NTNU klatrer på Leidenrankingen

NTNU ligger som nummer 303 i verden - og best av de norske universitetene- på den nye Leidenrankingen over verdens 750 mest sentrale universiteter.

Ingeborg (102) tok doktorgrad

77 år etter at nazistene stanset hennes første forsøk på å ta doktorgrad, har Ingeborg Syllm-Rapoport endelig fått disputere.

Professor hedret med oljepris

Jon Kleppe har mottatt “SPE North Sea Distinguished Achievement for Petroleum Engineering Faculty»

Legger fram hemmelige bevis mot iranske NTNU-stipendiater

Kongen i statsråd har godkjent bevisførsel av gradert informasjon og bruk av skyggeadvokat i statens forsvar mot to NTNU-stipendiaters saksøking av Utlendingsnemda.

Ønsket om bevaring kan ha endret ulven

NTNU-forsker Håkon B. Stokland har forsket på om den stadig økende bruken av styringsteknikker for å beskytte og bevare norsk ulv, kan ha gjort grunnleggende endringer i den norske bestanden.

Norge får akademi for yngre forskere

Til høsten får yngre forskere sitt eget forum.  Nå søker «Akademiet for yngre forskere» etter tjue medlemmer.

Siste fra forsiden

Rektor håper info gir senkede skuldre

NTNU-rektor Gunnar Bovim håper ansatte senker skuldrene etter som fusjonsarbeidet gir resultater. Men han advares mot følgene av fusjonsmotstand og sviktende tillit.

Opprop for valgte ledere

Ansatte og studenter ved landets høyskoler og universiteter protesterer mot at Regjeringa vil ha slutt på dagens ordning med valgt rektor. Også NTNU-ansatte ønsker seg valgt ledelse igjen.

Narvik gikk enstemmig inn for fusjon

Styret ved Høgskolen i Narvik har enstemmig gått inn for fusjon med Universitetet i Tromsø.

Ytring

Mange mot fusjon - mangler tillit

Nær halvparten av 141 Tekna-organiserte professorer og amanuenser ved NTNU mangler tillit til ledelsen, mens 65 prosent fremdeles er helt eller delvis mot fusjonen. Tillitsvalgte gjør rede for resultatene i denne kronikken.

Edvard Moser ga råd til EU-presidenten

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker vil sjonglere med milliarder av forskningskroner, men det kan gå utover grunnforskningen, ifølge nobelprisvinner Edvard Moser.

Anklages for å misbruke NTNU-navnet:

- De kan ikke kalle seg NTNU-forskere

Teri Krebs og Pål-Ørjan Johansen får oppmerksomhet verden over for en studie som viser at LSD og fleinsopp kan være sunt, men koblingen til NTNU kan skade universitetet, ifølge DMF-dekan Bjørn Gustafsson.

Supermiljø kjenner press fra alle kanter

Han har stjernestatus og troner i forskningens verdenstopp, men det er ikke bare skyfritt fra SIMLab-sjef Magnus Langseths utkikkspunkt. – Jeg etterspør en klar, overordnet plan fra NTNU for hva de gjør med de gode miljøene sine, sier han.

Teknologifagene er evaluert:

Fra under middels til briljant

Et par NTNU-miljø briljerer i verdenstoppen, mens andre stemples som under middels. Norsk teknologiforskning får passet påskrevet i fersk evaluering.

NTNU-forsker advarer mot ukritisk satsing på talenter

- Ferdigheter blir lett forvekslet med potensial, sier Stig Arve Sæther. Han følger spent den trønderske ungdomssatsinga i fotball. NTNU-forskeren vet mye om forskjellen på talentjakt og spillerutvikling.

Fra olje til hav, fra særstilling til omstilling

Norsk økonomi smøres med olje i dag. I morgen er det havet vi skal leve av. Slik lød kunnskapsministerens budskap. Petroleumsstudent Amalie Holt lyttet oppmerksomt.

NTNU Ocean Week

- Vi vet mindre om havet enn om verdensrommet

Det er gull og sølv for hundrevis av milliarder ved Svalbard, store energiressurser og mat til milliarder av mennesker i havet. Hvordan utnytter man dette? 300 ledende forskere er samlet på NTNU for å finne svar.

Arkitektur og bygg gjør det bra på QS-ranking

QS-rangeringen som legger vekt på omdømme, siteringer og H-indeks er klar, og ved NTNU er arkitektur og bygg blant fagene som gjør det bra.

I samme klubb som Benjamin Franklin

Nobelprisvinnerne Edvard og May-Britt Moser fra NTNU er valgt som medlemmer av den eldste kunnskapsforeningen i USA, grunnlagt av Benjamin Franklin i 1743.