Makt uten ansvar, ansvar uten makt

En styringsmodell er innført som som gir instituttene ansvar for å holde budsjettet, men ikke makt til å bestemme hvordan, skriver Bente Rasmussen i dette innlegget.

Bør fusjon føre til navneskifte?

Et navneskifte kan ha mange ulemper: endringer av websider og brevhoder, en forvirrende tilvenningsperiode hvor gammelt og nytt navn brukes om en annen, markedsføringskostnader for det nye navnet, og så videre.

"Feil og uheldig inntrykk"

I et innlegg i debatten rundt SAKS-prosessen stilte Bente Rasmussen spørsmålstegn ved om sammenslåing til store enheter fører til mer samarbeid og faglige gevinster. I rekken av argumenter er det særlig en påstand som jeg mener gir et svært feil og uheldig inntrykk så lenge det blir stående uimotsagt.

Kronikk:

Et nytt og kraftigere NTNU

Veien videre gir tre sentrale utfordringer, skriver ledelsen ved SVT-fakultetet i denne kronikken.

Streik i morgen: Innlegg fra NTL

Det er regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven som har fått arbeidstakerorganisasjonene til å reagere. Her er forslagene vi er svært misfornøyd med.

Siste fra forsiden

Styringsgruppa holdt møte uten fagforeningene

18. februar holdt styringsgruppa for stor-NTNU sitt første møte. Fagforeningene var verken invitert eller til stede. De hadde ikke en gang rukket å velge en representant.

Mange forskere publiserer ingenting

Omtrent én av tre førsteamanuenser publiserte ingenting i løpet av en toårsperiode. UIB-ere publiserer gjennomsnittlig mindre enn sine kolleger i Oslo og Trondheim.

Uhell i kjemilab:

Jobber på spreng for å finne ut hvorfor studenter besvimte

Alle steiner skal snus i arbeidet med å finne årsaken til at fire biologistudenter ved NTNU besvimte under labforsøk på én uke.

NTNU-fusjon med stram tidsplan:

Formidabel utfordring for de administrativt ansatte

Fusjonen legger en formidabel utfordring på administrativt ansatte. Den største jobben blir samkjøring av it-systemer, og kjernen i det hele: Felles studentsystem.

Gir store enheter faglig gevinst?

Gir sammenslåing til store enheter mer samarbeid og faglige gevinster? spør Bente Rasmussen i dette innlegget.

Vi går for storfusjon

Nasjonal tilstedeværelse og tett industriell kontakt er gode argumenter for det største fusjonsalternativet, skriver Annik Magerholm Fet og Ingrid Schjølberg i dette innlegget.

Ytring:

Upersonlig utdanning

Professor Allan Krill tar til orde for innsyn i karakterer.

Ad vettuge spørsmål

-Kjære rektor Gunnar Bovim: Besinn deg! Ikke led oss – eller i første omgang Styret – inn i en prosess som ingen aner hvor ender, ja, som til overmål kanskje ikke har noen ende, skriver professor Brit Mæhlum.

- Vi kan bli førende nasjonalt og internasjonalt i lærerutdanning

En institusjon vil gjøre det bedre enn to uavhengige, sier Berit Kjeldstad om en eventuell HiST-fusjons effekt på lærerutdanningen.

Yttrandefrihet och demokratisk kommunikation

«När blev kollektiva, framkommenderade manifestationer detsamma som yttrandefrihet? Handlar inte yttrandefrihet om rätten att ha avvikande uppfattningar och framföra dem?», skriver Ulrika Mårtensson i dette leserinnlegget.

Struktur for kvalitet

Skal vi klare å håndtere klimaproblemene, skape grønn vekst og redusere oljeavhengigheten, må kvaliteten opp - i utdanningene, i forskningen og i samarbeidet med næringslivet og offentlig sektor, skriver statssekretær Bjørn Haugstad i et svar til professor Knut H. Sørensen.

Oppsiktsvekkjande av prorektor Melby

Eg er heilt einig med professor Olav Bolland i at NTNU treng å diskutere fordelar og ulemper ved ein fusjon med ein eller fleire høgskular grundigare før vi kan ta stilling, skriv professor Jens O. Andersen.

Kan noen være så snill å lukke vinduet?

Knut H. Sørensen skriver om farene ved trosbaserte fusjonsprosesser i dette innlegget , hvor han går i rette med Ida Munkeby.