Ingeniører på misjonsferd:

NASA vil vise fram nytt romteleskop på NTNU

NASA reiser på turné i Norge for å vise en film om James Webb romteleskopet som skal sendes ut i verdensrommet sent i 2018.
Ut på tur. James Webb teleskopet skal etter planen bli sendt ut i verdensrommet mot slutten av 2018. Bildet er fra arbeidet med teleskopet. (Foto: NASA)

Ut på tur. James Webb teleskopet skal etter planen bli sendt ut i verdensrommet mot slutten av 2018. Bildet er fra arbeidet med teleskopet. Foto: NASA

En gruppe ingeniører og en forsker som har jobbet med romteleskopet er på turne for å få ungdom interessert i STEM-fag (Science, Technology, Engineering og Mathematics) og spre interesse for romforskning. Onsdag 18. oktober lander de i Realfagsbygget R7 på Gløshaugen. Der skal de, klokken 14:15, skal de vise filmen «Into the Unknown» og inviterer samtidig til samtaler med interesserte.

Filmen  forteller historien om byggingen av NASA’s James Webb romteleskop,som skal være  100 ganger kraftigere enn forgjengeren Hubble romteleskop. I en melding om arrangementet heter det at James Webb teleskopet skal etter planen bli sendt ut i verdensrommet mot slutten av 2018, og håpet er at teleskopet vil kunne gi svar på mange gamle spørsmål som: Hvordan begynte universet? Hvor kom vi fra? Er vi alene i universet?

Filmen er for folk i alle aldre og møter trangen til å finne ut mer om vår plass i universet, heter det i meldingen.

I tillegg til NTNU besøker turneen Andøya Space Center, Inspiria i Sarpsborg, Teknisk Museum i Oslo og Norsk Luftfartsmuseum i Bodø på tilsvarende måte med filmvisning og mulighet for samtale med NASA.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Øystein R. Skjælaaen tok doktorgrad på pub:

Han leverte i barnehagen og gikk direkte på puben

Øystein Rudningen Skjælaaen tror han har norgesrekord i antall timer tilbrakt på pub under doktorgradsarbeidet. Den ferske sosiologiavhandlingen utforsker fellesskapet som oppstår blant dem som bestiller dagens første halvliter i grålysningen.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

Unge forskerhelter hedres med ny pris:

Vil bruke pengene på å la andre unge lovende forske

Terje Lohndal, Øivind Wilhelmsen og Kyrre Eeg Emblem trekkes fram som forskerhelter av Forskningsrådet.