NTNU-student fikk sølv i internasjonal konkurranse

21-åringen fra Mandal skrev forskningsrapport om værballonger på Mars allerede i sitt første år som NTNU-student.
Livesendingen fra premieutdelingen viser en tydelig fornøyd Aleksander Knutsen, som sett her på en skjermdump fra sendingen.
(Foto: Skjermdump/YouTube)

Livesendingen fra premieutdelingen viser en tydelig fornøyd Aleksander Knutsen, som sett her på en skjermdump fra sendingen. Foto: Skjermdump/YouTube

- Dette her er helt fantastisk, og veldig spesielt. I hvert fall med tanke på at det er en internasjonal konkurranse, sier Aleksander Knutsen på telefon fra Toulouse i Frankrike.

Der har han nettopp mottatt sølvet i konkurransen «Odysseus Space Contest», en internasjonal forskningskonkurranse for personer under 22 år.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

LES OGSÅ: Studentbedrift fra NTNU vant EM-sølv

Værballonger på Mars

- Jeg vet ikke om noen større konkurranse det går an å være med i enn denne. Ifølge arrangørene har denne konkurransen verdens største nettverk av mentorer til å evaluere rapportene forskningsrapportene som sendes inn, fortsetter Knutsen.

Selv har han forsket på værballonger og hvorvidt disse kan brukes til å utforske fjerne planeter.

- Jeg har forsøket på en type værballong som kan sendes ut i verdensrommet, og som kan måle ting som temperatur og trykk i atmosfæren. Det jeg har forsøkt å finne ut er om det er mulig å bruke slike på Mars.

Sølvmedaljen sier han vil være en motivasjon til det videre arbeidet.

Ny ballong i august

- Bare det å få denne bekreftelsen på at det en driver med er viktig og betyr noe er fantastisk, så jeg skal jobbe videre med det. I slutten av august skal jeg sende opp en ny ballong, og jeg prater nå med folk jeg kan samarbeide om forskningen med, sier Knutsen og legger til at han nettopp er ferdig med førsteåret i datateknologi ved NTNU.

- Hva har du drevet med tidligere som gjør deg i stand til å levere en så god oppgave etter bare ett år ved NTNU?

- Nei, hva har jeg drevet med?

Stillhet.

- Litt sånn forskjellig egentlig. Dette er den første graden jeg tar.

- Går det forresten an å bruke de ballongene på Mars?

- Ja, det går an å bruke dem, men en må ta flere hensyn enn på jorden, slik som større fallskjerm, større ballong og letter last.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Solberg erkjenner nederlag om lærernorm

Statsminister Erna Solberg (H) innrømmer at budsjettenigheten om en lærernorm betyr at regjeringen har akseptert et tiltak den ikke mener er det beste.

Flere voksne innvandrere deltar på norskopplæring

I 2016 deltok 41.600 personer i opplæring i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere. Det er en økning på 12 prosent fra året før. 

Håper på byggestart om to år:

Trenger 50 millioner til utbygging av Samfundet

Studentersamfundet trenger mer plass, og ønsker byggestart i andre halvdel av 2019. Men først må de få inn 50 millioner kroner for å finansiere utbyggingen.

Nå kommer robotene som kan skrive forskningsartikler

Et amerikansk selskap har utviklet en programvare som sies å kunne skrive forskningsartikler.