IEEE gjør ære på kybernetiker

Professor Thor Inge Fossen ved Institutt for teknisk kybernetikk høster internasjonal anerkjennelse for sin forskning. Nå er han blitt IEEE Fellow.

Koreman tilbudt dekanjobb i Agder

Professor og tidligere instituttleder Jacques Koreman ved NTNU er innstilt på å flytte.

«Akademikere leverer ofte helt absurd dårlige manus»

Politisk redaktør Trine Eilertsen i Aftenposten mener norske akademikere mangler skrive- og formidlingstrening.

Elevene likte gym bedre da de fikk hjemmelekser

Elevene ble mer aktive i gymtimene da læreren ga dem hjemmelekse. Høgskolelektor Ove Østerlie ved HiST har forsket på hvordan omvendt undervisning fungerer i kroppsøving.

Rødt kort til forskere

29 forskergrupper ble stilt det samme spørsmålet, fikk tilgang til de samme dataene - og fikk vidt forskjellige resultater.

Sju mill. til cybersikkerhet ved nye NTNU i Gjøvik

- Vi takker alle partnere som har trodd på dette fra første stund, sier direktør for Center for Cyber and Information Security (CCIS), Sofie Nystrøm.

Siste fra forsiden

NTNU-jubel for litteraturhus

- Dette er en gavepakke for litteraturmiljøet på Dragvoll, sier postdoktor Siv Gøril Brandtzæg. NTNU sentralt ser ikke bort fra at de kan bidra med økonomisk støtte.

"NTNU er ikke slepphendt med toppkarakteren"

NTNU plukker ikke fram gullmedaljen uten god grunn: "Nei, det er ikke lettere å få A ved NTNU enn før", skriver prorektor for utdanning Berit Kjeldstad i dette innlegget, hvor hun tar til motmæle mot dem som mener NTNU er for raus med beste karakter.

Universitetsavisas julekalender

Vi har vært på skattejakt i Universitetsbibliotekets rikholdige arkiv. Hver dag frem til julaften får du en ny godbit i denne julekalenderen.

Universitetsavisas julekalender

Vi har vært på skattejakt i Universitetsbibliotekets rikholdige arkiv. Hver dag frem til julaften får du en ny godbit i denne julekalenderen.

Bjørgo skal lede senter for forskning på høyreekstreme

Universitetet i Oslo får 50 millioner kroner for å etablere et senter for forskning på høyreekstremisme.

"Kjipt at HiÅ og HiG skiltes som universitet mens vi utsettes for tung kontroll"

Oslo: Statsråden må ta inn over seg at hans strukturendringer fullstendig har utvisket skillet mellom høgskole og universitet", mener HiOA-rektor Curt Rice. I dette intervjuet gjør den nye rektoren ved Høgskolen i Oslo og Akershus rede for hva han vil med HiOA, hva han mener om NTNU-fusjonen - og hva han er redd for.

– Den akademiske friheten er blitt dårligere

Nesten halvparten av norske forskere mener beskyttelsen av den akademiske friheten har blitt verre de siste årene. Dette mener de i større grad enn sine europeiske kolleger.

Kunstnerduo utnevnt til æresdoktorer

Fredag ble det holdt fest for 173 nye doktorer i aulaen i hovedbygningen på Gløshaugen.

Forener dikteren og nazisten Hamsun

Kampen er like hard og uforsonlig nå som den var for 70 år siden: Kan kunsten og politikken skilles fra hverandre? Svaret er det samme i dag, svarer Frode Lerum Boasson.

Forskningsrådet får kritikk for å overse humanistiske forskere

Instituttleder fillerister Forskningsrådet for måten de vil evaluere humanistisk forskning på. Mener humanistene når toppen alene, og ikke i forskergrupper.

Nokut åpner tilsyn mot Nord universitet

– Vår kartlegging gir indikasjoner på at det nye fusjonerte Nord universitet vil ha utfordringer med å være på nivå med sammenliknbare universiteter innenfor disse områdene, ifølge Nokuts direktør Terje Mørland.

- Universitetets holdning til open access er naiv

Universitetets ukritiske støtte til open access hindrer en fordomsfri diskusjon rundt morgendagens publiseringsmodeller, mener forskerne Erlend Hem og Michael Bretthauer.

Prestisjetung matte-utnevnelse

John Erik Fornæss er utnevnt som Fellow of the American Mathematical Society for 2016