Norske universitetsledere på topptung reise til Brasil

Rektorene ved UiO, UiB, NTNU og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet ledsager statsråd Torbjørn Røe Isaksen på reise til Brasil i slutten av september.

"Dragvoll er død" - "Drep folk på Gløs":

"Dragvoll er død" - "Drep folk på Gløs"

Nedlatende og arrogante gløsinger og dragvollere som føler seg som annenrangs NTNU-ere. Cecilie Dahl Rians masteroppgave viser at kulturkløften består, 20 år etter at NTH ble NTNU. 

Lab for kunstig intelligens på NTNU

Et laboratorium for kunstig intelligens og stordata etableres ved NTNU i Trondheim. Målet er å fremme entreprenørskap og norsk kompetansebygging.

Medisinsk toppforsker lurt av røvertidsskrift

Tvilsomt vitenskapelige tidsskrifter florerer på nett, skriver Apollon.

Klimate-KICs sommerskole ved NTNU:

- Helt vilt spennende

Lise Bomholdt Højgaard er en av 40 grønne gründerspirer fra hele verden som har inntatt NTNU, som for første gang er stoppested for nettverket Climate-Kicks sommerskole ”The Journey”.

NTNU-stipendiater reiser til Nordpolen på forskningstokt

Runa Skarbø (28) jobber med et system som skal hjelpe skip å takle isen i Arktis.

Siste fra forsiden

Ytring:

Hele fagfelt blir diskriminert av NTNU-ledelsens politikk

Det er merkelig at akkurat dette med forskningstid må være uforanderlig når nær sagt alt annet endrer seg som følge av fusjonen, skriver Anne Charlotte Torvatn

Gir millioner til studentsamskipnadene

Regjeringen vil gi 4 millioner kroner til studentsamskipnadene ved de nye, sammenslåtte universitetene og høyskolene.

Ytring:

Frykter NTNU åpen debatt?

NTNU nekter Palestinakomitéen å stå på stand på Gløshaugen. - Det er viktig at ansatte og studenter blir kjent med våre argumenter for hvorfor NTNU ikke bør samarbeide med Israel, skriver Peder Martin Lysestøl i dette innlegget.

Styreleder Svein Richard Brandtzæg:

"Vær en god kollega, ha mot til å bry deg"

NTNUs styreleder Svein Richard Brandtzæg forsikrer at styret følger nøye med på det høye trykket NTNU-ansatte nå jobber under. - Samtidig må den enkelte til sjuende og sist også sette egne grenser, understreker han.

Nobelprisvinner Ahmed Zewail er død

Den amerikansk-egyptiske forskeren Ahmed Zewail som ble tildelt nobelprisen i kjemi i 1999, døde tirsdag i USA, sier hans talsmann til egyptisk statlig TV.

UiO mest synlig på nett i Norden

Universitetet i Oslo er det mest synlege universitetet i Norden på internett. I Europa blir UiO berre slått av ti andre universitet. Det viser den siste rangeringa av verdas beste universitet frå det spanske rankingbyrået Webometrics.

- Kutt pengestøtten hvis det er flest menn på konferanser

To ledende, europeiske professorer mener akademia trenger nye svar på det gamle spørsmålet om hvorfor kvinnene forsvinner ut av akademia før de når førstestillingene.

Forskningsrådet med ny strategi

Forskningsrådet lanserte sin nye strategi for rekruttering til forskningssektoren i dag torsdag.

Han vil åpne Japan mot NTNU

- Japanske forskere har vært hva jeg vil kalle semi-lukket mot omverdenen, og japansk akademia er forholdsvis isolert. Dette er noe jeg ønske å bidra til å gjøre noe med, sier Hiroshi Matsumoto.

John-Arne Røttingen blir ny direktør for Forskningsrådet

FForskningsrådets nye administrerende direktør blir John-Arne Røttingen. - Røttingen er en engasjert leder som får en svært viktig rolle i tiden fremover, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Kunngjør ny direktør i Forskningsrådet i dag

Norges Forskningsråd offentliggjør hvem som blir Arvid Halléns etterfølger.

Slik går UiA fram for å belønne formidling

Universitetet i Agder ønsker å premiere formidling. Siden 2009 har UiA delt ut poeng og penger for blant annet kronikker, intervjuer og foredrag.