- Vi er ikke her bare for å få mer penger

Kontorfelleskapet med NTNU, UiB og Sintef i Brussel ble åpnet med brask og bram, og en henvisning til flyktningekrisen i Europa.
Makt i de foldede hender. Fra venstre NTNU- rektor Gunnar Bovim, statssekretær Bjørn Haugstad, UiB-rektor Dag Rune Olsen og avtroppende Sintef-direktør Unni Steinsmo.
(Foto: Kristoffer Furberg)

Makt i de foldede hender. Fra venstre NTNU- rektor Gunnar Bovim, statssekretær Bjørn Haugstad, UiB-rektor Dag Rune Olsen og avtroppende Sintef-direktør Unni Steinsmo. Foto: Kristoffer Furberg

Rundt 100 gjester var til stede da NTNU, UiB og Sintef sammen inviterte til åpning av det nye kontoret i Brussel. I alt skal cirka 260 gjester delta på arrangementet, men kontorlokalene i Rue du Trône 61 var stappfulle av ledere og ansatte i sentrale posisjoner fra de tre institusjonene tirsdag ettermiddag. Resten av arrangementet foregår på et hotell like ved, for å få plass til alle.

- Vi er ikke bare her for å få mer penger, men for å bygge nettverk og danne samarbeid, sa NTNU-rektor Gunnar Bovim i sin åpningstale.

- Europa endret

Bovim fortalte videre at det store antallet inviterte skyldes et ønske om at mulighetene Brussel-kontoret fører med seg skal bli kjent i organisasjonen, og at de inviterte skal vite hvor de skal gå neste gang de kommer til den belgiske hovedstaden.

- Da vi startet å planlegge dette kontoret var Europa annerledes enn det er i dag. Problemene i Europa er annerledes nå, og de kommer til å være annerledes om et år. Vi må være her, hovedsakelig for å bidra til bedre forskning, og bygge bedre nettverk og samarbeid. EU har et felles mål om å gjøre Europa til et bedre sted å leve, og vi vil bidra til dette, sa Bovim.

Sammen med UiB-rektor Dag Rune Olsen og konsernsjef Unni Steinsmo i Sintef avduket han skiltet med de tre institusjonenes logoer for å markere åpningen.

- Vi er en del av Europa, men vår ambisjon er å være en del av endringen av Europa, å bidra til realiseringen av nye jobber, bedrifter og teknologier.

Vrimle. Mye folk til stede da NTNU og Sintef åpnet kontor i EU-hovedstaden.
(Foto: Kristoffer Furberg)

Vrimle. Mye folk til stede da NTNU og Sintef åpnet kontor i EU-hovedstaden. Foto: Kristoffer Furberg

- Europa har endret seg siden vi startet planleggingen av dette kontoret, sa NTNU-rektor Gunnar Bovim da han åpnet NTNUs EU-kontor i Brüssel tirsdag.
(Foto: Kristoffer Furberg)

- Europa har endret seg siden vi startet planleggingen av dette kontoret, sa NTNU-rektor Gunnar Bovim da han åpnet NTNUs EU-kontor i Brüssel tirsdag. Foto: Kristoffer Furberg

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskommentaren:

Om noen busker i en park ryker, får det stå sin prøve

Mange av trondheimspolitikerne har valgt å bøye blikket ned mot småsteinene i fjæra heller enn å skue utover havet og inn i fremtiden, skriver UAs gjesteskribent om campussaken.

Ytring:

UA mangler forståelse for alvorligheten i saken

Universitetsavisa mangler forståelse for både alvorligheten i saken(e) det er snakk om og at de ikke tar hensyn til studentene som Langeland ville kommet i kontakt med om han ble ansatt, mener studenttillitsvalgte Victor Elias Okpe og Ida Johnsen Ingebrigtsen.

- Fast jobb gjør det lettere å være raus

Postdoktor Henning Fjørtoft mener fast ansettelse er et godt utgangspunkt for å skape en bedre samarbeidskultur i akademia.

Exit ex.phil?

Statsråden er skeptisk til forslag om et felles førsteår for studenter

Bør dagens innføringsemner ex.phil og ex.fac erstattes av ett, felles første år? UiT-rektor Anne Husebekk foreslår dette. Statsråd Iselin Nybø er skeptisk avventende.