Mistanke om forskningsjuks på Høgskolen i Østfold

En forsker ved Høgskolen i Østfold er mistenkt for å ha jukset i et forskningsprosjekt. Rektor ved skolen beklager hendelsen.

Mistanken oppsto i forbindelse med en kvalitetskontroll av et forskningsprosjekt, opplyste rektor Hans Blom ved Høgskolen i Østfold på en pressekonferanse i 13-tiden fredag.

De mistenker en forsker for å ha håndtert deler av datamaterialet i et forskningsprosjekt på en «ureglementert måte». Prosjektet er et samarbeid på tvers av fylker.

– Høgskolen beklager at vi har kommet i en situasjon som dette. Vi tar mistanken med største alvor og har reagert raskt for å få den nødvendige oversikt før vi kan trekke en konklusjon, skriver høyskolen i en pressemelding.

De arbeider nå for å finne ut hva som har skjedd og vil komme med en konklusjon i august.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Dekanmøtet orientert om mulig HiMolde-samarbeid

Det jobbes for utvikle en samarbeidsavtale mellom NTNU og Høgskolen i Molde.

Håkon Åmdal ble beste student, men en forsker er nok gått tapt

I fjor ble han beste avgangsstudent på NTNU, med en master som avslørte et eksepsjonelt talent for forskning. Men dataingeniør Håkon Åmdal liker bedre å utvikle ting enn å skrive artikler.

Åm på en fredag:

«Bare vær glad du kom deg unna i tide!»

Denne ukas gjestekommentator fikk aldri fullført doktorgraden. Han funderer på om det kanskje var det beste som kunne hendt ham.  

Alt teller, men på ulike måter

«Forskning vs. formidling» er en kunstig motsetning.