Gjestekommentaren:

Vi må ikke la trøndersk sjåvinisme få fritt spillerom

Det er «viktig å ikke la sjåvinismen få for mye spillerom, som den gjerne har fått nå i ukene etter fusjonen», skriver gjestekommentatoren. Det er ikke NTNU-fusjonen han har i tankene.

EiT - Flaggskip eller fiasko?

Eksperter i Team ble opprettet for å bygge bro mellom Dragvoll- og Gløshaugenkulturene da NTNU ble opprettet. Nå er det på tide å bytte det ut med noe bedre, mener gjestekommentator Margrethe C Stang.

Gjestekommentaren

Elgesetergate er nøkkelen til byintegrert campus

Nye opplysninger gir nye muligheter for campusprosjektet. Elgeseter gate er fremdeles nøkkelen til en vellykket byintegrert campus, mener denne ukas gjestekommentatorer.

Gjesteskribenten:

Et land uten kritisk ekspertise?

Det er feilslått politikk når enkelte doktorgradsløp er fullstendig dominert av utenlandske kandidater.

Gjesteskribenten:

Uenighet innad – enighet utad!?

Hvor åpent kritiske kan NTNU-ansatte være, før ledelsen oppfatter oppførselen som illojal? Vår nye fredagskommentator, Dag Waaler, dukker ned i problemet her.

Gjesteskribenten:

Likestilling må til for å fremme omstilling

«Skal vi få de best egnede hodene og hendene inn i disse nøkkelområdene for Norge nytter det ikke å rekruttere bare fra halve befolkningen», skriver UAs gjestekommentator Tord Lien.

Siste fra forsiden

NTNUs ledersamling:

Verden trenger NTNU, NTNU trenger verden

Oppdal: - Arbeidet med å legge retningen mot NTNU år 2025 starter i dag, i dette lokalet, sa rektor Gunnar Bovim.

Her kan du få med deg hva som diskuteres på Oppdal

NTNUs ledere har sitt årlige treff på Oppdal, hvor de blant annet skal diskutere den nye strategien til universitetet. UA strømmer møtet.

NTNUs ledersamling:

Gir råd om hvordan strategien får effekt

NTNUs nye strategi blir presentert på ledersamlingen på Oppdal. Sosiologiprofessor Per Morten Schiefloe er hyret inn for å snakke om hvordan man kan oppnå at strategien blir noe annet enn en ren papirøvelse.

Arbeidsmiljøundersøkelsen 2017:

- Overraskende små forskjeller når vi sammenligner med 2014

Oppdal: Oppslutningen om arbeidsmiljøundersøkelsen er lavere enn den i 2014.

Gjesteskribentene:

Godt skjønn viktigere enn noen gang

"Har forskerne bedre forutsetninger enn foreldrene for å ta gode valg på vegne av barna?" spør UAs gjestekommentatorer. Temaet er barn og digital kommunikasjon. Viktigheten av å utøve godt skjønn gjelder også for forskere, skriver Heidrun og Trond Åm.

I konkurransestaten blir de ansatte tause

Norske høgskoler skylles vekk når velferdsstaten erstattes med konkurransestaten.

Erfaringer etter en måneds kamp mellom de ulike bærekraftsmålene

"NTNU er interessert, her er det forståelse for at Afrika er det neste viktige kontinentet," skriver vår gjestekommentator, som har permisjon fra varaordførerjobben i Trondheim for å jobbe med bærekraft for regjeringen i Ghana.

Land forsyner seg av vårt digitale gull

Som forbruker opplever jeg det som det rene ville vesten der ute hvor mine data er gullet, skriver gjesteskribent Sofie Nystrøm.

Stang på en fredag:

Nei, herr statsråd - forelesningen lever i beste velgående!

Tidligere i uka stilte fungerende kunnskapsminister seg rekken av alle dem som erklærer forelesningen for død og begravet. Mon det, undrer denne helgens gjestekommentator.

Åm på en fredag:

«Bare vær glad du kom deg unna i tide!»

Denne ukas gjestekommentator fikk aldri fullført doktorgraden. Han funderer på om det kanskje var det beste som kunne hendt ham.  

Leirset på en fredag:

Hva kan vi lære av Frank og Per?

To av de mest profilerte norske akademikerne gikk bort på en uke. Hva kan vi lære av Frank Aarebrot og Per Fugelli?

Det er på tide å rydde opp etter oss

Vår gjestekommentator bruker siste dagen på varaordførerkontoret til å drodle litt omkring NTNUs visjon. Mandag er hun på plass i Ghanas hovedstad Accra, hvor hun vil sende oss nye rapporter utover høsten og vinteren.

Det liberale demokratiets fundament

«Mange henger med på resonnementet om at antikkens Hellas og grekerne var demokratiets vugge. Færre henger kanskje med når man sier at vikingtiden også hadde betydning for styrken i de skandinaviske demokratiene», skriver vår gjestekommentator Tord Lien.