I samme klubb som Benjamin Franklin

Nobelprisvinnerne Edvard og May-Britt Moser fra NTNU er valgt som medlemmer av den eldste kunnskapsforeningen i USA, grunnlagt av Benjamin Franklin i 1743.

Høgskolene spiser innpå i publisering

Forskere ved de statlige høgskolene kapret nesten 20 prosent flere publikasjonspoeng i fjor enn året før, mens deres kolleger ved universitetene har en nedgang på 0,1 prosent.

PST mistenker organisert forskerjuks fra Iran

PST skal ha eksempler på det de mener er organisert juks fra iranske kunnskapsinstitusjoner. Jukset skal ha til hensikt å få iranske forskere inn på spesifikke studier i Norge.

Hoggormen kommer - se dem på nært hold

Det er vår i lufta, og hoggormen har så smått begynt å røre på seg. 19. april blir det hoggormsøndag ved NTNU Vitenskapsmuseet, og da kan du få se orm både på sprit og i levende live.

UD til universiteter og høgskoler:

Studenter kan lage kjernefysiske, kjemiske og biologiske våpen

I et brev til norske universiteter og høgskoler lister Utenriksdepartementet opp en rekke studier der det er fare for ulovlig kunnskapsoverføring.

"Verdenscafé" om arkitekter og læring

NTNU-senteret TRANSark inviterer til konferanse om læring i arkitektutdanning den 23. april.

Siste fra forsiden

Skretting ny rektor på HiL

NTNU-professor Kathrine Skretting blir ny rektor ved Høgskolen i Lillehammer fra 1. august.

UiBs rektor tar et oppgjør med myter

Rektor Dag Rune Olsen går i rette med ledere i UH-sektoren som hevder de gamle universitetene er mindre produktive enn de nye universitetene og deler av høgskolesektoren.

Tråkker til med selvlagde sykler

Sykler for hjemløse, taxi-sykler el-sykler og andre spesiallagde sykler blir vist fram under åpen dag på NTNU onsdag. Sykkelløp bøir det også.

Langt flere syrere vil ha godkjent utdanningen sin

I alt 88 syriske flyktninger har søkt om å få godkjent utdanningen sin i Norge i løpet av første kvartal. Det er en firedobling fra i fjor.

EUA lanserer guide for open Access-publisering

Den europeiske sammenslutningen av universiteter har lansert en egen Open Access sjekkliste for universiteter.

De flinke får forske mest

Tillitsvalgte i Forskerforbundet hevder prorektor Kari Melby uttalelser om forskningstid bryter med den norske universitetsmodellen. – Jeg er blitt misforstått, svarer Melby.

NTNU får 40 av talentstillingene

300 talentfulle unge forskere skal ansettes ved landets universiteter og høyskoler, NTNU har fått tildelt 40 slike stillinger.

UiO-forskere har brukt flere millioner kroner på totalt verdiløs publisering

Villedende markedsføring har lokket UiO-forskere til å betale for verdiløs publisering. – Jeg blir opprørt av den aggressive og useriøse markedsføringen våre ansatte blir utsatt for, kommenterer rektor Ole Petter Ottersen.

Disse universitetene vokser raskest i verden

NTU, ikke NTNU, troner på topp av de raskest voksende universitetene i verden, ifølge THE. Det skjer under ledelse av svenske Bertil Andersson.

Risikoen ble for høy - dropper vindturbinen

Risikoen går langt ut over mulighetene for en vellykket gjennomføring, derfor gir NTNU og Sintef opp planene om en en stor flytende vindturbin sammen med EU-konsortiet HiPRWind.

Bibliotekarer skal finne vegen ut av kaos

Bibliotekarer fra et titalls land, mange av dem godt over gjennomsnittlig teknologi-interesserte, skal snakke om forståelsens arkitektur og dalstrøka innafor under Emtacl15 om en måned. NTNU er vertskap.

Moserparet får Peer Gynt-prisen

Stortingsrepresentantene har stemt fram ekteparet May-Britt og Edvard Moser som vinnere av prisen som Årets Peer Gynt.

Institusjonsbarn 3 av 4 psykisk syke

Ny rapport avdekker at 76 prosent av barn og unge som bor på norske barnevernsinstitusjoner har alvorlige psykiatriske diagnoser.