Ny direktør nullstiller omorganisering i SSB

Alle foreslåtte endringer i forskningsavdelingen i Statistisk sentralbyrå blir satt til side, opplyser byråets konstituerte direktør Birger Vikøren.
Stans. – Jeg har ikke tatt stilling til om de kriteriene som ble presentert er riktige eller gale. Det jeg har sagt er at nå tar vi en pause, så starter vi opp igjen arbeidet når vi har fått mer informasjon, sier SSB-sjef Birger Vikøren til NRK.
(Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix)

Stans. – Jeg har ikke tatt stilling til om de kriteriene som ble presentert er riktige eller gale. Det jeg har sagt er at nå tar vi en pause, så starter vi opp igjen arbeidet når vi har fått mer informasjon, sier SSB-sjef Birger Vikøren til NRK. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix

– Det er fordi det er reist bekymring utenfor SSB om SSB er i stand til å levere på viktige samfunnsoppdrag.

– I tillegg har Statistikklovutvalget fått et ekstra mandat om å se på innretningen av forskningen, og i lys av det syntes jeg det var naturlig å ta en liten pustepause når det gjelder organiseringen av forskningsavdelingen, sier Vikøren til NRK.

– Betyr dette at omorganiseringen ikke blir noe av, eller at den er skjøvet frem i tid?

– Det betyr at når Statistikklovutvalget har vært ute på høring, vil arbeidet med å se på prinsipper og kriterier for forskerne starte opp igjen, svarer Vikøren.

Ifølge Vikøren har han hittil ikke tatt stilling til hvilke kriterier som skal ligge til grunn for forskerne i SSB framover.

– Jeg har heller ikke tatt stilling til om de kriteriene som ble presentert er riktige eller gale. Det jeg har sagt er at nå tar vi en pause, så starter vi opp igjen arbeidet når vi har fått mer informasjon, sier han til NRK.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Exit ex.phil?

Statsråden er skeptisk til forslag om et felles førsteår for studenter

Bør dagens innføringsemner ex.phil og ex.fac erstattes av ett, felles første år? UiT-rektor Anne Husebekk foreslår dette. Statsråd Iselin Nybø er skeptisk avventende.

Mads Gilbert kommer til NTNU

Den kjente legen og palestinaaktivisten holder foredrag på Dragvoll under arrangementet «Palestinske dager»

- Også smartinger støtter Brexit

Akademikere vil tilbakevise at det bare er idioter som støtter utmelding av EU.

Ap og SV etterlyser romfartsstrategi

Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet mener regjeringen somler med en romfartsstrategi. Norge henger etter og er ikke proaktive nok, mener partiene.