NTNU ønsker å utvikle ambulansedroner

Førerløse droner med plass til passasjerer kan bli supereffektive ambulanser. Et forskningsprosjekt ved NTNU har nå som mål å utvikle en ambulansedrone.
– Droner vil gi bedre mulighet til å komme raskt fram til et skadested og frakte pasientene bort, sier professor Mohammad Derawi.
(Foto: NTNU)

– Droner vil gi bedre mulighet til å komme raskt fram til et skadested og frakte pasientene bort, sier professor Mohammad Derawi. Foto: NTNU

Førerløse droner med plass til passasjerer kan bli virkelighet innen få år. i Dubai testes i dag taxi-droner, i Norge vil forskere utvikle ambulansedroner, skriver Gemini.

Superraske

– Droner vil gi bedre mulighet til å komme raskt fram til et skadested og frakte pasientene bort, sier professor Mohammad Derawi til Gemini.no.

Han leder prosjektet ved NTNU i Gjøvik der man ønsker å utvikle en norsk ambulansedrone med plass til to passasjerer.

En drone kan ta med seg utstyr og medisiner til et skadested. Og altså en lege som kan følge en pasient til sykehus.

Derawi peker på at en drone har store fordeler framfor helikoptre fordi de kommer lett fram og kan lande på vanskelig tilgjengelige steder. De er førerløse og fjernstyres.

Et supplement

Droner kommer – i hvert fall ikke foreløpig – å erstatte helikoptre, men være et supplement.

Forskerprosjektet er avhengig av penger og søker både prosjektmidler og investorer.

LES OGSÅ: NTNU-professor Mohammad Derawi er landets yngste

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

En drone kan ta med seg utstyr og medisiner til et skadested. Og altså en lege som kan følge en pasient til sykehus. Da må den være en god del større enn denne illustrasjonsdronen.
(Foto: Dag Hellesund, På Høyden)

En drone kan ta med seg utstyr og medisiner til et skadested. Og altså en lege som kan følge en pasient til sykehus. Da må den være en god del større enn denne illustrasjonsdronen. Foto: Dag Hellesund, På Høyden

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Stakk med Robert Millar-prisen:

Uka ble best på markedsføring

Uka har kapret Robert Millar-prisen for 4. gang, og er igjen best på markedsføring i Trøndelag.

Gjesteskribentene:

Tappet for energi

Jeg er 36 år, men i møtet med alle de store sakene som pågår i forsknings- og universitetspolitikken for tida føler jeg meg eldgammel.

- Campus blir mye større enn 92 000 kvm

- Man må ha i mente at den nye campusen NTNU skal bygge blir vesentlig større enn de 92 000 kvadratmeterne Regjeringen har bevilget penger til, minnet campusgeneral Merete Kvidal om under torsdagens folkemøte med tittel «Kampen om campus».