Indisk-norske forskningsprosjekter:

- Nisjeprodukter kan bli svære i et kjempemarked

India har et enormt behov for energitilgang, og Forskningsrådet ser store muligheter for norsk næringsliv i India. Representanter for 10 energirelaterte forskningsprosjekt møttes for å dele erfaringer på NTNU mandag og tirsdag.

Mener flokkatferd på Facebook kan forklare bobler i økonomien

Forskere ved Norges Handelshøyskole og Research Institute of Industrial Economics i Stockholm har forsket på flokkmentaliteten på Facebook.

Åpent møte om etikk  og interessekonflikter

Hvordan kan uavhengigheten best sikres i en tid med tette koblinger mellom forskning, politikk og næringsliv og sterke krav til forskningens nytteverdi?

Studenter la ut data om 70 000 nettdatere

Forkastelig og uetisk, mener kritikerne. Offentlig tilgjengelig informasjon, mener studentene som la ut dataene. Universitetet i Årshus fraskriver seg ansvaret.

UiT skal få på plass etiske retningslinjer

UiT Norges arktiske universitet vil etablere etiske retningslinjer for samarbeid med nasjonale og internasjonale selskaper.

Siste fra forsiden

Irrelevant og feilaktig "svar" fra likestillingsrådgiveren

Lars Johan Materstvedt går i rette med likestillingsrådgiveren i dette innlegget, hvor han også irettesetter prorektor Kari Melby for sitt merkbare fravær i debatten.

Indisk-norske forskningsprosjekter:

- Nisjeprodukter kan bli svære i et kjempemarked

India har et enormt behov for energitilgang, og Forskningsrådet ser store muligheter for norsk næringsliv i India. Representanter for 10 energirelaterte forskningsprosjekt møttes for å dele erfaringer på NTNU mandag og tirsdag.

UA mener:

Aksel Tjora er ingen hoffnarr

Tjoras påstander er farlig nær det narraktige. Det gjør ham ikke til en hoffnarr.

Student fikk eksamen på tulle-nynorsk

NTNU beklager etter at student ved NTNU i Gjøvik fikk eksamensoppgaven på ubegripelig nynorsk.

Abelprisvinner 2016:

Andrew Wiles: – Det finst framleis mange uløyste matematiske gåter

I 1994 klarte Andrew Wiles å finna løysinga på Fermats siste teorem. I dag får han Abelprisen for det arbeidet.

Verdens planterike er truet, advarer botanikere

London (NTB-AFP): Britiske Royal Botanic Gardens advarer om truslene mot verdens planterike i den første globale rapporten i sitt slag som tar sikte på å trekke oppmerksomhet til arter som ofte blir oversett.

Mange norske forskere overser kjønnsperspektivene i forskning

Norsk forskning somler med å ta inn over seg at menn og kvinner kan være svært forskjellige. Det er konklusjonen etter to års jobb med å få kjønnsperspektivet inn i forskningen.

Tre søknader ble lagt vekk:

Komiteen slet med å velge SFU-kandidater

Åtte miljø søkte om å bli med i konkurransen om status som Senter for fremragende utdanning, men NTNU får bare melde på fem kandidater.

Professor på seilas fikk full lønn

Ein av Universitetet i Bergen sine mest eksponerte forskarar har det siste året vore på jordomsegling, mens han har heva ei løn på nær 800 000 kroner. Rektor Dag Rune Olsen meiner ordninga er heilt i orden.

Frp-er ber NTNU-studenter skryte av norsk laks i utlandet

- Norge produserer verdens beste laks. En laks alle kan spise, også gravide. NTNU-studenter må dra ut i verden og fortelle at norsk laks er best, sa FrPs Roy Angelvik.

Forsker Grand Prix:

Deltakelse i Forsker Grand Prix satte fart på karrieren

Onde tunger hvisker om vulgarisering av vitenskapen. Men Cecilie G. Gjerde og Tone Aspervik mener konkurransen ga dem nyttige erfaringer.

Iranersaken:

- Det er større sjanse for å få oppholdstillatelse nå

Advokat Brynjulf Risnes sier han har fått signaler om at det er lettere for iranske studenter og stipendiater å få oppholdstillatelse etter endringer i internasjonalt regelverk. Nå skal saken snart opp for retten igjen.

Mistet retten til å forske, nå er han sjef ved ressurssenter for forskning

Jon Sudbø er ansatt som leder av et ressurssenter for forskning, men skal ikke ha noe med selve forskningen å gjøre.