Får Kongens fortjenestemedalje for sin innsats for barneforskning og undervisning

NTNU-professor Torstein Vik ble fredag hedret for sitt bidrag innen nyfødtmedisin.
Professor Torstein Vik (t.h.) ble fredag tildelt Kongens fortjenestemedalje. Her gratuleres han av varaordfører Hilde Opoku som sto for overrekkelsen. (Foto: Anne Wibe Guttormsen)

Professor Torstein Vik (t.h.) ble fredag tildelt Kongens fortjenestemedalje. Her gratuleres han av varaordfører Hilde Opoku som sto for overrekkelsen. Foto: Anne Wibe Guttormsen

Professor Torstein Vik ved Institutt for laboratoriemedisin, barne- og kvinnesykdommer ble fredag tildelt den ærefulle medaljen under et fagseminar arrangert av forskningsgruppa CEBRA (Center for early brain development), ved Fakultet for medisin og helsevitenskap.

Vik fullførte medisinutdanningen ved Medical Academy Lübeck/University of Kiel i 1973. I 1980 startet han som barnelege ved Regionsykehuset i Trondheim, og i 1985 ble han spesialist i pediatri. Her var han sentral i prosessen med å utvikle nyfødtseksjonen ved Barneklinikken på 80-tallet, og startet etter hvert forskning på essensielle fettsyrer i blodet til premature barn.

Vik er også grunnleggeren av Cerebral pareseregisteret i Norge, et register som bla. skal sikre systematisk, likeverdig og forutsigbar oppfølging for pasienter med CP.

Han har vært ansatt som professor i barnesykdommer ved NTNU siden 1998, hvor han har drevet betydelig forskningsaktivitet og hatt betydelige undervisningsoppgaver ved profesjonstudanningen i medisin. Her har han blitt tildelt prisen for “Årets underviser” to ganger og var sentral i etableringen av et eget engelsk semester på medisinstudiet, noe som gjorde utveksling enklere. Fra 2002 til 2006 var han også studiedekan ved Det medisinske fakultet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

- Jeg er kjempe, kjempe, kjempeglad!

- Dette har vært en veldig viktig sak for instituttet, sier instituttleder Jørgen Langdalen ved Institutt for musikk.

NTNUs unike samling av teaterhistorie

«Teatersamlingen» ved Gunnerusbiblioteket er en spennende kilde til Trondheims teaterhistorie.

Statsråd Iselin Nybø varsler at fokuset nå blir på kvalitet

Oppdal: - Strukturreformen i universitets- og høgskolesektoren er gjennomført. Det som gjelder nå, er å jobbe med kvaliteten i alt det sektoren leverer, sier ministeren for forskning og høyere utdanning.

Hykleri i offentlig sektor - og hvorfor små endringer er bedre enn de store

Noen ganger må offentlige virksomheter være hyklerske for å være legitime. Hvorfor er det slik?