødelegger universitetsidéen

Justeringer i forskningstiden er å gi opp tanken om et universitet, sier hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet, Kristian Mollestad.