Norges 50 fremste teknologikvinner skal kåres

NHOs forening for teknologi- og kunnskapsbedrifter, Abelia, kårer Norges 50 fremste teknologikvinner på kvinnedagen.
Abelia kårer Norges 50 fremste teknologikvinner.
(Foto: Skjermdump fra Abelias forside)

Abelia kårer Norges 50 fremste teknologikvinner. Foto: Skjermdump fra Abelias forside

– Skal vi møte fremtidens behov for teknologisk kompetanse må vi ha med flere kvinner, sier Abelia-sjef Håkon Haugli.

Ny teknologi er viktig for å løse vår tids største utfordringer og norsk næringsliv trenger problemløsere av begge kjønn for å lykkes, skriver foreningen på sine nettsider.

– Vi mener det er viktig å synliggjøre disse kvinnene og vise det store mangfoldet i hva man kan jobbe med om man velger en utdanning innen teknologi. Vi vet at synlige rollemodeller er essensielt for å sikre rekrutteringen, sier styreleder Kristine H. Næss i Oda-Nettverk.

Kvinner utgjør kun 26 prosent av de ansatte og 17 prosent av topplederne i IT-næringen. Samtidig øker behovet for IT-kompetanse.

– Hvis vi skal tiltrekke oss de beste, kan vi ikke bare rekruttere fra halve befolkningen, sier Haugli.

Kåringen, som finner sted torsdag, er en del av Star-programmet som skal øke antallet kvinner i IT-næringen generelt og blant IT-ledere spesielt. I juryens kriterier er det fastslått at kandidatene skal være fra næringslivet, og at de skal jobbe med direkte verdiskapende oppgaver som for eksempel salg, utvikling og produksjon.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

11 grunner til å elske studentene sine

Denne ukas gjestekommentator lurte på om hun skulle skrive en misantropisk kommentar om alt som er feil med dagens studenter. I stedet kom hun på hvorfor hun er så glad i dem.

Venstre vannet ut nikab-forbud

Venstre har endret regjeringens forslag til forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg i utdanningsinstitusjoner til kun å gjelde mens undervisning pågår. 

Et grønt konsept kan gi Campus mening

For at valg av løsning for et fremtidig NTNU campus skal gå fra å være en hodepine til en vinn-vinn situasjon for universitetet, byen, folk og fremtiden bør velges et konsept som samler, skriver Bjørn Røe.

Ytring:

Berre eit straumbrot

Gravemaskin kutter elektrisiteten. Kven kan hjelpe? Sei det. Les hjartesukket etter siste straumbrot.