KI gir Macchiarini sparken

Karolinska Institutet har besluttet å avskjedige den skandaleombruste forskeren Paolo Macchiarini. ”Han kommer omgående til å få beskjed om at hans ansettelsesforhold opphører”, skriver KI på sine nettsider.

UA omtalte den før så suksessrike forskeren og kirurgens forskningsjuks og spektakulære svindel i en artikkel i januar. Ved siden av å ha forfalsket forskningsdata og utført eksperimentelle kirurgiske inngrep hvor pasienter døde, lurte Macchiarini sin daværende forlovede til å tro at paven skulle forrette under bryllupet, der navn som Obama, Clinton og Putin sto på lista over gjester som hadde takket ja til innbydelsen.

I et intervju med UA karakteriserer tidligere nobelprisvinner Arvid Carlsson det som en katastrofe for både KI og Nobelkomiteen at Macchiarini ikke ble avslørt og avskjediget på et langt tidligere tidspunkt.

Kis personaldirektør sier til KIs nettsider at Macchiarini ”har agert på et vis som har fått svært tragiske konsekvenser for rammede individer og deres familier. Hans framferd har skadet tilliten til KI og for forskningen generelt.”

Kis ledelse vil ikke gi ytterligere kommentarer i saken.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

- Obligatorisk oppmøte uforenelig med lik rett til utdaning

De fleste talerne stilte seg lørdag negative til krav om obligatorisk oppmøte i høyere utdanning.

- Det var et stort sjokk da de leste opp navnet mitt

Vi møtte en sjokkert studentleder minutter etter at valgseieren var offentlig.

Dette er den nye nestlederen i NSO

NSO valgte lørdag ny leder og nestleder.

Ønsker å fjerne alderspoengene

NSO behandlet under landsmøtet et forslag om å fjerne alderspoeng i høyere utdanning. - Ordningen diskriminerer yngre studenter, mener forslagsstillerne.