KI gir Macchiarini sparken

Karolinska Institutet har besluttet å avskjedige den skandaleombruste forskeren Paolo Macchiarini. ”Han kommer omgående til å få beskjed om at hans ansettelsesforhold opphører”, skriver KI på sine nettsider.

UA omtalte den før så suksessrike forskeren og kirurgens forskningsjuks og spektakulære svindel i en artikkel i januar. Ved siden av å ha forfalsket forskningsdata og utført eksperimentelle kirurgiske inngrep hvor pasienter døde, lurte Macchiarini sin daværende forlovede til å tro at paven skulle forrette under bryllupet, der navn som Obama, Clinton og Putin sto på lista over gjester som hadde takket ja til innbydelsen.

I et intervju med UA karakteriserer tidligere nobelprisvinner Arvid Carlsson det som en katastrofe for både KI og Nobelkomiteen at Macchiarini ikke ble avslørt og avskjediget på et langt tidligere tidspunkt.

Kis personaldirektør sier til KIs nettsider at Macchiarini ”har agert på et vis som har fått svært tragiske konsekvenser for rammede individer og deres familier. Hans framferd har skadet tilliten til KI og for forskningen generelt.”

Kis ledelse vil ikke gi ytterligere kommentarer i saken.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

- Jeg er kjempe, kjempe, kjempeglad!

- Dette har vært en veldig viktig sak for instituttet, sier instituttleder Jørgen Langdalen ved Institutt for musikk.

NTNUs unike samling av teaterhistorie

«Teatersamlingen» ved Gunnerusbiblioteket er en spennende kilde til Trondheims teaterhistorie.

Statsråd Iselin Nybø varsler at fokuset nå blir på kvalitet

Oppdal: - Strukturreformen i universitets- og høgskolesektoren er gjennomført. Det som gjelder nå, er å jobbe med kvaliteten i alt det sektoren leverer, sier ministeren for forskning og høyere utdanning.

Hykleri i offentlig sektor - og hvorfor små endringer er bedre enn de store

Noen ganger må offentlige virksomheter være hyklerske for å være legitime. Hvorfor er det slik?