UiT legger ned tysk og fransk

Styret ved Universitetet i Tromsø (UiT) har besluttet å legge ned 17 studier neste år. Blant studiene som legges ned er mastergrad i tysk og fransk, melder universitetet på sine nettsider.Nedleggelsene ble vedtatt under onsdagens styremøte ved UiT. Hovedgrunnen til at så mange som 17 studier blir borte fra og med studieåret 2012/2013, er at universitetet vil frigjøre ressurser til å foreta strategiske prioriteringer og tilby utdanninger som etterspørres av samfunnet og studentene.De fleste studiene som forsvinner hører til Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning. Mastergrad i tysk, fransk og allmenn litteraturvitenskap er blant fagene som kuttes.

Under styremøtet ga flere uttrykk for at forslaget fra universitetsdirektøren var en ren slagside mot Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning (HSL-fakultetet), og at dette fakultetet på mange måter kom dårlig ut fordi de har gjort den grundigste evalueringsjobben. Mens HSL-fakultetet kom med flere forslag om fag som burde vurderes nedlagt, kom ikke andre fakulteter med ett eneste.

UiTs styre vedtok nedlegging med mange tilhørere til stede.
(Foto: Maja Sojtaric/Tromsøflaket)

UiTs styre vedtok nedlegging med mange tilhørere til stede. Foto: Maja Sojtaric/Tromsøflaket

Relaterte artikler

- Tysk åpner dører

- Tysk er et vakkert språk, synes masterstudent Kristina Lurås Solberg. Hun liker tanken på å studere et språk som er ettertraktet overalt, men savner et større læringsmiljø.

- Norge trenger tysk

Tyskland er Europas kanskje viktigste nasjon. Samtidig er tysk et av de mange masterprogrammene ved HF med under 10 masterstudenter. Anette H. Storeide og Ingvild Folkvord trekker konklusjonen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNUs ledersamling:

Gir råd om hvordan strategien får effekt

NTNUs nye strategi blir presentert på ledersamlingen på Oppdal. Sosiologiprofessor Per Morten Schiefloe er hyret inn for å snakke om hvordan sørger for at strategien blir noe annet enn en ren papirøvelse.

Arbeidsmiljøundersøkelsen 2017:

- Overraskende små forskjeller når vi sammenligner med 2014

Oppdal: Oppslutningen om arbeidsmiljøundersøkelsen er lavere enn den i 2014.

Når staben med forskere er mer likestilt blir forskningen bedre

Ny studie av medisinsk forskning viser at mangfold i forskergrupper gir bedre og mer konkret kunnskap.

Annenhver student frykter arbeidsledighet

Selv om arbeidsledigheten i Norge er på 4 prosent, frykter hele 50 prosent av norske studenter å stå uten jobb etter fullførte studier.