Forskere fikk 30 millioner kroner fra Thon-stiftelsen

Olav Thon gir 30 millioner kroner til forskning på antibiotikaresistens. Pengene ble delt ut torsdag under en seremoni i Oslo.
NTNU-professor Trude Helen Flo (i midten) og kollega Maria Lerm, professor ved Universitetet i Linköping fikk midler for å forske på resistent tuberkulose. Her fra selve seremonien sammen med Olav Thon. (Foto: Katrine Lunke/Apeland)

NTNU-professor Trude Helen Flo (i midten) og kollega Maria Lerm, professor ved Universitetet i Linköping fikk midler for å forske på resistent tuberkulose. Her fra selve seremonien sammen med Olav Thon. Foto: Katrine Lunke/Apeland

Olav Thon Stiftelsen gir 30 millioner kroner til tre forskningsprosjekter innen antibiotikaresistens.

Antibiotikaresistens blir regnet som en av de største truslene innen verdenshelsen.

Torsdag delte Olav Thons stiftelse ut 30 millioner kroner til forskning på resistens fordelt likt på tre prosjekter.

NTNU-professor Trude Helen Flo og hennes svenske kollega professor Maria Lerm ved Universitet i Linköping fikk 10 millioner kroner over fire år for å forske på resistent tuberkulose.

Ifølge Gemini skal pengene brukes til å forbedre tuberkulosebehandlingen ved å lete etter ny antibiotika, og ved å utvikle en behandling som kan styrke immunforsvaret og brukes sammen med antibiotika for å oppnå bedre effekt.​

– Denne tildelingen var veldig gledelig av flere grunner. Antibiotikaresistens er et problem som må tas på alvor. Uskyldige infeksjoner kan bli farlige, og vi mister beskyttelse mot infeksjon i situasjoner der dette er ekstremt viktig, som under operasjoner og i kreftbehandling, sa professor Trude Helen Flo til Gemini da tildelingen ble kjent tidligere i år.

Et annet prosjekt med forskere fra universitetene i Tromsø, Uppsala og København, som ser på utvikling av antibiotikaresistens i mikrofilm, ble også tildelt ti millioner kroner.

Et siste prosjekt, hvor forskere fra Oslo universitetssykehus, Folkehelseinstituttet og universitetene i Oslo, København og Lund undersøker resistens hos premature barn, fikk også ti millioner kroner.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

11 grunner til å elske studentene sine

Denne ukas gjestekommentator lurte på om hun skulle skrive en misantropisk kommentar om alt som er feil med dagens studenter. I stedet kom hun på hvorfor hun er så glad i dem.

Venstre vannet ut nikab-forbud

Venstre har endret regjeringens forslag til forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg i utdanningsinstitusjoner til kun å gjelde mens undervisning pågår. 

Et grønt konsept kan gi Campus mening

For at valg av løsning for et fremtidig NTNU campus skal gå fra å være en hodepine til en vinn-vinn situasjon for universitetet, byen, folk og fremtiden bør velges et konsept som samler, skriver Bjørn Røe.

Ytring:

Berre eit straumbrot

Gravemaskin kutter elektrisiteten. Kven kan hjelpe? Sei det. Les hjartesukket etter siste straumbrot.