Trondheim trenger ny kompetanse - vedtok avtale for mer samarbeid med NTNU

Formannskapet vedtok tirsdag rammeavtale med NTNU om fremtidig samarbeid om helse- og velferdstjenester.
Formannskapet 27.06.2017
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Formannskapet 27.06.2017 Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

«For å løse sitt samfunnsoppdrag vil kommunene trenge kunnskap og kompetanse som ikke finnes i dag» står det i rammeavtalen signert av Trondheim kommune og NTNU.

Den ble tirsdag enstemmig vedtatt i formannskapet.

«Trondheim kommunes strategi for forskning, utvikling og innovasjon legger til grunn at kommunen skal ta initiativ til at dagens avtaler med universitets- og høgskolesektoren videreutvikles», står det i saksutredningen.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

LES OGSÅ: Kommunen vil legge til rette for økt internasjonal kontakt og samarbeid innen utdanning og forskning

Samarbeid for å fremme folkehelsen

- Da vi behandlet årsoppgjøret for 2016 satte sentrum-venstre-partiene av ekstra midler til helse og velferd, og det er gledelig at denne avtalen nå er på plass, sa Sissel Trønsdal (Ap).

Hun la til et tilleggsforslag om at deler av de midlene skal brukes til å styrke lederutdanningen i samarbeid med spesialhelsetjenesten.

Avtalen skal legge om til et samarbeid for å utvikle Trondheim som universitetsby etter modell av universitetssykehusene. Hensikten med avtalen mellom Virksomhetsområde helse og velferd i Trondheim kommune og Fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU er å utvikle kunnskap som fremmer folkehelse og helseledelse, utvikle kvaliteten og relevansen til helseutdanningene for primærhelsetjenesten og å styrke primærhelsetjenestens kompetanse på forskning og utvikling, og kommunen som arena for innovasjon.

Prosjektet har en planlagt oppstart 1.oktober 2017. Innen utgangen av 2020 skal partene avgjøre hvorvidt det skal videreføres som prosjekt, få en permanent organisering eller avsluttes.

Fire nye doktorgradsstillinger

Det skal ansettes en prosjektleder som har en delt stilling mellom NTNU og kommunen.

Totalt skal det være fem delte stillinger i prosjektet. På toppen av dette kommer også fire doktorater, med forutsetning av at det kommer «eksterne bidrag fra Norsk forskningsråd eller andre eksterne forskningsfond».

De øvrige delene av prosjektet skal finansieres likt av NTNU og kommunen.

Avtalen er en del av Trondheim kommunes strategi for forskning, utvikling og innovasjon, først vedtatt av Bystyret i august 2014.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Arbeidsmarkedet for sivilingeniører og naturvitere friskmeldes

88,5 prosent nyutdannede sivilingeniører og naturvitere var i jobb fem måneder etter studieslutt, ifølge en undersøkelse Tekna har gjort blant sine medlemmer.

Regjgeringen vurderer foretaksmodell:

Slik vil universitene bli påvirket av å bli foretak

Regjeringen vil sikre mer uavhengige institusjoner. En mulighet er å innføre foretaksmodell, men hvilke praktiske konsekvenser vil det få?

Ytring:

Elgesetergate 10 må inn på revidert statsbudsjett

Hvor ble det av planene for Elgesetergate 10? Studentene i helse- og sosialfag trenger at byggeplanene går etter planen, skriver tre ledere for studentvirksomheter i Trondheim.

Ytring:

Åpne landskap passer ikke ved et universitet

- Åpne kontorlandskap vil gå ut over kontakten med studentene, skriver tre vitenskapelig ansatte ved Universitetet i Tromsø.