”Ganske gode sammen”

- Så vil jeg si at vi er ganske gode på SFI-er her i Trondheim. Og vi er ganske gode sammen, sa prorektor Kari Melby, flankert av konserndirektør Hanne Rønneberg i Sintef.
Ingen hvile. - Ingen grunn til å hvile på laurbærene selv om dere har vunnet NM i forskning, sa statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet.
(Foto: Tore Oksholen)

Ingen hvile. - Ingen grunn til å hvile på laurbærene selv om dere har vunnet NM i forskning, sa statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet. Foto: Tore Oksholen

Prorektoren gjorde lite for å skjule sin svulmende stolthet over sakens anledning: Presentasjonen av ni nye sentre for forskningsdrevet innovasjon hvor NTNU er involvert. Sintef er inne i åtte av dem. Sentraene ble presentert i et arrangement i hovedbygningen fredag formiddag, med blant annet statssekretær Bjørn Haugstad og direktør for Forskningsrådet Arvid Hallén på plass.

- Så er vi også glade for at fire av ni senterledere er kvinner, fortsatte Melby.

Dette poenget grep Haugstad fatt i da han fikk ordet.

- Totalt er 6 av de 17 sentraene som fikk tildeling i år, utstyrt med kvinnelige ledere. Det er bra.

KDs statssekretær poengterte at det er gjennom SFI-ene at regjeringen når sine mål for forskning og innovasjon.

- Vi i regjeringen heier på dere, som har vunnet i NM i forskning. Men det er ingen grunn til å hvile på laurbærene. Neste mål må være EM, sa Haugstad.

Ni nye SFI

Dette er de ni sentrene:

  • 1. Industrial Catalysis Science and Innovation for a competitive and sustainable process industry (iCSI) ved senterleder Hilde Venvik, NTNU ansvarlig, Sintef er med.
  • 2. Exposed Aquaculture Operations, ved senterleder Hans Bjelland, Sintef ansvarlig, NTNU er med.
  • 3. Subsea production and processing, ved senterleder Sigurd Skogestad, NTNU ansvarlig.
  • 4. Klima 2050, ved senterleder Berit Time, Sintef ansvarlig, NTNU er med.
  • 5. SFI Metal Production ved senterleder Aud Wærnes, NTNU ansvarlig, Sintef er med.
  • 6. Sustainable Innovations for Automated Manufacturing of Multi-Material Products, ved senterleder Sverre Gulbrandsen-Dahl, Sintef ansvarlig, NTNU er med.
  • 7. CASA - Centre for Advanced Structural Analysis, ved senterleder Magnus Langseth, NTNU ansvarlig, Sintef er med.
  • 8. Smart Maritime, ved senterleder Per Magne Einang, Sintef ansvarlig, NTNU er med.
  • 9. Centre for Innovative Ultrasound Solutions For health care, maritime, and oil & gas (CIUS), ved senterleder Asta Håberg, NTNU ansvarlig, Sintef er med.
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Øystein R. Skjælaaen tok doktorgrad på pub:

Han leverte i barnehagen og gikk direkte på puben

Øystein Rudningen Skjælaaen tror han har norgesrekord i antall timer tilbrakt på pub under doktorgradsarbeidet. Den ferske sosiologiavhandlingen utforsker fellesskapet som oppstår blant dem som bestiller dagens første halvliter i grålysningen.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

Unge forskerhelter hedres med ny pris:

Vil bruke pengene på å la andre unge lovende forske

Terje Lohndal, Øivind Wilhelmsen og Kyrre Eeg Emblem trekkes fram som forskerhelter av Forskningsrådet.