Gjesteskribenten:

Likestilling må til for å fremme omstilling

«Skal vi få de best egnede hodene og hendene inn i disse nøkkelområdene for Norge nytter det ikke å rekruttere bare fra halve befolkningen», skriver UAs gjestekommentator Tord Lien.

Gjesteskribentene:

Godt skjønn viktigere enn noen gang

"Har forskerne bedre forutsetninger enn foreldrene for å ta gode valg på vegne av barna?" spør UAs gjestekommentatorer. Temaet er barn og digital kommunikasjon. Viktigheten av å utøve godt skjønn gjelder også for forskere, skriver Heidrun og Trond Åm.

I konkurransestaten blir de ansatte tause

Norske høgskoler skylles vekk når velferdsstaten erstattes med konkurransestaten.

Erfaringer etter en måneds kamp mellom de ulike bærekraftsmålene

"NTNU er interessert, her er det forståelse for at Afrika er det neste viktige kontinentet," skriver vår gjestekommentator, som har permisjon fra varaordførerjobben i Trondheim for å jobbe med bærekraft for regjeringen i Ghana.

Land forsyner seg av vårt digitale gull

Som forbruker opplever jeg det som det rene ville vesten der ute hvor mine data er gullet, skriver gjesteskribent Sofie Nystrøm.

Stang på en fredag:

Nei, herr statsråd - forelesningen lever i beste velgående!

Tidligere i uka stilte fungerende kunnskapsminister seg rekken av alle dem som erklærer forelesningen for død og begravet. Mon det, undrer denne helgens gjestekommentator.

Siste fra forsiden

Ny studentleder:

- Når en har vært et sted en stund, merker en jo at mye kan forbedres

Den nye studentlederen tok et år på folkehøyskole fordi foreldrene anbefalte det, og ble med i Studenttinget fordi forbildet hans spurte om han ville.

Gjesteskribenten:

Likestilling må til for å fremme omstilling

«Skal vi få de best egnede hodene og hendene inn i disse nøkkelområdene for Norge nytter det ikke å rekruttere bare fra halve befolkningen», skriver UAs gjestekommentator Tord Lien.

Intelligente nettverk kan bli farlige for oss

Nå blir datamaskinene smartere enn menneskene. Det er ikke nødvendigvis godt nytt for oss, sier NTNU-professor Keith Downing.

AP konfronterte statsråden om nedgangen i fattige studenter

- Er det en villet politikk fra regjeringen at det kommer færre studenter til Norge fra Afrika? spurte Arbeiderpartiets Nina Sandberg i Stortingets spørretime.

Åm på en fredag:

«Bare vær glad du kom deg unna i tide!»

Denne ukas gjestekommentator fikk aldri fullført doktorgraden. Han funderer på om det kanskje var det beste som kunne hendt ham.  

Leirset på en fredag:

Hva kan vi lære av Frank og Per?

To av de mest profilerte norske akademikerne gikk bort på en uke. Hva kan vi lære av Frank Aarebrot og Per Fugelli?

Det er på tide å rydde opp etter oss

Vår gjestekommentator bruker siste dagen på varaordførerkontoret til å drodle litt omkring NTNUs visjon. Mandag er hun på plass i Ghanas hovedstad Accra, hvor hun vil sende oss nye rapporter utover høsten og vinteren.

Det liberale demokratiets fundament

«Mange henger med på resonnementet om at antikkens Hellas og grekerne var demokratiets vugge. Færre henger kanskje med når man sier at vikingtiden også hadde betydning for styrken i de skandinaviske demokratiene», skriver vår gjestekommentator Tord Lien.

Gjesteskribenten

Kan hacking flytte velgere og påvirke stortingsvalget?

«Kan fake news og hacking påvirke resultatet av årets stortingsvalg? Det at mange norske velgere er utrygge på valget er viktig å ta inn over oss», skriver UAs gjestekommentator Sofie Nystrøm.

Gjesteskribenten:

Fra elev til student

"Jeg liker følelsen av blanke ark og gjensidig høye forventninger", skriver denne ukas gjesteskribent.

Åm på en fredag

Utlendingene er ikke problemet

UAs gjesteskribenter, Heidrun og Trond Åm, om internasjonalisering i akademia.

Universitet brøt loven – ble reddet av smutthull

Datatilsynet ville gi et gebyr på 350.000 kroner til Universitetet i Oslo for bruk av data uten tillatelse. Et smutthull i loven gjorde at det ikke var mulig.

Slottemo på en fredag:

Hyllest til historiefaget

Denne uka arrangeres det en viktig konferanse i Trondheim. Nei, jeg tenker ikke på Starmus-festivalen.