Rindal på en Fredag:

Det viktigste er at studenter får muligheten til å påvirke

Også vanlige studenter må få være med og påvirke campusutviklingen, oppfordrer denne ukas gjestekommentator, og slår samtidig et slag for flere puber på campus.

Norheim på en fredag:

- Vi må fikse noe av problemet med roten

Kan ikke vi på NTNU få lov til å være testpanel for en utvidet, og riktigere, totalvudering av en doktorgrad? spør UAs gjesteskribent Kine Berild Norheim.

Barland på en fredag:

De jakter på mine studenter

«Hei, har du en student som …?» Noen ganger kan dette være drømmetelefonen å få for en som underviser.

Stang på en fredag:

Utopiske NTNU

Margrethe C. Stang har en ønskeliste for hvordan en samlet campus bør være.

Opoku på en fredag

Trondheim et levende laboratorium for det grønne skiftet

Da jeg noe tilfeldig ble valgt inn i kommunestyret første gang i 2003, spøkte jeg med mine statsviterkolleger om at jeg bare skulle på et lite feltarbeide, skriver denne fredagens gjestekommentator. Feltarbeidet endte med at hun ble varaordfører.

Rolfsen på en fredag:

Alle stier fører ut av parken. Vi trenger en sti som går gjennom

«Jeg får fortsatt fantomsmerter i bakpartiet når jeg ser i den retning. Kroppen min minnes de tallrike gangene jeg skled, datt og dunket på ratata ned alle trinnene», skriver vår gjestekommmentator, som peker på det faktum at alle stier leer ut av NTNU-parken: Det vi trenger en sti som går gjennom den.

Siste fra forsiden

Starmus:

Her kan du se bilder av det som skjedde femte dag av festivalen

Bruk piltastene eller sveip for å bla i bildeserien.

Starmus:

- Mer informasjon fører til mer klimaskepsisme

Den kanadiske forskeren Katherine Hayhoe mener vitenskapsfolk må bli flinkere til å snakke med hjertet i stedet for hodet.

Starmus-diskusjon:

Slik vil ekspertene at barn skal læres opp og inspireres

Et stjernespekket panel på Starmusfestivalen var helt enige om at barn må inspireres til utforskning og læres opp i kritisk tenking fra svært ung alder.

Kraftige reaksjoner mot nobelprisvinner på Starmus

Chris Pissarides sa han stoler mer på en mannlig stemme, enn en kvinnelig.

Rindal på en fredag:

For mange er ikke mai en spesielt skjønn tid

Endeløse dager, og netter, med pugging og lesing. En langspurt kamuflert som en maraton. Gjesteskribent Eivind Rindal skriver om eksamenstid.

Gjesteskribenten:

UAs gjesteskribent Kine Berild Norheim skriver om «merkevaren doktorgradsstudent».

Den lave gjennomstrømmingen av ph.d.stipendiater er et problem som fortjener å bli tatt på alvor, skriver UAs gjesteskribent Kine Berild Norheim.

Barland på en fredag:

Gleden over «dårlige» studenter

Det er de dårlige studentene som har gitt meg de største øyeblikkene som lærer. Det er de som virkelig kan utfordre dine læreregenskaper, skriver gjesteskribent Jens Barland i dette innlegget.

Stang på en fredag:

En akademisk gardinpreken

«En kollega måtte forsøke å undervise uten å bevege seg (og uten at studentene beveget seg) i et desperat forsøk på å holde taklyset avslått.» UAs gjestespaltist Margrethe C. Stang skriver om sitt problem med lys.

Slottemo på en fredag:

Forelesninger i Facebooks tid

«Men hva var det studentene gjorde der bak de sølvblanke skjermene? Jobbet de? Skrev de notater? Surfet på nettet? Leste nettaviser eller sjekket Facebook?» Gjesteskribent Hilde Gunn Slottemo skriver om å forelese i den nye tid.

Rindal på en fredag

Utdanning vaksinerer ikke mot radikalisering

Spørsmålet er hvordan utdanning former oss som mennesker, skriver fredagskommentatoren, som minner om at befokningene i Syria og Libya var blant regionens best utdannede.

Gjesteskribenten:

Kampen for likestilling i verdens mest likestilte land

”Jeg kan godt huske dagen jeg for alvor definerte meg som en feminist”, skriver denne ukas fredagskommentator, som reflekterer omkring hva 8. mars betyr for henne – og bør bety for NTNU.

Barland på en fredag

"Ja, for det er vel ikke mye visdom i Kirkenes?"

Fredagskommentatoren stiller ovenstående, smått ironiske, spørsmål. For geografi definerer oss, skriver Barland. «Hvor kommer du fra?» Svaret kan bestemme mye om hvordan du blir oppfattet. På godt og vondt.

Stang på en fredag:

Disputasen min var enklere enn å være med på «Anno»

«Er det slik at vi, i vår iver etter å formidle, glemmer å forklare», spør vår fredagskommentator, som beretter om hvordan det var å være på «Anno» - en fin erfaring, men med bismak.