- Vi er ikke her bare for å få mer penger

Kontorfelleskapet med NTNU, UiB og Sintef i Brussel ble åpnet med brask og bram, og en henvisning til flyktningekrisen i Europa.
Makt i de foldede hender. Fra venstre NTNU- rektor Gunnar Bovim, statssekretær Bjørn Haugstad, UiB-rektor Dag Rune Olsen og avtroppende Sintef-direktør Unni Steinsmo.
(Foto: Kristoffer Furberg)

Makt i de foldede hender. Fra venstre NTNU- rektor Gunnar Bovim, statssekretær Bjørn Haugstad, UiB-rektor Dag Rune Olsen og avtroppende Sintef-direktør Unni Steinsmo. Foto: Kristoffer Furberg

Rundt 100 gjester var til stede da NTNU, UiB og Sintef sammen inviterte til åpning av det nye kontoret i Brussel. I alt skal cirka 260 gjester delta på arrangementet, men kontorlokalene i Rue du Trône 61 var stappfulle av ledere og ansatte i sentrale posisjoner fra de tre institusjonene tirsdag ettermiddag. Resten av arrangementet foregår på et hotell like ved, for å få plass til alle.

- Vi er ikke bare her for å få mer penger, men for å bygge nettverk og danne samarbeid, sa NTNU-rektor Gunnar Bovim i sin åpningstale.

- Europa endret

Bovim fortalte videre at det store antallet inviterte skyldes et ønske om at mulighetene Brussel-kontoret fører med seg skal bli kjent i organisasjonen, og at de inviterte skal vite hvor de skal gå neste gang de kommer til den belgiske hovedstaden.

- Da vi startet å planlegge dette kontoret var Europa annerledes enn det er i dag. Problemene i Europa er annerledes nå, og de kommer til å være annerledes om et år. Vi må være her, hovedsakelig for å bidra til bedre forskning, og bygge bedre nettverk og samarbeid. EU har et felles mål om å gjøre Europa til et bedre sted å leve, og vi vil bidra til dette, sa Bovim.

Sammen med UiB-rektor Dag Rune Olsen og konsernsjef Unni Steinsmo i Sintef avduket han skiltet med de tre institusjonenes logoer for å markere åpningen.

- Vi er en del av Europa, men vår ambisjon er å være en del av endringen av Europa, å bidra til realiseringen av nye jobber, bedrifter og teknologier.

Vrimle. Mye folk til stede da NTNU og Sintef åpnet kontor i EU-hovedstaden.
(Foto: Kristoffer Furberg)

Vrimle. Mye folk til stede da NTNU og Sintef åpnet kontor i EU-hovedstaden. Foto: Kristoffer Furberg

- Europa har endret seg siden vi startet planleggingen av dette kontoret, sa NTNU-rektor Gunnar Bovim da han åpnet NTNUs EU-kontor i Brüssel tirsdag.
(Foto: Kristoffer Furberg)

- Europa har endret seg siden vi startet planleggingen av dette kontoret, sa NTNU-rektor Gunnar Bovim da han åpnet NTNUs EU-kontor i Brüssel tirsdag. Foto: Kristoffer Furberg

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Google vil forske på kunstig intelligens i Kina

Google vil åpne et forskningssenter for kunstig intelligens i Kina til tross for at kineserne har stengt søkemotoren ute fra internett og kjemper for sensur.

Ny utstilling viser døde dyr på innsida

NTNU Vitenskapsmuseet og Institutt for klinisk og molekylær medisin har brukt «Body worlds»-teknikken for å lage en unik utstilling.