Streik i morgen: Innlegg fra NTL

Det er regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven som har fått arbeidstakerorganisasjonene til å reagere. Her er forslagene vi er svært misfornøyd med.

Gir store enheter faglig gevinst?

Gir sammenslåing til store enheter mer samarbeid og faglige gevinster? spør Bente Rasmussen i dette innlegget.

Vi går for storfusjon

Nasjonal tilstedeværelse og tett industriell kontakt er gode argumenter for det største fusjonsalternativet, skriver Annik Magerholm Fet og Ingrid Schjølberg i dette innlegget.

Ytring:

Upersonlig utdanning

Professor Allan Krill tar til orde for innsyn i karakterer.

Ad vettuge spørsmål

-Kjære rektor Gunnar Bovim: Besinn deg! Ikke led oss – eller i første omgang Styret – inn i en prosess som ingen aner hvor ender, ja, som til overmål kanskje ikke har noen ende, skriver professor Brit Mæhlum.

- Vi kan bli førende nasjonalt og internasjonalt i lærerutdanning

En institusjon vil gjøre det bedre enn to uavhengige, sier Berit Kjeldstad om en eventuell HiST-fusjons effekt på lærerutdanningen.

Siste fra forsiden

- Ellers takk, herr statsråd!

Over fire hundre NTNU-ansatte gikk onsdag i tog fra Gløshaugen for å stanse endringer i arbeidsmiljøloven. På Torvet sa flere tusen hva de mente om Robert Erikssons forslag: «Ellers takk, herr statsråd!»

Sterkt splittet styre vedtok fusjon

Styret ved NTNU vedtar fusjon med Høgskolen i Gjøvik, Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Sør-Trøndelag. En samlet gruppe ansattrepresentanter mener fusjon er et strategisk feilgrep.

Ansattes anbefaling: Ingen fusjon

Styret ved NTNU kom direkte fra samling i Oppdal med buss, og toget rett inn til det historiske styremøtet i Rådssalen. Styret er sterkt splittet, etter at de ansattes representanter går hardt ut og anbefaler null-alternativet - altså ingen fusjon.

NTNU-rektoren går for fusjon

Bovim dropper Narvik: Slik reagerer rektorene

- Jeg hadde forventet at Narvik skulle være med, sier HIN-rektor Arne Erik Holdø. Her er reaksjonene fra høgskolene i Trøndelag, Gjøvik, Ålesund og Narvik på NTNU-rektorens fusjonsinnstilling.

Yttrandefrihet och demokratisk kommunikation

«När blev kollektiva, framkommenderade manifestationer detsamma som yttrandefrihet? Handlar inte yttrandefrihet om rätten att ha avvikande uppfattningar och framföra dem?», skriver Ulrika Mårtensson i dette leserinnlegget.

Struktur for kvalitet

Skal vi klare å håndtere klimaproblemene, skape grønn vekst og redusere oljeavhengigheten, må kvaliteten opp - i utdanningene, i forskningen og i samarbeidet med næringslivet og offentlig sektor, skriver statssekretær Bjørn Haugstad i et svar til professor Knut H. Sørensen.

Oppsiktsvekkjande av prorektor Melby

Eg er heilt einig med professor Olav Bolland i at NTNU treng å diskutere fordelar og ulemper ved ein fusjon med ein eller fleire høgskular grundigare før vi kan ta stilling, skriv professor Jens O. Andersen.

Kan noen være så snill å lukke vinduet?

Knut H. Sørensen skriver om farene ved trosbaserte fusjonsprosesser i dette innlegget , hvor han går i rette med Ida Munkeby.

"Det er nå vinduet står åpent"

Tidsvinduet med hensyn til å ta stilling til fusjon(er) er nå", skriver organisasjonsdirektør Ida Munkeby i dette leserinnlegget, som er en replikk til Olav Bollands innlegg fra 9. januar.

- Altfor kort tid på SAKS

De ansatte er ikke hørt godt nok. Beslutningsunderlaget er utilstrkkelig. Derfor må Styret IKKE ta stilling til sammenslåing under januarmøtet, skriver Olav Bolland i dette innlegget.

Vi har alla skuld i det som pågår i Mellanöstern

Norska muslimska ungdomar är inte en "säkerhetsrisk", de är en rikedom, skriver Ulrika Mårtensson.

- Jeg forstår usikkerheten

En eventuell fusjon med HIST eller andre høyskoler skal ikke endre fordelingen i tid som faggruppene på NTNU har mellom utdanning og forskning, skriver Gunnar Bovim i dette leserinnlegget.

Norge har nok vann til å forsyne hele verden

Vann kan dessverre ikke pakkes ned og sendes til hele verden med hilsen fra Norge, skriver Tone Merete Muthanna i denne kronikken.