Barland på en fredag:

Gleden over «dårlige» studenter

Det er de dårlige studentene som har gitt meg de største øyeblikkene som lærer. Det er de som virkelig kan utfordre dine læreregenskaper, skriver gjesteskribent Jens Barland i dette innlegget.

Stang på en fredag:

En akademisk gardinpreken

«En kollega måtte forsøke å undervise uten å bevege seg (og uten at studentene beveget seg) i et desperat forsøk på å holde taklyset avslått.» UAs gjestespaltist Margrethe C. Stang skriver om sitt problem med lys.

Slottemo på en fredag:

Forelesninger i Facebooks tid

«Men hva var det studentene gjorde der bak de sølvblanke skjermene? Jobbet de? Skrev de notater? Surfet på nettet? Leste nettaviser eller sjekket Facebook?» Gjesteskribent Hilde Gunn Slottemo skriver om å forelese i den nye tid.

Rindal på en fredag

Utdanning vaksinerer ikke mot radikalisering

Spørsmålet er hvordan utdanning former oss som mennesker, skriver fredagskommentatoren, som minner om at befokningene i Syria og Libya var blant regionens best utdannede.

Gjesteskribenten:

Kampen for likestilling i verdens mest likestilte land

”Jeg kan godt huske dagen jeg for alvor definerte meg som en feminist”, skriver denne ukas fredagskommentator, som reflekterer omkring hva 8. mars betyr for henne – og bør bety for NTNU.

Barland på en fredag

"Ja, for det er vel ikke mye visdom i Kirkenes?"

Fredagskommentatoren stiller ovenstående, smått ironiske, spørsmål. For geografi definerer oss, skriver Barland. «Hvor kommer du fra?» Svaret kan bestemme mye om hvordan du blir oppfattet. På godt og vondt.

Siste fra forsiden

Linjeforeningene:

- Alle inntekter går tilbake til studentene

Linjeforeningene mener det er normalt å ta betalt for bedriftspresentasjoner og annonsering, og viser til at det de gjør både kommer næringslivet og studentene til gode.

Cern-topp på NTNU for å knytte tettere bånd

Cern-toppen Roberto Losito besøker NTNU torsdag og fredag for å se hva som kan friste til videre samarbeid. Viserektor Jørn Wroldsen tror på omfattende utveksling av forskere og studenter.

Ottersen blir rektor på Karolinska

Den svenske regjeringen har besluttet å ansette Ole Petter Ottersen som ny rektor ved Karolinska.

Ytring:

Uheldig polarisering mellom fag og pedagogikk

Lærarar treng både fagleg fordjuping og pedagogisk kompetanse.

Stang på en fredag:

Disputasen min var enklere enn å være med på «Anno»

«Er det slik at vi, i vår iver etter å formidle, glemmer å forklare», spør vår fredagskommentator, som beretter om hvordan det var å være på «Anno» - en fin erfaring, men med bismak.

Østerlie på en fredag:

«Vi må lytte til studenter og ansatte og bygge deretter»

Vi må tørre å sprenge illusjonen om at alle nye, store bygg skal være signalbygg skapt etter hva arkitektene finner for godt i enhver epoke, skriver gjestespaltist Ove Østerlie.

Gjesteskribenten:

Fra samfunnets behov til studentenes etterspørsel?

Når oppmerksomheten ble flyttet fra «samfunnets behov» over mot «studentenes interesser», påvirket det valg som ble gjort på HiNT, skriver gjestespaltist Hilde Gunn Slottemo

Tjora på en fredag:

Rektoratets redelighet og kampen om campus

- Jeg får rett og slett dårlig smak i munnen av dette, skriver Aksel Tjora om rektors skille mellom kritiske og kranglete venner.

Stang på en fredag:

Oppgjørets time og sensurens mangler

Et stort mysterium at studentorganisasjonene har godtatt overgangen fra flere sensorer til bare en, skriver vår gjestespaltist Margrethe C. Stang.

Slottemo på en fredag

Takk for tvisynet!

Denne fredagens gjesteskribent reflekterer omkring den akademiske klassereisens fordeler og styrker.

Essahli på en fredag:

Kunnskap i polariseringens tid

Fremmedfykten øker, de ytterliggående kreftene vinner fram. Hvor er akademia, spør denne ukas gjestekommetator.

Barland på en fredag:

Kunsten å skjule reklame

Olav Thon byr på et Kinderegg som inneholder kunst, sosiale medier og skjult reklame, skriver Jens Barland.

Stang på en fredag:

Universitet + museum = sant?

- Det er paradoksalt at Vitenskapsmuseets basisutstilling om Trondheim i vikingtid og middelalder ikke har vært fornyet på 20 år, skriver gjesteskribent Margrethe C. Stang i denne fredagens kommentar.