Forskere får hatmeldinger

Forskerne bak konferansen om statsløshet i Karibia er blitt møtt med harme og hatmeldinger. – Vi beskyldes for å ødelegge den dominikanske nasjonen, sier universitetslektor ved NTNU, Jørgen Yri.

 

Verdensledende forsker, 96 år

Kavliprisvinner Brenda Milner er først på jobb og sistemann hjem hver dag. UA møtte henne på Gløshaugen. 1

 

Ranking-slakt

Statssekretær Bjørn Haugstad: – Rangeringane er ikkje særleg brukande verken til å styra institusjonane eller dei nasjonale prioriteringane. 1

Forsker-stjerner til NTNU

Seks vinnere av Kavliprisen, en nobelprisvinner og andre forskerkjendiser inntar Trondheim torsdag.

 

Tøff konkurranse om EU-midler

NTNU har fått sine første Horizon 2020-prosjekt i 2014. Det er tøffe krav til resultater.

NTNU nærmer seg målet de droppet

Forskere ved NTNU soper inn publikasjonspoeng i høyt tempo, men har slitt med å øke andelen publikasjoner i de mer prestisjefulle nivå 2-kanalene. Det har gått sakte – fram til nå.

1 900 flere p-poeng på ti år

Ingen har økt publiseringsraten sin som NTNU. Men er det et kvalitets- så vel som et kvantitetstegn?

Ønsker Brüsselkontor

NTNU vurderer å etablere et eget kontor i Brussel. Målet er å få tak i en større andel del av de europeiske forskningsmidlene. - Potensialet er mye større enn vi har greid å hente ut hittil, sier internasjonal koordinator ved NTNU, Nina Sindre.

Festivaler og hykleri?

Danske antropologer har gjort feltarbeid på Roskilde og funnet mye som ikke henger på greip. For eksempel: Hvorfor ligger tonnevis med brukbare telt, campingstoler og soveposer igjen etter gjestene når festen er over?

Stiller tøffere krav til forskerne på museet

Forskere ved NTNU Vitenskapsmuseet publiserer i snitt langt mindre enn sine kolleger ved de andre fakultetene. Det er det ingen grunn til, mener museumsdirektør Reidar Andersen.

Uærlige forskere og forskere i fengsel

Ansvarlig forskning, tillit og juks var populære tema på EuroScience Open Forum i København i forrige uke.

Håndplukker kvinner til nye professorater

I sommer stoppet rektor ved Lunds universitet alle professor-utnevninger. Årsak: Det er ansettes for få kvinner. Nå skal de ti neste være kvinner.

 

Anbefalt kommentar

Innsendt av Guttorm Sindre

Alternativt forslag

En annen måte å gjøre dette på - hvis man fortsatt skal ha kont - kunne være følgende:

a) Studenter må på forhånd gi beskjed om de ønsker å ta eksamen på ordinær dato eller på konten. Dette kan virke ressursbesparende i forhold til dagens ordning fordi man unngår at studenter som ser at de kunns...

UA mener

Studentkultur på avveie

Den siste tids eksponering av Mannhullets innvielsesriter har vist oss en noe motbydelig side av studentkulturen. Nå er linjeforeningene kalt inn på Rektors teppe. Men studentrepresentantene glimrer med sitt fravær. 5

Bildegalleri

Hjem til Iran

Hamideh Kaffash reiste i dag hjem til Iran i påvente av en rettssak mot norske myndigheter. UA fulgte avskjedsrunden på NTNU.