Trondheim trenger ny kompetanse - vedtok avtale for mer samarbeid med NTNU

Formannskapet vedtok tirsdag rammeavtale med NTNU om fremtidig samarbeid om helse- og velferdstjenester.
Formannskapet 27.06.2017
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Formannskapet 27.06.2017 Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

«For å løse sitt samfunnsoppdrag vil kommunene trenge kunnskap og kompetanse som ikke finnes i dag» står det i rammeavtalen signert av Trondheim kommune og NTNU.

Den ble tirsdag enstemmig vedtatt i formannskapet.

«Trondheim kommunes strategi for forskning, utvikling og innovasjon legger til grunn at kommunen skal ta initiativ til at dagens avtaler med universitets- og høgskolesektoren videreutvikles», står det i saksutredningen.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

LES OGSÅ: Kommunen vil legge til rette for økt internasjonal kontakt og samarbeid innen utdanning og forskning

Samarbeid for å fremme folkehelsen

- Da vi behandlet årsoppgjøret for 2016 satte sentrum-venstre-partiene av ekstra midler til helse og velferd, og det er gledelig at denne avtalen nå er på plass, sa Sissel Trønsdal (Ap).

Hun la til et tilleggsforslag om at deler av de midlene skal brukes til å styrke lederutdanningen i samarbeid med spesialhelsetjenesten.

Avtalen skal legge om til et samarbeid for å utvikle Trondheim som universitetsby etter modell av universitetssykehusene. Hensikten med avtalen mellom Virksomhetsområde helse og velferd i Trondheim kommune og Fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU er å utvikle kunnskap som fremmer folkehelse og helseledelse, utvikle kvaliteten og relevansen til helseutdanningene for primærhelsetjenesten og å styrke primærhelsetjenestens kompetanse på forskning og utvikling, og kommunen som arena for innovasjon.

Prosjektet har en planlagt oppstart 1.oktober 2017. Innen utgangen av 2020 skal partene avgjøre hvorvidt det skal videreføres som prosjekt, få en permanent organisering eller avsluttes.

Fire nye doktorgradsstillinger

Det skal ansettes en prosjektleder som har en delt stilling mellom NTNU og kommunen.

Totalt skal det være fem delte stillinger i prosjektet. På toppen av dette kommer også fire doktorater, med forutsetning av at det kommer «eksterne bidrag fra Norsk forskningsråd eller andre eksterne forskningsfond».

De øvrige delene av prosjektet skal finansieres likt av NTNU og kommunen.

Avtalen er en del av Trondheim kommunes strategi for forskning, utvikling og innovasjon, først vedtatt av Bystyret i august 2014.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Egeer-universitetet dekker 6 greske øyer:

Da flyktningene kom over havet åpnet universitetet hans dørene

ATHEN: Greier vi å bedre situasjonen for dagens flyktninger, så greier vi å endre morgendagens Europa til det bedre, mener Spyros Syropoulos, viserektor ved Egeer-universitetet i Hellas.

Ny pilot for studentaktiv læring:

Slik vil regjeringen at nye læringsarealer skal være

- En aula med studenter og foreleser er en utdatert idé, sier vikarierende kunnskapsminister Henrik Asheim (H).

- Et prinsipielt brudd med verdiene et moderne universitet er tuftet på

Dette er et prinsipielt brudd med de sentrale verdiene som et moderne universitet er tuftet på, skriver gjengen i Forskningsgruppa for kjønn, etnisitet og likestilling (KEL) ved Nord universitet i dette innlegget.

- Et kjempeproblem hvis skepsisen til oss øker

Kathrine Røe Redalen er ung og har en lang forskerkarriere foran seg. Undersøkelsen som viser at mange ikke stoler på forskning, gjør henne bekymret for hva som kan vente forskere i framtida.