Ny direktør nullstiller omorganisering i SSB

Alle foreslåtte endringer i forskningsavdelingen i Statistisk sentralbyrå blir satt til side, opplyser byråets konstituerte direktør Birger Vikøren.
Stans. – Jeg har ikke tatt stilling til om de kriteriene som ble presentert er riktige eller gale. Det jeg har sagt er at nå tar vi en pause, så starter vi opp igjen arbeidet når vi har fått mer informasjon, sier SSB-sjef Birger Vikøren til NRK.
(Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix)

Stans. – Jeg har ikke tatt stilling til om de kriteriene som ble presentert er riktige eller gale. Det jeg har sagt er at nå tar vi en pause, så starter vi opp igjen arbeidet når vi har fått mer informasjon, sier SSB-sjef Birger Vikøren til NRK. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix

– Det er fordi det er reist bekymring utenfor SSB om SSB er i stand til å levere på viktige samfunnsoppdrag.

– I tillegg har Statistikklovutvalget fått et ekstra mandat om å se på innretningen av forskningen, og i lys av det syntes jeg det var naturlig å ta en liten pustepause når det gjelder organiseringen av forskningsavdelingen, sier Vikøren til NRK.

– Betyr dette at omorganiseringen ikke blir noe av, eller at den er skjøvet frem i tid?

– Det betyr at når Statistikklovutvalget har vært ute på høring, vil arbeidet med å se på prinsipper og kriterier for forskerne starte opp igjen, svarer Vikøren.

Ifølge Vikøren har han hittil ikke tatt stilling til hvilke kriterier som skal ligge til grunn for forskerne i SSB framover.

– Jeg har heller ikke tatt stilling til om de kriteriene som ble presentert er riktige eller gale. Det jeg har sagt er at nå tar vi en pause, så starter vi opp igjen arbeidet når vi har fått mer informasjon, sier han til NRK.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ny utstilling viser døde dyr på innsida

NTNU Vitenskapsmuseet og Institutt for klinisk og molekylær medisin har brukt «Body worlds»-teknikken for å lage en unik utstilling.

Nokut gir HiOA klarsignal til å bli universitet

Nokut har i styremøte i dag tirsdag besluttet å gi Høgskolen i Oslo og Akershus klarsignal til å bli universitet.

Slik forsøker de å stanse bygging i Høyskoleparken

- Vi vil gi trærne i Høyskoleparken en stemme, sier Elisabeth Østgaard i Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken.