Ingeniører på misjonsferd:

NASA vil vise fram nytt romteleskop på NTNU

NASA reiser på turné i Norge for å vise en film om James Webb romteleskopet som skal sendes ut i verdensrommet sent i 2018.
Ut på tur. James Webb teleskopet skal etter planen bli sendt ut i verdensrommet mot slutten av 2018. Bildet er fra arbeidet med teleskopet. (Foto: NASA)

Ut på tur. James Webb teleskopet skal etter planen bli sendt ut i verdensrommet mot slutten av 2018. Bildet er fra arbeidet med teleskopet. Foto: NASA

En gruppe ingeniører og en forsker som har jobbet med romteleskopet er på turne for å få ungdom interessert i STEM-fag (Science, Technology, Engineering og Mathematics) og spre interesse for romforskning. Onsdag 18. oktober lander de i Realfagsbygget R7 på Gløshaugen. Der skal de, klokken 14:15, skal de vise filmen «Into the Unknown» og inviterer samtidig til samtaler med interesserte.

Filmen  forteller historien om byggingen av NASA’s James Webb romteleskop,som skal være  100 ganger kraftigere enn forgjengeren Hubble romteleskop. I en melding om arrangementet heter det at James Webb teleskopet skal etter planen bli sendt ut i verdensrommet mot slutten av 2018, og håpet er at teleskopet vil kunne gi svar på mange gamle spørsmål som: Hvordan begynte universet? Hvor kom vi fra? Er vi alene i universet?

Filmen er for folk i alle aldre og møter trangen til å finne ut mer om vår plass i universet, heter det i meldingen.

I tillegg til NTNU besøker turneen Andøya Space Center, Inspiria i Sarpsborg, Teknisk Museum i Oslo og Norsk Luftfartsmuseum i Bodø på tilsvarende måte med filmvisning og mulighet for samtale med NASA.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tapte søksmålet mot NTNU

Hilde Skeie saksøkte NTNU etter å ha blitt tvunget ut av lederjobben ved Internasjonal seksjon. NTNU ble frifunnet av Sør-Trøndelag tingrett.

Sprik i sensur og karakterer:

Tøffe krav til opptak kan gi tøffere sensur

Når sensorer ved NTNU Handelshøyskolen setter karakterer på egne studenter synes de å være strengere enn kolleger ved andre læresteder. En forklaring kan være høye opptakskrav.

Én NTNU-forsker blant de fjorten nye i akademi for yngre forskere

Akademiet for yngre forskere har plukket ut 14 nye medlemmer. Guro Busterud fra NTNU er en av dem.

Erfaringer etter en måneds kamp mellom de ulike bærekraftsmålene

NTNU er interessert, her er det forståelse for at Afrika er det neste viktige kontinentet, skriver er vår gjestekommentator, som har permisjon fra varaordførerjobben i Trondheim for å jobbe med bærekraft for regjeringen i Ghana.