Mistanke om forskningsjuks på Høgskolen i Østfold

En forsker ved Høgskolen i Østfold er mistenkt for å ha jukset i et forskningsprosjekt. Rektor ved skolen beklager hendelsen.

Mistanken oppsto i forbindelse med en kvalitetskontroll av et forskningsprosjekt, opplyste rektor Hans Blom ved Høgskolen i Østfold på en pressekonferanse i 13-tiden fredag.

De mistenker en forsker for å ha håndtert deler av datamaterialet i et forskningsprosjekt på en «ureglementert måte». Prosjektet er et samarbeid på tvers av fylker.

– Høgskolen beklager at vi har kommet i en situasjon som dette. Vi tar mistanken med største alvor og har reagert raskt for å få den nødvendige oversikt før vi kan trekke en konklusjon, skriver høyskolen i en pressemelding.

De arbeider nå for å finne ut hva som har skjedd og vil komme med en konklusjon i august.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ny studentleder:

- Når en har vært et sted en stund, merker en jo at mye kan forbedres

Den nye studentlederen tok et år på folkehøyskole fordi foreldrene anbefalte det, og ble med i Studenttinget fordi forbildet hans spurte om han ville.

Gjesteskribenten:

Likestilling må til for å fremme omstilling

«Skal vi få de best egnede hodene og hendene inn i disse nøkkelområdene for Norge nytter det ikke å rekruttere bare fra halve befolkningen», skriver UAs gjestekommentator Tord Lien.

Intelligente nettverk kan bli farlige for oss

Nå blir datamaskinene smartere enn menneskene. Det er ikke nødvendigvis godt nytt for oss, sier NTNU-professor Keith Downing.

AP konfronterte statsråden om nedgangen i fattige studenter

- Er det en villet politikk fra regjeringen at det kommer færre studenter til Norge fra Afrika? spurte Arbeiderpartiets Nina Sandberg i Stortingets spørretime.