Ingeniører på misjonsferd:

NASA vil vise fram nytt romteleskop på NTNU

NASA reiser på turné i Norge for å vise en film om James Webb romteleskopet som skal sendes ut i verdensrommet sent i 2018.
Ut på tur. James Webb teleskopet skal etter planen bli sendt ut i verdensrommet mot slutten av 2018. Bildet er fra arbeidet med teleskopet. (Foto: NASA)

Ut på tur. James Webb teleskopet skal etter planen bli sendt ut i verdensrommet mot slutten av 2018. Bildet er fra arbeidet med teleskopet. Foto: NASA

En gruppe ingeniører og en forsker som har jobbet med romteleskopet er på turne for å få ungdom interessert i STEM-fag (Science, Technology, Engineering og Mathematics) og spre interesse for romforskning. Onsdag 18. oktober lander de i Realfagsbygget R7 på Gløshaugen. Der skal de, klokken 14:15, skal de vise filmen «Into the Unknown» og inviterer samtidig til samtaler med interesserte.

Filmen  forteller historien om byggingen av NASA’s James Webb romteleskop,som skal være  100 ganger kraftigere enn forgjengeren Hubble romteleskop. I en melding om arrangementet heter det at James Webb teleskopet skal etter planen bli sendt ut i verdensrommet mot slutten av 2018, og håpet er at teleskopet vil kunne gi svar på mange gamle spørsmål som: Hvordan begynte universet? Hvor kom vi fra? Er vi alene i universet?

Filmen er for folk i alle aldre og møter trangen til å finne ut mer om vår plass i universet, heter det i meldingen.

I tillegg til NTNU besøker turneen Andøya Space Center, Inspiria i Sarpsborg, Teknisk Museum i Oslo og Norsk Luftfartsmuseum i Bodø på tilsvarende måte med filmvisning og mulighet for samtale med NASA.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slik forsøker de å stanse bygging i Høyskoleparken

- Vi vil gi trærne i Høyskoleparken en stemme, sier Elisabeth Østgaard i Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken.

Ytring

Norwegian svarer: "Grunnløse påstander"

- Grove påstander uten rot i virkeligheten, svarer Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen på kritikken om at selskapet ikke respekterer grunnprinsipper i norsk arbeidsliv.

Hjelseth vil ikke fly med Norwegian:

«En rammeavtale med Norwegian undergraver norsk arbeidsliv»

Arve Hjelseth får støtte i UAs kommentarfelt for sin personlige boikott av Norwegian, som NTNU har inngått rammeavtale med. Kritikken av Berg-Hansen møter delte reaksjoner.

Ytring:

Berg-Hansen svarer på kritikken

- Den enkelte kan oppleve at friheten begrenses, men man må huske at virksomheten oppnår store besparelser kan brukes til kjernevirksomheten, skriver administrernde direktør Per Arne Villadsen i Berg-Hansen.