Filmer tilbakemeldinger

Faglærere ved australsk universitet gir hver enkelt student tilbakemeldinger i form av filmsnutter.
Dropper rødpenna. Gir heller respons på film.
(Foto: Tore Oksholen)

Dropper rødpenna. Gir heller respons på film. Foto: Tore Oksholen


Michael Henderson og Michael Phillips ved Monash University har sluttet å gi studentene skriftlig tilbakemelding på besvarelsene. I stedet tar de fram opptaksutstyr og lager en filmsnutt på fem minutter, skreddersydd for den enkelte student. De snakker uten manus, redigerer ikke opptakene og bryr seg ikke om pauser, nøling eller setninger som stokker seg.

Sånn har de gjort det i de siste fem årene,  og oppsummerer fremgangsmåten som vellykket. Til The Chronicle of Higher Education forteller de at studentene foretrekker denne formen for tilbakemelding. De oppfatter vurderingene som tydeligere, ærligere og mer autentisk.

Sparer tid

Noen studenter har innvendt at de kan være vanskelig for dem å vite hvilken del av besvarelsen faglærerne gir kommentarer til. Dette i motsetning til ei skriftlig vurdering i margen ved siden av det aktuelle avsnittet.  Noen mente at det å se faglæreren i øynene, til tross for at de ser på et opptak, gir dem ubehag. Mens andre igjen setter pris på denne kommunikasjonen.

Og er noe uklart, kan de spole tilbake og lytte på opptaket en gang til.

Teknologien har gjort det enkelt for faglærerne å lage og distribuere opptakene. Henderson og Phillips, for eksempel, bruker webkamera og mobiltelefoner. De forsikrer at de bruker kortere tid på denne arbeidsmetoden enn på å gi tilbakemeldinger skriftlig.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Vil øke semesteravgiften med 140 kroner i året

Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim, Sit, vil øke semesteravgiften fra 510 til 580 kroner. Årsaken er økt satsing på blant annet studentfrivillighet.

Høytid for prokrastinering:

Sju råd til studenter som utsetter viktige gjøremål

Det er eksamenstid for hundretusenvis av studenter, og mange kjenner nok et snev av utsettelsesatferd. Når denne blir kronisk heter det prokrastinering, og kan gjøre eksamenlesing og oppgaveskriving unødig vanskelig.

Gjesteskribent Hilde Opoku:

Fra SMART teknologi til smartere medmennesker?

Med årets statsbudsjett innfører Ghana flere skattereformer som har til hensikt å forflytte skattebyrden fra de som har minst, stimulere til forretningsoppstart for unge entreprenører samt andre mekanismer vi er vant med fra den norske velferdsstaten.

Hva er en medforfatter?

Professor i medisinsk statistikk Stian Lydersen (NTNU) vil ikke ta ansvar for de artiklene han er medforfatter på. Det ansvaret er han pålagt i følge Vancouver-retningslinjene.